Най-малко 23-ма загинали при ракетен удар край Запорожие

Нападението е извършено срещу хуманитарен конвой
30 сеп 2022 12:43, Елка Василева
48
Най-малко 23-ма загинали при ракетен удар край Запорожие
Снимка: архив, БГНЕС

Най-малко 23-ма цивилни бяха убити и още 28 ранени при ракетен удар срещу хуманитарен конвой в района на град Запорожие, написа днес в Телеграм украинският областен губернатор Олександър Старух, цитиран от Франс прес.

Още по темата
Губернаторът обвини руските сили, че са извършили ракетен удар срещу хуманитарен конвой от цивилни. Той допълни, че хората са чакали на опашка за влизане в окупираните територии и са отивали, за да вземат близките си и да им доставят помощи. Старух качи в интернет снимки на изгорели автомобили и тела на жертви, разпръснати по пътя. Той допълни, че на място работят спасители.

Руските окупационни власти на свой ред обвиниха Украйна за смъртоносния удар в района на Запорожие. Представителят на руските окупационни власти Владимир Рогов написа в Телеграм, че украинските сили са извършили "нов акт на тероризъм". Рогов допълни, че, след като украинските сили са видели, че населението масово се отправя към (окупираната) част на Запорожска област, те са нанесли удар по колона с десетки цивилни автомобили.

Ударът става в момент, когато Москва се готви да анексира четири украински области след разкритикувани в международен план референдуми за присъединяването им към Русия.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Раша ако му вземеш бомбите и го оставиш с пушка , нищо не става от него.Освен да бомбандира и убива на ред , той друга тактика не признава.Затова германците ги требеха като скакалци.
19
2
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Не знам кой е виновен, но ссмо ще напомня, как още в началото на конфликта азовци и тем подобни разстрелваха мирни граждани, опитвайки се да избягат от живия им щит. Тоя случай сигурно няма нищо общо и е плод на нечия грешка, но да обвиняваме ей така, щото сме решили да обвиним някого, не става.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За цяла 2021 от двете страни на фронта имаше 25 загинали цивилни в Украйна.
17
2
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Когато отиваш да вземеш роднини, тръгваш с празна кола. Когато семейство бяга, колата е пълна. На пропусквателния пункт колите са били пълни, за това има толкова жертви. Сега съобразете кой на къде отива
16
1
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Щом едните казват, че не са те, а другите, а пък другите казват, че и те не са, а първите, значи има два варианта. Първият е всеки според IQ-то си да прецени каква е истине да ата и кой лъже. Или пък според идолопоклонническата си вяра във Вождове да си вярва на Вожда каквото му каже. Вторият вариант е да приеме, че марсианците или извънземните са атакували конвоя с цивилни :)))
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката, ръждясалият калник доказва че тази коля е тресната преди 3-4 месеца. Написал, написал. сложи снимка от Бутча поне с онези излежаващите се. А то излиза че Укрухите сами се фейкират, да не каже човек и самобомбандират по подло изпратен фалшив Джипиес локатор. Жалко за хората
14
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко живо се спасява от руския свят. В Русия руснаците бягат от терориста Путин, в Украйна украинците бягат от терориста Путин
13
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Губернаторът обвини руските сили, че са извършили ракетен удар срещу хуманитарен конвой от цивилни. Той допълни, че хората са чакали на опашка за влизане в окупираните територии" - Кое не е ясно, укрофашиста го казва, че хората са чакали да влязат на територията контролирана от Русия. За какво Русия да ги убива? Нали Русия е там, за да пази точно тия хора. Укронацитата виждайки, че хората бягат от тях са ги ударили.
12
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пригожин пак е мобилизирал руската фабрика за тролейбусен транспорт. Форумът се е наводнил от троледжий.
11
9
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, Запорожие под украински контрол, ама психото днес ги писал към Блатная :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Пълен резил!!!
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера имаше обстрел по Харковско направление с десетки жертви, а днес и в Запорожие.Имаше съобщение, че около 60 души са станали жертви на украинския обстрел 23 ДУШИ ЗАГИНАХА, 34 РАНЕНИ!Украинските бойци, виждайки как населението пътува масово към освободената част на Запорожка област, са ударили колона с десетки цивилни автомобили, които се струпаха в района на пазара на Ореховската магистрала, за да напуснат частта на региона контролирана от ВСУ.
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от укропитеци.
8
1
 
13
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Да носят храна на близките си в окупирана веоенна зона? Звучи малко като да влезеш в гетото на детройт с тениска - мразя черни
7
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сибирски вараври, трибунал за тия!
6
3
 
25
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Ей, колко ви плащат за тези опашати лъжи? Знаете много добре, че укронацистите са обстреляли колоната. Та тези хора са се движели към Русия, за какво руснаци да ги обстрелват, не разсъждавате ли, или паричките са по сладки от истината.
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно найстина, значи те влизат в окупираните от Русия територии и руснаците ги стрелят.... интересна гледна точка на нещата...
4
8
 
36
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Разбира се, че Русия е виновна. Хората бягат от укрофашистите и искат да са в регионите, които се присъединяват към Русия и Русия ги убива?!Русия си гръмна газопроводите. Русия стреля по АЕЦ, която контролира. Всичко е толкова пр осто и логично.
3
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПУТИН Е АНТИХРИСТА
2
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ракетата краварска ли е била или няма значение
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tова тероризъм ли се нарича, или човеколюбие....