Русия подложи на обстрел Одеска област и град Днепър

В цяла Украйна прозвучаха сирени за въздушно нападение
17 ное 2022 11:27, Елка Василева
169
Русия подложи на обстрел Одеска област и град Днепър
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили нанесоха днес удари по южната украинска Одеска област и град Днепър за пръв път от седмици насам, а в цялата страна прозвучаха сирени за въздушно нападение на фона на опасенията, че Москва е започнала поредния мащабен ракетен обстрел, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата
В Одеска област е била поразена инфраструктурна цел, съобщи губернаторът Максим Марченко в Телеграм, предупреждавайки за заплаха от "масиран ракетен обстрел" на цялата територия на Украйна.

За множество експлозии се съобщава и в град Днепър, където са повредени два инфраструктурни обекта и е ранен най-малко един човек, според заместник-ръководителя на украинската президентска канцелария Кирил Тимошенко.

Системите за противовъздушна отбрана са се задействали и в централната част на Киевска област, съобщи губернаторът Олексий Кулеба. Властите в Полтавска, Харковска, Хмелницка и в Ровненска област призоваха жителите да останат в бомбоубежищата на фона на продължаващата заплаха от ракетни удари.

Във вторник Русия нанесе масирани удари по обекти в Украйна. Това беше и най-голямата досега атака срещу украинската енергийна инфраструктура, в резултат на която ракета попадна и в Полша.

С наближаването на зимата Русия все по-често прибягва до атаки срещу украинската енергийна мрежа, докато загубите ѝ на бойното поле нарастват. Последната атака беше извършена, след като дни наред украинците ликуваха вследствие на един от най-големите военни успехи - отвоюването на южния град Херсон миналата седмица.

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак нарече ударите по енергийни обекти "наивна тактика на страхливи неудачници". В Телеграм той написа: "Украйна вече издържа на изключително тежки удари от страна на врага, които не доведоха до резултатите, на които се надяваха руските страхливци''. Ермак призова украинците да не пренебрегват сирените за въздушна тревога.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре но за какво са им на украинците перални и съдомиялни като няма нито ток нито вода. Да свикват с правилата на урсулката това е положението.
124
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците се дърпат навътре и разтягат логистичната подкрепа за фронта на украинците. Това са го правили при Наполеон, даже са запалили Москва при отстъпленията си, като през това време са му нападали обоза и подкрепленията отзад. Същото става при хитлер, танковете не могат да бъдат снабдявани навреме с гориво. Акъла ми не побира как се хващат на хорото да си отвоюват териториите по този начинЕдинственият шанс на украниците е партизанска война като афганистанците. Но най-добре е войната да спре
123
4
 
1
 
! Отговори
АААама преди 1 година
До Adam - Адаме, не си в час! : Аляска не е продавана! Аляска е проиграна на комар от царя ОТДАВНА! Руснаците имат хубав виц по случая: Един чукча се напил и повтарял в кръчмата: Плохой цар, дурной цар! Като омръзнал на другите го попитали: Защо повтаряш това непрекъснато? Чукчата отговорил: Плохой цар, дурной цар, Аляска проиграл и отдал, а Чукотка не отдал.
122
1
 
3
 
! Отговори
ОхкаСтевятПсуват преди 1 година
Въртят клип в който украиски граждани се бият за талисманени парчета от свършилите руските ракети.На друг клип те показват как украинците, наредени на опашка си подават главата през малък прозорец зад който огромен сибиряк с чук им забива намереното парче фъ черепа.така наранените де събират на групи крещейки Слава губят съзнание от раните отраните си и умират в ноща гладни,премръзнали,обезкълвени и убедени че Зелюхенски не ги е лъгал.Безмълвни около тях украинци не намерили парче охкат и стенят
121
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжа! Ракетите им свършиха още февруари! Половината бяха дефектни! Ще се бием до последния Украинец!
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 142 Остров Врангел си е бил американски, и да руснаците им го взимат. Само че американците много отдавна предявяват претенции към Русия за връщане на острова, обаче си остават само с подсмърчането. Така че твоите свободни съчинения ги пробутвай на съучениците си.
119
6
 
