Русия подложи на обстрел Одеска област и град Днепър

В цяла Украйна прозвучаха сирени за въздушно нападение
17 ное 2022 11:27, Елка Василева
169
Русия подложи на обстрел Одеска област и град Днепър
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили нанесоха днес удари по южната украинска Одеска област и град Днепър за пръв път от седмици насам, а в цялата страна прозвучаха сирени за въздушно нападение на фона на опасенията, че Москва е започнала поредния мащабен ракетен обстрел, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата
В Одеска област е била поразена инфраструктурна цел, съобщи губернаторът Максим Марченко в Телеграм, предупреждавайки за заплаха от "масиран ракетен обстрел" на цялата територия на Украйна.

За множество експлозии се съобщава и в град Днепър, където са повредени два инфраструктурни обекта и е ранен най-малко един човек, според заместник-ръководителя на украинската президентска канцелария Кирил Тимошенко.

Системите за противовъздушна отбрана са се задействали и в централната част на Киевска област, съобщи губернаторът Олексий Кулеба. Властите в Полтавска, Харковска, Хмелницка и в Ровненска област призоваха жителите да останат в бомбоубежищата на фона на продължаващата заплаха от ракетни удари.

Във вторник Русия нанесе масирани удари по обекти в Украйна. Това беше и най-голямата досега атака срещу украинската енергийна инфраструктура, в резултат на която ракета попадна и в Полша.

С наближаването на зимата Русия все по-често прибягва до атаки срещу украинската енергийна мрежа, докато загубите ѝ на бойното поле нарастват. Последната атака беше извършена, след като дни наред украинците ликуваха вследствие на един от най-големите военни успехи - отвоюването на южния град Херсон миналата седмица.

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак нарече ударите по енергийни обекти "наивна тактика на страхливи неудачници". В Телеграм той написа: "Украйна вече издържа на изключително тежки удари от страна на врага, които не доведоха до резултатите, на които се надяваха руските страхливци''. Ермак призова украинците да не пренебрегват сирените за въздушна тревога.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че те руснаците още първия ден трябваше да почнат да пуцат по инфраструктурата, направо много закъсняха, време е да наблегнат и на жп мостовете
104
7
 
15
 
! Отговори
Студ и мрак преди 1 година
Това очаква Украйна в следващите месеци
103
10
 
12
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Тук всички който плюят срещу Русия или са яли пердах от руснак,или в миналото семейства им имали някакво негативно събитие свързано с съветската власт.Та си пишкат е тъй за спорта.
102
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не може да бъде - на руснаците им свършиха ракетите още преди два месеца , а ако някой все пак са останали то украинската противовъздушна отбрана ги сваля на мига , Путин е тежко болен и се крие в бункер , а великата украинка армия обсажда кремъл
101
3
 
6
 
! Отговори
Генерал Майтапчийски преди 1 година
Шшшш не свършиха ли ракетите тези?
100
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е трьгнал срещу руснака бял ден не е видял и сега ще е така.
99
0
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
републиканците си поръчаха заря по случай победата
98
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"тpoлoвeтe се вихрят на воля"----------------- Тоест несъгласието с партийната априлска линия от Белия Вигвам край Потомак е "тролене", дори когато вади на показ истината?
97
15
 
10
 
! Отговори
Кекъл преди 1 година
Русорибуте пак празнуват грандиозната победа на Рашистан срещу мирни граждани. Мятане на ракетки от далеч-далеч къде паднат! На бойното поле иначе хич ги няма, един Бахмут не могат да превземат вече 1 година, по 700-1000 оркка си отиват на ден. Наздраве!
96
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някъде има фашизъм това е в Русия. И 153 държави в ООН го потвърдиха с гласуването си. А нашите рублажии да пищят колкото си искат.
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До И кво са? ми збръкаа; Убиха малко поляци, но се установило че мост лайкли че при ракетното нападение на Украина по сувереннта Полска територия, убитите са от руски произход и не попадат под защитата на 5тата Натовска точка ли или какво изобщо става? Най вероятно украинците са действали подло, коварно и много точно немогли да уцелят руската ракета те ударили трактора на поляците. Позор и срам! Са поляците да им бът айката
94
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но нали ракетите такова ъЪъЪъъЪъ ХА-ХА-ХА-ХААААААААА
93
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна вече издържа на изключително тежки удари от страна на врага, които не доведоха до резултатите, на които се надяваха руските страхливци.
92
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай украинския фашизъм! Един не трябва да остава жив! Само такааааа!
91
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АЙДЕ РУСОФИЛЧЕТА ...Догодина по това време няма да те питаме Харков и Одеса чии са. Не слушкате Вовата и ще има пляс. Който бяга не оставя послания като: слушайте химна на Русия и целувайте знамето й всяка сутрин. Потрет на Путин във всяка стая. Дръжте се прилично и не чупете нищо. Защото ще се върнем да проверим!
90
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
единствено в задунайската тpoлoвeтe се вихрят на воля в нормална държава щяха да ядат шyтoвeтe с еднопосочен за мaтушьката
89
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Отвоюване"? Руснаците решиха, че няма смисъл да държат 30хил.свои военослужещи срещу 60хил.украински на десния бряг на Днепър и ги евакуираха на левия бряг без един загинал войник или загубена военна техника. Руснаците искат да обградят украинците при Авдеевка. Всичко друго е на заден план. Естествено, че ще парализират ел.системата, за да отрежат украинските части от доставки и удрят укритията на ХИМАРС. Нали ракетите на Русия свършиха преди няколко месеца? Путин го каза: още не сме започнали!
88
21
 
8
 
! Отговори
а преди 1 година
Русофилите са царете на глупостите които се пишат и нищо смислено
87
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, не мога да спра да се смея! Перални ли не бяха, полупроводници ли, чипове ли. И накрая какво? Стотици ракети пребиват нацистка украйна (с малка буква) :D
86
9
 
6
 
! Отговори
АЙДЕ РУСОФИЛЧЕТА ... преди 1 година
ЧИЙ Е МАРИОПУЛ И КРИМ А ...???....айде познайте...