Руски ракетен обстрел на Николаев, загинал е най-малко един човек

Сградата на училище е пострадало от силата на взрива
1 ное 2022 14:25, Елка Василева
61
Руски ракетен обстрел на Николаев, загинал е най-малко един човек
Снимка: БГНЕС

Русия изстреля тази нощ четири ракети по южния украински пристанищен град Николаев. При атаката частично е разрушен жилищен блок и е загинал един човек, предаде Ройтерс. Агенцията припомни, че вчера на ракетен обстрел бяха подложени няколко украински града, включително столицата Киев.

Още по темата
Според очевидци спасители са извадиха изпод развалините на жилищния блок рано тази сутрин тялото на възрастна жена.

Сградата на училище пострада от силата на взрива, оставил огромен кратер. "Ето това прави варварската орда", заяви 48-годишната Ирена Сиден, заместник-директор на училището, застанала пред зданието, докато работниците разчистваха отломките. "Те (руснаците) са потомци на варварската орда. Те откраднаха нашата история, а сега се опитват да откраднат нашата култура".

Руският президент Владимир Путин каза, че вчерашните ракетни удари срещу няколко украински града и решението за замразяване на участието в черноморска програма за износ на зърно са отговор на нападение с дрон срещу руския флот в Крим, за което той обвини Украйна.

Киев не пое отговорност за атаката и отрича да използва коридора за сигурност на зърнената програма за военни цели.

ООН заяви, че нито един кораб със зърно не е използвал маршрута в Черно море в събота по времето, когато според Русия са били нападнати нейните кораби.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
4
 
! Отговори
до123 преди 1 година
Пълномащабната война тепърва започва..Тамън ще имаш възможност сам да почустваш разликата..
18
6
 
6
 
! Отговори
123 преди 1 година
До Добре де.Всъщност е обратното Русия води пълномащабна война срещу Украйна. Има огромна разлика. Украйна просто се отбранява. А се коментират ракетите ударили цивилни цели и убили цивилни защото според Женевската конвенция това е военно пристъпление.
17
2
 
2
 
! Отговори
Украйна и История преди 1 година
Не смешите мои тапочки, пожалуйста
16
1
 
2
 
! Отговори
Ирония на съдбата преди 1 година
Русия и Сърбия създадоха Македония и получиха Косово и Украйна. Македония е югозападна България, Косово е югозападна Сърбия, а Украйна е югозападна Русия. Турците имаха мераци да откъснат югоизточна България (Кърджали), но май се отказаха. Преди години около кризата в Сирия за малко да се създаде Кюрдистан в югоизточна Турция. Интересни съвпадения... :) ... Ако хората живеем с мисълта, че всичко рано или късно по един или друг начин се връща, ще видим един по-хубав свят.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"...Газпром понеже наруши договорите за доставки на газ щеше да бъде осъден на арбитражите да плаща неустойкк а така си направиха форсмажорни обстоятелства дето пречат на доставките." - На теб и колегите ти тро_лове отдавна съм ви обяснил, че тази опорка не върви пред българската публика. Да приемем, че някой осъди Русия да плаща неустойки. Как точно ще ги накараш да ги платят? По същия начин Русия не може да накара Запада да й върне 300 млрд.,които им замразиха/откраднаха.Акъл трябва,не опорки!
14
1
 
4
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
Да продължават, работата им е да стрелят.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако пък се замислите какво точно пишете! Най-малко един човек? А да не би човек и половина да са загинали? Не е смешно, де. Но или двама, или трима, ама най-малко един звучи доста объркващо и говори за супер фалшива новост. Ета не ноовости.
12
6
 
10
 
! Отговори
Добре де преди 1 година
Според Киев, Украйна води пълномащабна война с РФ.Тоест, това е в рамките на очакваното.Всяка ракета ли ще се коментира? Украйна има армия, която се бие и убива. НЕ е беззащитна.А и благодарение на Старлинк на Мъск, ВСУ получава не само еазузнавателна информация, но и реална оценка на ситуацията и ръководство от командни центрове на запад. Войната отдавна не е славния украински натод срещу ***. Напротив, съвдем тривиална прокси война с чужди оръжия, информация и дори чужди наемници.
11
6
 
11
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
"Киев не пое отговорност за атаката и отрича да използва коридора за сигурност на зърнената програма за военни цели". Е кой тогава стреля по Севастопол. Щом не са усраинците, значи са НАТО или САЩ.
10
2
 
10
 
! Отговори
като македонистите преди 1 година
Цитата от по горе"Тео ткраднаха нашата история........................................"същите приказки като измислените македонци. Същия синдром.
9
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай Вова, окрайна не трябва да съществува.
8
12
 
12
 
! Отговори
Като преди 1 година
не се бият с армията от страх, стрелят по цивилни! Оххх, великата армия спасила света от фашизма, да вземат и да спасят света от себе си!
7
8
 
9
 
! Отговори
аа преди 1 година
"Пазителите на християнството" ПАК ВЪРШАТ ПРОСТОТИИ
6
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само 4 ракети...пфууу, трябваше поне 40 да са. Там се съсредоточават укри за опит на офанзива към Херсон. По-добре да ги спрат още в Николаев, отколкото после като тръгнат към Херсон!
5
4
 
26
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
Четири ракети и само един убит. Явно Путин пази мирното население. Очакваме още стрелби и по Одеса.
4
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стана ясно защо руснаците са взривили газопроводите. Газпром понеже наруши договорите за доставки на газ щеше да бъде осъден на арбитражите да плаща неустойкк а така си направиха форсмажорни обстоятелства дето пречат на доставките. А путинските *** естествено в хор повтарят че САЩ го направили.
3
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо за украинския обстрел над Донецк ?
2
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""Те (руснаците) са потомци на варварската орда. Те откраднаха нашата история, а сега се опитват да откраднат нашата култура"." --- Все едно слушам северомакедонец да говори за българите.
1
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова очаква отговора на Лондон относно информацията в медиите, че бившият британски премиер Лиз Тръс е изпратила съобщение свършено е ("its done") до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен след саботажа на Северен поток.