Германският канцлер: Русия няма да спечели тази война

Бундесверът ще защитава Германия, както и партньорите от НАТО
1 дек 2022 12:45, Елка Василева
173
Германският канцлер: Русия няма да спечели тази война
Снимка: архив, БГНЕС

Русия няма да спечели тази война. Това заяви германският канцлер Олаф Шолц в реч на Берлинската конференция по сигурността.

Шолц изрично подчерта волята на държавите от НАТО да се защитават - Германия е мощен партньор, готов да действа, каза Шолц. В случай на нападение, каза той, Бундесверът ще "защитава територията на Германия, както и партньорите от НАТО, с всички средства, с които разполагаме".

Още по темата
„Русия трябва да разбере, че ние ще подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо. Икономически, финансово, хуманитарно, чрез ново изграждане на разрушената инфраструктура сега актуално и също така чрез оръжия“, каза германският канцлер, цитиран от БНР.

Шолц се позова на заплахите на Русия да използва ядрени оръжия на фона на войната в Украйна. "Докато държави като Русия притежават ядрени оръжия като част от своя потенциал за заплаха, НАТО естествено се нуждае от надеждна възпираща сила", каза той. "Всичко останало би означавало да станем уязвими за изнудване".

По тази причина, каза Шолц, германското правителство възнамерява да финализира поръчката за американския изтребител F-35 в близко бъдеще.

Самолетът е един от проектите за въоръжение, за които договорите за доставка трябва да бъдат сключени "преди края на тази година", каза Шолц.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
6
 
! Отговори
4 преди 1 година
Нито половината свят , с когото воюва Русия!
33
8
 
11
 
! Отговори
Германия преди 1 година
Един Сармат и толкова.
32
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щолци пътник си ... знаеш и затова лаеш...
31
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е неприятно да си един васал и да се правиш на интересен,нали Шолци?
30
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне стана ясно що за хартиен тигър е НАТО, Русия ги пердаши на почивки,даже вече и икономически са голла вода санкциите им не работят.
29
5
 
24
 
! Отговори
щом не се крият преди 1 година
Не ми трийте отново коментара - ето и Шолц казва че е така! -- "Екипировката -натовска, бронетехниката -натовска, ПВО-то -натовско, ракетите -натовски, мунициите -натовски, спътниковото разузнаване -натовско, навигацията -натовска, командването -натовско....само смъртниците - украински! И НАТО не било във война с Русия! СТИГА БЕ! "
28
6
 
25
 
! Отговори
Русия не забравя преди 1 година
Русия никога няма да забрави, как Шолц се изказа, че убийството на 14 хиляди руснаци в Донбас от украинските фашисти е смешна работа (германците избиха 25 милиона руснаци), и не може да се квалифицира като геноцид.
27
16
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
До А ако я спечели? ... Хитлер е бил с такава нагласа когато е воювал и с/у целия останал свят, сега в неговата позиция е путинова раша ... !!!
26
6
 
26
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Изхитриха се германците. Бащите на Урсулата и Шулца отидоха чак до Сталинград, за да студуват. Сега тия ще си мръзнат в Германия.
25
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Щолц , а като се събуди ...
24
6
 
25
 
! Отговори
Народ престъпник преди 1 година
Немския народ е народ престъпник. Няма такъв народ в историят на човечеството който да е извършил такива ужасни престъпления както немския наро. И всички до един, до последно подкрепяха Хитлер. Това е народ фашист. И тези сега ще се изказват срещу Русия, и имат наглостта на изпращат оръжия на украинските фашисти да убиват руснаци.
23
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво да каже плешшо хамрканската марионнетка.
22
2
 
13
 
! Отговори
МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ преди 1 година
АХА! АХХАА! НАТО воювало срещу Русия - така ли?
21
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия не знам дали ще спечели, но ЕС определено губи все повече. И колкото по-дълго продължава войната, толкова повече ЕС ще губи и икономиките на страните членки ще колабират. Разбира се, най-големите печеливши са САЩ и Китай, като ЕС беше икономически конкурент и на двете. Вече не е, защото конкурентноспособността потъна, както потънаха и всякакви християнски и морални ценности!!!
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беше огромна грешка да им дадат на тия да се обединят.
19
6
 
18
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Германец "Колкото по-дълго обезкървяваме мордор, толкова по-дълго след това ще живеем спокойно." Сериозно ли? Асимилираш ли УМНИКО че само населението на ЛНР И ДНР е над 4 милиона човека които са се присъединили към РФ?
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя врачка ли е? Къде гледа да го посетим, че имам дертове за решаване? Колко зема?
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не си личи бе ***, вие карате гражданите си да мръзнат за укропитеците да не говорим на какво дередже са. Този клоун кога ще се откаже наистина от руските суровини?
16
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гусин Шолц е Ванга , ама само той си мисли !Как може да предричаш нещо , а после да се криеш , че не си познал?
15
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия започна серийно производство на междуконтиненталната ракета Сармат, която може да носи 10 ядрени бойни глави с общо тегло над 100 тона и обсег 18000 км това гарантира сигурността на държавата за 50 г. напред.