Разгневен пациент застреля лекар в Турция

Днес и утре се очакват стачки на лекари в цялата страна
7 юли 2022 11:26, Елка Василева
34
Разгневен пациент застреля лекар в Турция
Снимка: архив, БГНЕС

Голям протест бе организиран след убийството на известен кардиолог в Турция, предаде турският в. "Джумхуриет".

Д-р Екрем Каракая, работещ в болница в централния турски град Коня, бе застрелян вчера от разгневен пациент, който след убийството се самоуби.

Според разследващите основният мотив на нападателя за извършеното е фактът, че майка му е починала миналия месец, след като била оперирана от д-р Каракая.

Убийството на д-р Каракая е поредното посегателство срещу лекар в Турция. В последно време в страната са регистрирани много случаи на нападения на пациенти срещу медици.

След убийството на кардиолога всички лекари от болницата, както и много други служители, прекратиха работата си и излязоха на протест. Медиците скандираха "Не искаме да умираме".

Днес и утре се очакват стачки на лекари в цялата страна, информира Хабертюрк.

По данни на Турския лекарски съюз заради лошите условия на труд, недостатъчно доброто възнаграждение и липсата на сигурност от началото на годината 229 лекари са напуснали страната.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Балкански нрави! Хубава работа ама ци.....
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ да пази здравето и живота ни.
6
0
 
3
 
! Отговори
Тео преди 1 година
Навсякъде е така. За съжаление новото време ни учи, че трябва да изискваме(за да може да купуваме), но за благодарност за дните, които са ни отредени, никой не говори. И се получават такива мисловно дисфункционални индивиди, които са склонни та вземат живота на някого, просто, защото не е Господ! Тъжно, но такива случаи ще зачестяват.
5
10
 
5
 
! Отговори
, Талибан ерджолан преди 1 година
Ашколсун кьопоолар! Турската работа бетер атсинганска работа!
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много българи и циганииии подръжават на турците и на Ердоган и викат - номер 1 били, евтино било, ами нормално винаги от по-богатата към по-бедната държава се ходи, американците ходят в Мексико на шопинг туризъм, гърците и румънците - в Бг, българите в Турция и Сърбия, австрийците в Унгария и така нататък
3
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И въпреки този случай Турция е и ще бъде велика!
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Ориента е така - Бг, Турция, Грузия, Египет, Азербайджан, Казахстан - действа закона на джунглата. Турците преди години ги хвалих, ама дотогава бях ходил само в хубави части на Истанбул, Анталия и Бодрум, след това като я пообиколих и видях , че инфраструктурно, икономически, стандарт на живот и население е една от най-бедните държави в Европа, което се потвърждава и от икономическите данни - БВП на глава 8 000 долара, в България даже е с 50 % отгоре - около 13 000 долара към май 2022 г.
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубава работа ама.......Като тук, от един етнос дето обичат да се събират на тумби пред болниците.