Ботьо Ботев за Сашко: Това дете наистина е герой

Според него ормален човек в нормални обстоятелства трудно би издържал
20 ное 2022 23:00, Нели Христова
94
Ботьо Ботев за Сашко: Това дете наистина е герой
Снимка: БГНЕС

"Това дете наистина е герой. Лично аз считам, че нормален човек в нормални обстоятелства трудно би издържал. Това е едно дете на 12 години, нощта психически влияе всеки нормален човек, а това е дете за приказ и показ”, заяви криминалистът Ботьо Ботев пред bTV по повод изчезването на Александър от Перник и намирането му след 9 дни.

Той каза, че е вярвал, че това дете може да е оцеляло.

“Винаги в един подобен случай най-съществени са първите часове. Тогава се събира онази точна информация, която може да се оцени, която може да се прецени и оттук нататък да се правят съответни изводи или обикновено да се изградят хипотезите на базата на събраната първична информация”, добави Ботев.

Криминалистът подчерта, че е имало много противоречия в началото от страна на бащата на детето. "Аз лично наблюдавах нещата също от поведението на бащата имаше някои неща, които реално не обективно се представяха. Това беше забелязано от всички хора и включи участващи в издирването, но психиката на всеки човек е различна. Така че бащата действително имаше някои неадекватни действия", добави той.

Според него е било грешка, че бащата е подал късно информацията за изчезването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Mano преди 1 година
Да ходи да озвучава аудиокниги и да не се залъгва, че има някаква добра репутация сред нормалните хора. Безспорен талант е да говори адски много без да каже абсолютно нищо.И защо, по дяволите, му се дава медийно време на тоя човек? А, сетих се - модерен е сега.
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пак ли тоя нефелник Ботьо ***
70
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нивото на българската криминалистика. Спомнете си случая с убитото момиче в Перник. Тогава един друг криминалист, заяви,че момичето си пие кафето в Германия. Или случая с боксьора, който беше убит преди време-няколко години. Милицията хвана невинен, който направи пълни самопризнания в репеу-то. Оказа се после,че е невинен, а убиецът е някакво момче на 15г. Представете си какво е ставало в РПУ-то за да прави невинен самопризнания в престъпление, което не е извършил.
69
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предпоследното интервю на Ботев гласеше, че бащата нещо е направил и нямало как детето да издържи без храна и вода толкова време. Такива интервюта и аз мога да давам без да съм криминалист, не виждам какви специални умения има този човек. Това важи и за политиците впрочем
68
3
 
1
 
! Отговори
до 81 преди 1 година
Това не го решаваш ти.Нито пък знаеш какво му е било , за да го коментираш.А,че идва времето за проанализиране на клеветите и обидите в съдебната зала-за това нямай съмнение. Друг път клеветилите ще си мерят думите, преди да е изяснено какво е станало.
67
0
 
13
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
А Ботев е напълно дискредитиран защото знае кой е убил Луканов, Илия Павлов и други "играчи" но защитава с мълчание мафиотската БГ държава. И затова станахме най-бедни в Европа, а скоро и най-бедни в Африка.
66
8
 
4
 
! Отговори
преди 1 година
Бащата е длъжен да защити честта си -в съда, разбира се, като мине малко време, не е казано веднага -давността е цели 5 години, няма за какво да се бърза.Няма вариант да се плямпа ,без последици.Бащата се оказа и напълно невинен, и напълно адекватен , и психически здравчовек. Притеснен-да, понякога с нелогични действия при търсенето -нима не е обяснимо и оправдано! Но няма оправдание, няма и прошка за оня, другия, за това ,което беше изписано в статия в 24 часа, и не само там...
65
2
 
12
 
! Отговори
не знаем много неща преди 1 година
Няма съдебна зала. Аз бащата не го видях нито един път да търси детето с хората по горите. Даваше указания по телефона. Държанието му е сравнително спокойно. Не мога да си представя ако родител загуби дете как ще се държи. Едва ли ще си ляга в тях на топло в 9 ч. Или и той има проблеми или много неща няма да разберем.
64
5
 
3
 
! Отговори
Към съдебната зала! преди 1 година
Няколко "криминалисти", включително и един друг тип -в статия в 24часа, например написаха тежки думи за бащата, не само с обвинения ,намеци, но и с личности характеристики, тангиращи към публични обиди ,като му даваха психо оценки-без да го познават, и без да са учили медицина и психиатрия коментираха човека-който се оказа напълно невинен.Бащата-като юрист, и с добри финансови възможности да ангажира негови колеги-адвокати, и да изясни материята в съдебната зала.
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родителите и този път не успяха да го изгубят. Хензел се върна.
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сашко се е криел от търсещите го. Затова не са го намерили. Наблюдавал ги е от скривалище и е изяждал и изпивал храната и водата след заминаването им.
61
6
 
6
 
! Отговори
съд за клеветниците! преди 1 година
А тежките намеци, които се изрекоха за бащата и роднините, които се оказаха клевета-нещо извинение, молба за прошка, искане за покаяние и тн?То не може да се плямпа, и после -никакви последици!Бащата е нотариус, юрист, и като се съвземе от случая-да почва с дела клеветниците!
60
0
 
12
 
! Отговори
Планинар преди 1 година
И Беър Грилс не може да оцелее 9 дни между Перник и Радомир. Опитните планинари знаят, че по това време на годината няма опции за ядене в гората. Водата ако не е преварена точно там също не става. Ще има стомашни проблеми и обезводняване. Нощем е 5 градуса. Каквито и проблеми да е имал ще търси светлината. Хората казаха, че е бил сравнително общителен. Стига глупости
59
0
 
6
 
! Отговори
смешник преди 1 година
Този ***, големият ни спец. Ботьо........ твърдеше едва ли не , че бащата е виновен-----такива ни са специалистите.........
58
0
 
9
 
! Отговори
ловец преди 1 година
До Анонименспоред медиите, това е третия случай в който си губи детето. Аз бих предложил да спре да го води по чукарите и реките
57
0
 
9
 
! Отговори
ловец преди 1 година
Ботьо разправяше друго оня ден :Д
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
истински герой - 8 дни на разходка в планината и дори не подсмърча - хранел се редовно и си джакал из деретата и спал на чист въздух
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди дни ,ако си спомняш ти предположи друго ,беше много убедителен
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...само за по- инелигентните: детето е отвлечено и държано някъде, после пр обявяване на сумата за връщане е оставено, за да бъде намерено...
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя репресивен корифей на милиционерската дейност и мисъл -доказано в съд че е отвличал хора дори и в чужди държави... и фабрикувал доказателства чрез насилие в тайни милиционерски "бази" като в Копривщица.... не намекваше ли преди дни срещу бащата че е причинил нещо на детето..."спеца и консултанта"