Германия се връща към въглищата за енергийните си нужди

Целта е да компенсира намалените газови доставки
Обновена: 19 юни 2022 20:14 | 19 юни 2022 20:07, Анисия Иванова
198
Германия се връща към въглищата за енергийните си нужди

Германия ще предприеме спешни мерки, за да гарантира покриването на енергийните си нужди след спада на доставките на руски газ, включително увеличеното използване на въглища, заяви правителството в неделя, съобщава АФП.

"За да се намали потреблението на газ, трябва да се използва по-малко газ за генериране на електроенергия. Вместо това ще трябва да се използват повече електроцентрали, работещи с въглища", се казва в изявление на министерството на икономиката, цитирано от БНР.

Този ход е след предупреждение на руския енергиен гигант "Газпром" миналата седмица, че ще намали рязко доставките за Европа.

"Газпром" заяви, че намаляването на доставките по газопровода "Северен поток" е резултат от ремонтни дейности, но служители на ЕС смятат, че Москва наказва съюзниците на Украйна, където руските сили започнаха инвазия през февруари.

Решението на Берлин бележи обрат от управляващата коалиция от социалдемократи, Зелените и либералната FDP, която обеща да намали използването на въглища до 2030 г.

„Това е горчиво, но е необходимо за намаляване на потреблението на газ“, каза в изявление министърът на икономиката и климата Роберт Хабек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че нашите *** не затвореха Тецовете!!!Щеше да има дискотека :)))
128
0
 
12
 
! Отговори
Потресен преди 1 година
Как не ви е срам? Ами зелената енергия? Ами Грета Тунберг?
127
0
 
15
 
! Отговори
смЕх преди 1 година
Чудесно. Евро 10 ще покриват ли ?
126
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До И продължават да си карат мерцедесите В САЩ до преди 3 месеци цената на един галон бензин беше 3$, след 1 месец - 3,50 $, сега е 6 $. За разлика от България, цената на хранителните продукти съвсем слабо е нараснала - с няколко проценти. Нямат си нагли бизнесмени, които да надуват цената с 30-40%, нито управленците им са ерзац-харвардци. Но пък си имат президент на 78 години - преди 3 дни падна от велосипеда на разходка и цяла Америка изтръпна! Къде без Джо Байдън?!
125
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Теслата", като изхвърлиш акумулаторите става идеална за каруца.
124
0
 
38
 
! Отговори
Грета преди 1 година
ако ЕС минат на ***, да ни върнат всичи взети ЕСО такси накуп ...
123
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАЗОБЛИЧЕНОТО ЛИЦЕМЕРИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ - ВЪГЛЕРОДНИ КВОТИ И ЕМИСИИ, ЗЕЛЕНА СДЕЛКА - ДРЪН-ДРЪН - ЕЛЕМЕНТАРНА ФОРМА НА КОНКУРЕНТНА БОРБА - ДРЪН-ДРЪН ЗА НАИВНИЦИ!!!
122
2
 
30
 
! Отговори
анисиоооооооо преди 1 година
платена американска ........къде е критиката ви,защо аз трабва да ви върша работата и да критикувам подлите германци!Значи така=забраняваме фосилните горива,забраняваме атомната енергия.само възобновяеми източници на енергия,забраняваме руските енергоносители!Сега-проблем и пълен обратен!На дърва и въглища.Резил,срам,позор за европейския съюз/а между другото някой съмнява ли се .че същият този е в процес на неконтролируем разпад??????????
121
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да отварят и атомните централи
120
2
 
28
 
! Отговори
koko преди 1 година
И какво стана сега зелената сделка щеше да е на гърба на Русия .... смех.....
119
22
 
6
 
! Отговори
Горбачов преди 1 година
Не злорадствайте. Комунизъм и руски ботуш няма да има.
118
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се върнат. И към дърва за огрев ще се върнат. Като играят по свирката на краварите. При изграден Северен поток 2 и гарантирани количества газ на най-ниски цени те се връщали към въглищата Глyпaци
117
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ставаме все по-зелени в Европа. Наесен и зимата масово европейците ще са позеленели. От зелените идеи за зелена енергия, както и от това, че помагаме на зеленска Украйна, като единствено се самоунищожаваме. Ама верно ще станем зелени - днес въглища, утре каруци и мотики, няма да има замърсяване от промишлени производства. И всичко това благодарение на далновидните и умни политици!
116
0
 
27
 
! Отговори
натовски джендър преди 1 година
Шолц да стяга да с е плетат пуловери щот ще дойде есента и голям бахур ще има оъ много акъл
115
0
 
30
 
! Отговори
до 162 преди 1 година
До И продължават да--- Москвич, това не е добре, ама с пълен резервоар е по-добре от Мерцедес с празен резервоар. А? И кому бе нужно всичко това? Кой какво печели?
114
0
 
28
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
Какво стана Новия Зелен Проект ?? Къде се крие Грета Тунберг? Ама нямали да имат елекричество? И какво от това, ще си траят, след като Зеленски побеждава благодарение на санкциите. Въпрос на време е Великия Мъск да изобрети автомобил на въглища и всичко си идва на мястото с "въглеродния отпечатък". Сигурно и на дърва ще вървят. Добре че поне войната в Украйна е екологична и може да продължава с години ако им се наливат оръжия.
113
1
 
44
 
! Отговори
axaxaxa преди 1 година
Ами Байдън преди два месеца заплаши да върне Русия в 19 век. Прогнозата му се сбъдна - Русия се връща към границите на Руската Империя от 19 век. Европа също се връща технологично в 19 век. Чакаме деца-работници в Ирландия да тикат вагонетки с въглища към тъкачните заводи, които ще осигурят по три вълнени пуловера на всеки европеец, които той да носи в неотопляемото си жилище зимата викайки Take that putin!!!
112
0
 
10
 
! Отговори
до 161 преди 1 година
Само времето ще покаже, при това мнооого скоро - кой крив, кой прав! Останалото е словоблудие и празнословие!
111
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изчакай зимата и ще видиш кога ще влязат в каменната ера немците.
110
2
 
30
 
! Отговори
до до 155 преди 1 година
Още тази Есента ще се появят първите признаци, Зимата ще е екшън, а Пролета ще си имат нов Канцлер.