Германия се връща към въглищата за енергийните си нужди

Целта е да компенсира намалените газови доставки
Обновена: 19 юни 2022 20:14 | 19 юни 2022 20:07, Анисия Иванова
198
Германия се връща към въглищата за енергийните си нужди

Германия ще предприеме спешни мерки, за да гарантира покриването на енергийните си нужди след спада на доставките на руски газ, включително увеличеното използване на въглища, заяви правителството в неделя, съобщава АФП.

"За да се намали потреблението на газ, трябва да се използва по-малко газ за генериране на електроенергия. Вместо това ще трябва да се използват повече електроцентрали, работещи с въглища", се казва в изявление на министерството на икономиката, цитирано от БНР.

Този ход е след предупреждение на руския енергиен гигант "Газпром" миналата седмица, че ще намали рязко доставките за Европа.

"Газпром" заяви, че намаляването на доставките по газопровода "Северен поток" е резултат от ремонтни дейности, но служители на ЕС смятат, че Москва наказва съюзниците на Украйна, където руските сили започнаха инвазия през февруари.

Решението на Берлин бележи обрат от управляващата коалиция от социалдемократи, Зелените и либералната FDP, която обеща да намали използването на въглища до 2030 г.

„Това е горчиво, но е необходимо за намаляване на потреблението на газ“, каза в изявление министърът на икономиката и климата Роберт Хабек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Швабите са кадърна,дисциплинирана и работлива нация....За съжаление и те,както и ние,попадат все на ВРЕДНИ "водачи".../нема да спомена Адолф../..И сега-СЪЩОТО:..-НААКАХА СА ДА НАЛАГАТ "санкции" на Русия,обаче БУМЕРАНГА ги удари много лошо..Само факта,че никой от "съюзниците" нема да ги попита -"Чакайте бе,какво стана?..Нали уж щяхме да приключваме с кимура?",ще "легитимира" и тая дивотия.
68
1
 
20
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Мисля, че накрая ще се отажат да заклеймяват чистите като цяло ДВГ от 2005 насам, като мръ.сни и незелени. А тия с ел.ектромиксе.рите, ще си возят по 10 кила въглища отзад, за да заредят с ток за 50 км. Новият Майбах е на ултрамодерен парен двигател, и се казва МАЙПРАХ. Включва безплатно 2 тона ремарке за въглища. А оная девстве.ница шведската, най-после ще се преж.али и ще уз.рее, да я пор.не некой, да и мине.
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че накрая ще се откажат да заклеймяват доста чистите като цяло ДВГ от 2005 насам, като мръ.сни и незелени. А тия с електромиксерите, ще си возят по 10 кила въглища отзад, за да заредят с ток за 50 км. Новият Майбах е на ултрамодерен парен двигател, и се казва МАЙПРАХ. Включва безплатно 2 тона ремарке за въглища. А оная девстве.ница шведската, най-после ще се прежали и ще узрее, да я пор.не некой, да и мине.
66
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че накрая ще се отажат да заклеймяват доста чистите като цяло ДВГ от 2005 насам, като мръ.сни и незелени. А тия с електромиксерите, ще си возят по 10 кила въглища отзад, за да заредят с ток за 50 км. Новият Майбах е на ултрамодерен парен двигател, и се казва МАЙПРАХ. Включва безплатно 2 тона ремарке за въглища. А оная девстве.ница шведската, най-после ще се прежали и ще узрее, да я порне некой, да и мине.
65
0
 
24
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Ко стаа със зелената сделка... Долнопробници... ===)))
64
2
 
15
 
! Отговори
zaleji преди 1 година
В германия лъжат че няма енергийни ресурси и не позволяват проучвания.
63
0
 
38
 
! Отговори
Ники Пънчев преди 1 година
Значи спираме колите на газ и бензин и пускаме ТЕЦове на въглища за да зареждаме електромобилите?! Страхотна логика!
62
8
 
1
 
! Отговори
zaleji преди 1 година
В Германия има петрол и газ в северозападната част и трябва да го проучват и добиват.
61
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грета е крайно недоволна!
60
0
 
22
 
! Отговори
Хахавелка преди 1 година
К'во стана с околната среда.?!
59
1
 
22
 
! Отговори
Stamen преди 1 година
Какво стана с принципите ви, бе дисциплинирани германци? А "Зелените"? Какво ще кажат зелените? Според както ти отърва. Пълна трагедия.
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 83 Никакво парно с крака ка то Фред Финстоун и Барни Ръбъл.
57
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Над Германия трябва да се тества зеленатасделка след 10 години, ако са добре и ние ще ги последваме.
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без тия да разчитет на солрните панели и вятърните турбини. :-)
55
1
 
26
 
! Отговори
мак преди 1 година
На едните ес нарежда да спрат да ползват въглища, а тия спокойно ще го правят, защото и на тях санкциите им излизат през носа, усетиха се, ама късно. Лицемери, и кой ще ги погне, че не спазват ес-договорки? Никой. Има други членки, на които е по-лесно да се спрат пари под измислени предлози.
54
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чак тук чувам силния истеричен писък на шведското девойче.
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рикшите са близко, с лети джанти
52
0
 
27
 
! Отговори
Рую преди 1 година
Уy 21 век сме, какъде сте тръгнали? Или като е проблемът у чуждия двор, много знаете, а като е у собствения, си правите собствените си неща. Къде са въглеродните емисии? Глобално затопляне ала-бала?
51
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** се надсмива и подиграва с германците.Алоо, Германия е в 22 век и сигурност няма да остане без енергия и силна промишленост.Вижте се вие къде сте, някъде между 18 и 19век, заедно с Рашистан
50
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урсула да прегне магарицата Грета да й тегли каляската.