Китай ще тества уловената риба за... ковид

Това предизвика подигравки в социалните медии
19 авг 2022 22:38, Анисия Иванова
33
Китай ще тества уловената риба за... ковид
Снимка: БГНЕС

Китайските власти започнаха да тестват уловена в морето риба за ковид, опитвайки се ограничат разпространението на болестта. Това  обаче предизвика подигравки в социалните медии, предаде ДПА.

Видеоклипове с вземане на проба от риба в пристанищния град Сямън се споделяха масово, предизвиквайки най-различни реакции. "Какво правят, когато има близък контакт? Карантинират ги в морето?" - написа един потребител. "Пращат ли ги в карантинен център, ако са позитивни?", гласи друга реакция.

Политиката на Китай за ограничаване на ковид е най-строгата в света - многократно се налагат продължителни затваряния и масово тестване. Представител на здравните власти в Сямън потвърди, че се тестват не само завръщащите се рибари, но и рибата, която са уловили. „Каквото влиза в страната, трябва да бъде тествано“, каза той пред ДПА.

Тези мерки бяха предприети, след като миналия месец кръг Цзимей издаде директива, подчертаваща опасността от незаконна търговия с чуждестранни рибари в морето. Изискванията включват тестване на хората и стоките, когато рибарите се върнат на брега с улова си.

Докато голяма част от света търси начини да живее с ковид, в Китай, където вирусът беше открит за първи път през декември 2019 г., все още има строги ограничения и нулева толерантност към вируса. Въпреки тези мерки в Китай има голяма вълна от случаи и се отчита бързо разпространяване на много заразният вариант Омикрон. Националната здравна комисия в Пекин съобщи за повече от 500 нови случая и повече от 2000 асимптоматични случая днес. Много от тях са на популярния курортен остров Хайнан. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия ептен изтрещеха.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китайците изпълняват поръчката защото им плащат. Гнусна работа.
27
0
 
2
 
! Отговори
Петя преди 1 година
При тия всичко е заразено.Егатиразвъдника на зарази
26
0
 
4
 
! Отговори
Син Дзин Пин преди 1 година
Китайските учени да разработят маски за рибите за да ограничат разпространението на вируса в океаните! Да започне масова ваксинация на всичко дето хвърчи и не хвърчи - демек се яде.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откачалки.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "Омикрон ми разказа играта а съм ваксиниран" Ами именно де!! Как трябва да ви го обяснят, че и да ви се случи, и накрая пак ДА НЕ ЗАГРЯВАТЕ! Изтощавате си имунната система с неработещи псевдоваксини, и после всеки вирус го карате тежко!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и тука като риби ни тестУват.
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Могат- тестват. В Европа тестван и фекални води да следят количеството на вируса и по това прогнозират нивото на разпространение в обществото . В нова Зеландия тестваха замразени храни, внос и се оказа , че някои имаха ковид. Така че , който има ресурс, тества. Който няма-седи и чака, някой да му каже какво се случва.
21
3
 
12
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 1 година
Чудесна идея за евр(е)окомисарите начело с Урсула за пореден път да почерпят от гениалния китайски опит! Да се осигурят повече тестове и повече пари за лабораториите на първа линия! Защото разчитането на двете чертички е много трудоемък процес. А на първо място да се тестват врабчетата, защото те изядоха зърното и ще са отговорни за предстоящия глад на зима! Това го е казал още навремето другаря Мао Дзедун! Има врабче- китаец гладен, няма врабче -китаец яде купа ориз на ден!
20
1
 
8
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Анонимен 20 Те от прилепите трябваше да започнат.Много *** , малко кучета и прилепи.Ядат всичко което се движи , а претендират да са цивилизация.
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"Ама всяко рибе ли тестват, или само тези със симптоми?" ...... Като извадят рибите, и всички имат симптоми - затруднено дишане.
18
10
 
5
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
До ЦИРК КОВИД 7 Има. Аз не съм разбрал че цялата тази ковид история е пълна подигравка.Жена ми почина от тази подигравка.Ако и ти имаше починал близък човек щеше да мислиш като мен.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А прилепите тестват ли ги?
16
1
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Така е то. Омикрона върви по курортите.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама всяко рибе ли тестват, или само тези със симптоми?
14
5
 
6
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Нема да ми е жал,ако тия бъдат убити с атомна бомба ....жалко че пострадаха японците (една интелигентна нация),мисля че бомбите трябваше да бъдат хвърлени през 45-та в Китай!Сега щяхме да живеем в хармония и без ПЛАНдемия!!!
13
4
 
6
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Миналата седмица хванах един комар! Занесох го на доктора да го тества. Пуснах го да хвърчи и доктора искаше да го тества за Ковид, но комара излезе много умен и успя да го боцне със своята игла на главата си. Вчера чувам новина, че доктора отишал в градската градина да го тестват комарите, понеже комара след боцкането излекувал ума му и започнал да вика: "Комари елате и ни боцкайте и ни излекувайте всички доктори от Ковид!"
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ЩЕ тестват, а я тестват от сума ти време. Също тестват и пратки, дори парапети и тротоари. Тотално им липсва медицинско образование. А да не говорим, че когато не са направили бройката за деня, тестващият сяда и започва да си прави тестове до откат, докато докара задължителния брой. Пълна психопатия е там... Пак заваряват входните врати на апартаментите на някои хора. Тотална некадърност в управлението на кризи цари в Китай...
11
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Омикрон ми разказа играта а съм ваксиниран и изкарал Делта ,уж беше лек вирус 45 дни със симптоми и умора а съм млад.Може би са прави в политкката за нулев ковид.
10
2
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Смехотворните китайчета тотално изтрещяха и се превърнаха в безправни ковидио*и! Всичко в този обезумял свят е на доизживяване. Бог да ни е на помощ!