Русия подложи на обстрел Одеска област и град Днепър

В цяла Украйна прозвучаха сирени за въздушно нападение
17 ное 2022 11:27, Елка Василева
169
Русия подложи на обстрел Одеска област и град Днепър
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили нанесоха днес удари по южната украинска Одеска област и град Днепър за пръв път от седмици насам, а в цялата страна прозвучаха сирени за въздушно нападение на фона на опасенията, че Москва е започнала поредния мащабен ракетен обстрел, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата
В Одеска област е била поразена инфраструктурна цел, съобщи губернаторът Максим Марченко в Телеграм, предупреждавайки за заплаха от "масиран ракетен обстрел" на цялата територия на Украйна.

За множество експлозии се съобщава и в град Днепър, където са повредени два инфраструктурни обекта и е ранен най-малко един човек, според заместник-ръководителя на украинската президентска канцелария Кирил Тимошенко.

Системите за противовъздушна отбрана са се задействали и в централната част на Киевска област, съобщи губернаторът Олексий Кулеба. Властите в Полтавска, Харковска, Хмелницка и в Ровненска област призоваха жителите да останат в бомбоубежищата на фона на продължаващата заплаха от ракетни удари.

Във вторник Русия нанесе масирани удари по обекти в Украйна. Това беше и най-голямата досега атака срещу украинската енергийна инфраструктура, в резултат на която ракета попадна и в Полша.

С наближаването на зимата Русия все по-често прибягва до атаки срещу украинската енергийна мрежа, докато загубите ѝ на бойното поле нарастват. Последната атака беше извършена, след като дни наред украинците ликуваха вследствие на един от най-големите военни успехи - отвоюването на южния град Херсон миналата седмица.

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак нарече ударите по енергийни обекти "наивна тактика на страхливи неудачници". В Телеграм той написа: "Украйна вече издържа на изключително тежки удари от страна на врага, които не доведоха до резултатите, на които се надяваха руските страхливци''. Ермак призова украинците да не пренебрегват сирените за въздушна тревога.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е те Херсон се опитаха да го задържат, хвърлиха там мобилизирани, държаха до последно, губеха много хора, и накрая видяха че няма да могат да удържат позициите и решиха "доброволно" да се оттеглят под снарядите на украинската артилерия. Сега "доброволно" ще се оттеглят и от Мариопул и Крим...
64
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на Украине...жалките страхливци, който отстъпват преоблечени като бабички, няма да сломят духът на украинския народ
63
11
 
5
 
! Отговори
Кдкдн преди 1 година
Какви хора трябва сте за да се радвате, че се избиват хора и разрушават домове,деца, съдби 🙁Пак ли Америка е виновна за малоущината на Руснаците ???
62
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да отбележа, че руски самолети не смеят да летят над Украйна вече. Всеки, който влезе в украинското небе бива свалян.
61
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
преди повече от 70г нацистите са изтреляли над 4000 балистични ракети с полезен товар 1000кг срещу Лондон и загубиха войната; сега терористите от кремъл правят същото
60
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** моля ви се Путин сутрин не може да закуси ако не му докладват, че са избили още 10-15 човека.
59
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не знам как ще свършо войната която режима в москва води срещу мирните украинци; сигурен съм обаче, че следващата война за кремъл ще бъде пълен разгром - дали китайците, дали американците, все ще се намери някой да плячкоса тази огромна територия , която е останала без адекватна защите
58
11
 
6
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Има бойно поле, където се решават военните конликти. Убиването на цивилни и последвалото задоволство от тези убийства са мислене на унттерменншени.
57
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците вече гледат с радост на Руския обстрел. Възмездие за Украинското нападение над техни мирни граждани.
56
20
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, путлерофашистите ядат як бой на фронта. Остава им да събарят панелни блокове и електростанции. Пиянска работа :))))))))))))))))))))))))))))))))
55
6
 
26
 
! Отговори
ZZ top преди 1 година
В момента Русия отприщи ада над цала Украйна от ТУ-95 летят ракети Х-101 от МИГ31 летят ракети кинжал, Калибрите не спират. В Киев ПВО-то отново е гола вода ракетите се взривяват преди целта. Както се казва да би мирно седяло не би ракети видяло.
54
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самият факт, че преди 2 дни ракетата, която падна в Полша беше обявена за руска без дори да се провери, на следващия ден НАТО и Полша казаха,че е украинска,а тук вече се пише,че просто е паднала ракета е достатъчно да не се вярва на нищо написано
53
15
 
8
 
! Отговори
майна преди 1 година
Руснаците се излагат тотално.
52
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
окупаторите-терористи стрелят по мирното население
51
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Руснаците са диваци."------------- Класически любим либерален похват - пришиване на колективна вина, закачане на етикет "***" - после се чудите що хората ви викат, че Гьобелс ряпа да яде. Къде остана любимото ви "свобода на словото", "толерантност", "права", свободи и други напълно лишени от съдържание пропагандни лозунги.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
явно се говори за Днипро
49
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСУ продължава да ги бие на бойното поле, тея изверги за пореден път убиват мирни граждани. Това е типично за болшевиките. Те нямат чест, нямат достойнство, нямат скрупули, нямат морал.
48
5
 
7
 
! Отговори
Кондьо преди 1 година
Нов вариант на моя хит "Камъните Падат". Усилете още музиката.
47
1
 
3
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
До фактРусия е приятелска държава с мюслитата, които се женят за ок 7 годишни момичета, а ти наричаш нас педофили. Смятай колко си спрял
46
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната беше срещу нацисткият режим уж, а се оказа че пияните могат единствено да обстрелват мирни населени места. На фронта го няма никакви.