Германският канцлер: Русия няма да спечели тази война

Бундесверът ще защитава Германия, както и партньорите от НАТО
1 дек 2022 12:45, Елка Василева
173
Германският канцлер: Русия няма да спечели тази война
Снимка: архив, БГНЕС

Русия няма да спечели тази война. Това заяви германският канцлер Олаф Шолц в реч на Берлинската конференция по сигурността.

Шолц изрично подчерта волята на държавите от НАТО да се защитават - Германия е мощен партньор, готов да действа, каза Шолц. В случай на нападение, каза той, Бундесверът ще "защитава територията на Германия, както и партньорите от НАТО, с всички средства, с които разполагаме".

Още по темата
„Русия трябва да разбере, че ние ще подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо. Икономически, финансово, хуманитарно, чрез ново изграждане на разрушената инфраструктура сега актуално и също така чрез оръжия“, каза германският канцлер, цитиран от БНР.

Шолц се позова на заплахите на Русия да използва ядрени оръжия на фона на войната в Украйна. "Докато държави като Русия притежават ядрени оръжия като част от своя потенциал за заплаха, НАТО естествено се нуждае от надеждна възпираща сила", каза той. "Всичко останало би означавало да станем уязвими за изнудване".

По тази причина, каза Шолц, германското правителство възнамерява да финализира поръчката за американския изтребител F-35 в близко бъдеще.

Самолетът е един от проектите за въоръжение, за които договорите за доставка трябва да бъдат сключени "преди края на тази година", каза Шолц.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма част от българите наистина очакват Русия да победи. Това е прословутата черта на характера ни "да се играе на сигурно". Само че, когато повечето очакват едно, става тъкмо обратното. И примери колкото щете от историята ни - все сме на грешната страна.
53
8
 
15
 
! Отговори
покрайнината преди 1 година
Окрайнината няма нито история, нито владетели, нито литература, поети, художници музиканти - нищо. Никога не е имало такава дъражва и народ, това беше република на ССР от окрайнината, никой народ не се определя така орезрително като "покрайненци", като окрайнината на нещо. Никой няма да си кръсти държавата "покрайнина".
52
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължавай да си мислиш , г-н Шулц !
51
13
 
7
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Херсон в paшистан ли е бе, чебурашки? Помогнете ми, че не мога да се сетя :)
50
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО коя война е спечелила? Да не би в Афганистан? А в Либия, Сирия, в Ирак, в Мали? НАТО-вските държави само гледат да крадат и разрушават. Светът се променя кардинално. И българските политици е време да започнат да мислят дългосрочно.
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 49..нещо ти залепна релето...а почини си...не пълни коментарите с глупости..
48
6
 
28
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Русия може и да не спечели войната, но сигурното е, че ЕС загуби тази война и сега ние плащаме сметката с високите цени и с инфлацията. На Путин не знам дали му е зле, но на нас не ни е добре.
47
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американският и европейският елит са неадекватни. Те вярват в собствените си пропагандни глупости за "поражението на Русия в Украйна" и това ненормално възприемане на реалността ускорява собствения им крах.
46
7
 
19
 
! Отговори
Глупаци всякакви преди 1 година
Глyпаци всякакви има. Примерно руснците като първи rлyпаци 90те години повярваха на запада. Но да вярваш в зелена сделка и "зелени" енергии, или че Украйна може да победи Русия - е това вече е върха на глyпостта.
45
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До стига бе...Чудя се какво още правиш в БГ...аз ако толкова обичам Рашастан,до сега да съм си бил камшика и да отлетя до страната да Демокрацията и Свободата...Кажи кое те спира...да ти помогнем да го преодолееш...
44
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и няма да има! Зеленски и фашистката му клика защитават на първо място фашистката си идеология и на второ място му трябва територия на която да осъществи тази идеология, но крайните южноевропейски територии на Русия са населени с етнически руснаци и планът му не успя! Още в Зародиш Русия унищожи нацистите и опитите им да създадат фашистка държава подобна на Германия през 30-те и 40-те години на миналия век.
43
1
 
6
 
! Отговори
Германец преди 1 година
"В езика им няма дума за духовност, за ум и за дyx използват една дума" -- мбре, шеимкажа :)
42
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и никога няма да има. Руснаците отиват на фронта за да спасят сънародниците си от една безумна фашистка идеология, подклаждана умело от САЩ и ЕС сред националистическите бандеровски среди в крайните южни европейски територии на Русия. Русия ще победи в тази война защото истината и справедливоста са с нея!
41
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шолц - холограма на САЩ.
40
9
 
8
 
! Отговори
В Германия преди 1 година
В езика им няма дума за духовност, за ум и за дyx използват една дума. За тях духовните ценности са техническа спецификация. Езика е много точен за инженертни технически спецификации, това е нация от роботи, бездуховни фашисти. Каквото им каже фюрера ще го правят точно и прецизно като машини ще убиват.
39
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна не съществува, не е съществувала и няма да съществува. Цялото фашистко правителство, президент и парламент ще бъдат съдени от военен трибунал и екзекутирани на площад Майдан Незалежности хуманно с един куршум в тила, както бандеровци разстрелваха руснаците с украинско гражданство нежелаещи да имат нищо общо с фашистката идеология на превратаджиите от 2014година!
38
8
 
19
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
Имате доста грешки в статията. Една, от които е, че Шулца не е канцлер на Германия. Шулца е марионетка на кравария!
37
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Исторически погледнато, всеки агресор е губел войната накрая. А Русия е агресор. Така че, няма вариант при който да се измъкне от тресавището безнаказано. Друг е въпросът, че преди да стане добре, ще стане много зле.
36
10
 
9
 
! Отговори
Сармат преди 1 година
Ракетен ядрен удар някъде от сибирската пустош през Южния полюс? Няма проблем. И нека американският данъкоплатец осигури създаването на "кръгова система за противоракетна отбрана" през Южния полюс, вместо батерии THAAD, разположени по обичайните маршрути на руските ракети от предишни поколения.
35
24
 
8
 
! Отговори
Германец преди 1 година
"над 4 милиона човека" -- ако ще да са 40 милиона. За тях не говорим. Говорим за обезкървяването на путлеристкия режим, военно промишления му комплекс и мордорската икономика като цяло. И докато си го говорим, то се случва пред очите ни :)