3
 
! Отговори
Adam преди 1 година
Време е продажбата на Аляска от незаконното правителство към момента да се обяви за не действителна :)
118
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците обмислят да си поискат остров Вранглер обратно, който според тях е бил американски но през 1920 конфискуван от болшевиките. Предстоят интересни времена
117
0
 
6
 
! Отговори
торенте преди 1 година
т`ва е щот им свършиха ракетите
116
6
 
6
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
И каква стана тя?Вова им направи женски полов орган на Украинците нищо,че са мъже.Предстои хуманитарна катастрофа и канибализъм.Без електричество,дърва,горива и спирт предстои интересна зима на _40 градуса.Само с топли дрехи и чай няма да стане.Ще готвят съседите.
115
14
 
6
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Като гледам на рашките мозъците им са сковани от злоба и завист и не могат да мислят ...СЪЩОТО Е И С НАШИТЕ РУСОФИЛЧЕТА ---СИПЯТ САМО ПРОСТОТИИ...ха,ха,хаааа...!
114
4
 
19
 
! Отговори
100минуса преди 1 година
Аз за един приятел питам - според вас медиите, от Април месец насам, ракетите на Русия свършват през седмица. Значи реално отдавна Русия нямат ракети. Даже и северно корейските отдавна свършиха, свършиха и иранските дронове, които и без туй не работят. Украина стои без ток, нищо, че *** не са постигнали нищо. НО как така, ако пишете истината, как по дяволите или по-точно с какво точно са обстрелвали и нанасяли тежки удари?Кое е истина и на какво да верваме?
113
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 129Какво стана с похода към Киев палячооо:)) Освен стари ракети от сталиново време .... друго можете ли ? Беееее бееее по цял ден .. накрая още седите на изток след 9 месеца. Левундерии
112
3
 
2
 
! Отговори
Драя Грщненски Вегс преди 1 година
Тоя се неналъга,ненакраде и изпотепаНарода:1.Конец с КалашникЧаушеско,2. Конец в БримкатанаХасан и 3.Завит в одеало като палачинка; залят с уралски бензин и запален от към краката за да усето как са се мъчили хората в Одеския профсъюзен дом, а до него излегнала се и ракрачена Фрао Еволена ФонКафявон да шепне на кученцето си. кажи бау на дади,кажи му бау;след което ще метнат по стар индийски ритуал недобарбекютеното тяло в Днепър за храна на кротушките.Консерва Зеленски се казва Пътят на Зеленски
111
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давайте напред към Крим. Щом не спират тея оркии. Само напред ! Мачкайте наред всичко твхно по пътя.
110
7
 
14
 
! Отговори
До 117 преди 1 година
Всяка изстреляна руска ракета дава работни места на работниците, които ще направят още неизстреляната ракета, която ще я замести. Либерстичните баламурници си мислят, че руските ракети са като покемоните - ограничен брой, без да знаят, че се произвеждат в три смени от десетки заводи, на които работят хора, които получават заплати и харчат парите си в икономиката.
109
4
 
6
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
Те репарациите в момента са вече в небето над Куев, ама укретата нещо не искат да ги вземат, крият се от тях в метрото.
108
19
 
4
 
! Отговори
Капутин преди 1 година
Бой по *** тролски кремълски кратуни!
107
5
 
20
 
! Отговори
Слава Кокаина преди 1 година
Зеления наркоман върти западните смешници и ги цоца до капка. Лошото е, че дои и нас, а ние отдавна сме на доизживяване. 40 милиарда безотчерна пара до сега са му снесли, а ние тука се борим за 500 милиона по плана за възстановяване. Глупав запад, дойна крава. Не е луд, тоя дето яде баницата. Слава Кокаина
106
14
 
2
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
рАсия е богата страна, сега руши защото има много денги за репарации! За жужето е запазен най луксозния апартамент в пандиза на Хага, който е само за бАгатириАсвабадители!