Песков: Западните оръжия само удължават страданията на украинците

По същество тези доставки не променят нищо, заяви той
412
Песков: Западните оръжия само удължават страданията на украинците
Снимка: БГНЕС/EPA

Кремъл заяви, че действията на Франция и други западни страни да доставят на Украйна оръжия - включително леки танкове - само ще направят живота на украинците по-труден.

"По същество тези доставки не могат и няма да променят нищо... Те могат само да удължат страданията на украинския народ", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери в отговор на въпрос относно решението на Франция миналата седмица да изпрати бронирани превозни средства на Украйна.

Европа и НАТО са налели десетки милиарди долари в Украйна чрез доставка на оръжие, каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

По-рано френският президент Еманюел Макрон в разговор с Володимир Зеленски заяви, че Париж ще достави на Украйна бронирани машини или колесни танкове AMX-10RC.

"Едва ли има смисъл да говорим само за решението на Франция. Ние знаем, че колективна Европа, Северноатлантическият алианс и Съединените американски щати вече са налели десетки милиарди долари в Украйна чрез доставка на оръжие", каза Песков.

Междувременно проруските сепаратисти в Донецка област обявиха, че са поели контрола на селище, разположено в близост до Бахмут, съобщи БТА.

Бахмутское "беше освободено от руските въоръжени сили", съобщиха сепаратистите от този украински регион, който Москва твърди, че е анексирала.

Информацията не е потвърдена от независим източник. Украинските власти заявиха, че отблъскват постоянни нападения срещу Бахмут и други градове, извършвани от наемническата група "Вагнер", съобщи Ройтерс. Подкрепления са изпратени в Соледар, малък град в близост до Бахмут.

Бахмутское се намира на североизток от град Бахмут, известен с лозята и солните си мини, с около 70 000 жители преди началото на руската офанзива. Руските сили, водени от наемниците от групата "Вагнер", се опитват да превземат града от два месеца, но се сблъскват с ожесточена украинска съпротива. Част от Бахмут е в развалини вследствие на ожесточения артилерийски обстрел.

Бахмутское е в близост и до град Соледар, който също е сцена на ожесточени сблъсъци.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви снощи, че районът между тези два града е „едно от най-кървавите места на фронта“, припомня АФП.

Същевременно стана ясно, че 60-годишна жена е убита, а още няколко души са ранени при руски ракетен удар по пазар в село Шевченково в Източна Украйна. На кадри, публикувани в "Телеграм", се вижда как спасители претърсват големи купчини отломки и голям кратер в Шевченково, югоизточно от регионалната столица Харков.

Олег Синегубов, губернатор на Харковска област, написа в "Телеграм", че "за съжаление е загинала 60-годишна жена". "Всички останали жертви са хоспитализирани. Лекарите им оказват помощ. Спасителите продължават да разчистват отломките", добави той.

По-рано той съобщи, че най-малко седем души са били ранени при удара, включително 13-годишно момиче.

Андрий Ермак, ръководител на украинската президентска администрация, потвърди, че е загинал един човек и публикува в "Телеграм" снимка на пазара в пламъци. "Чисто и просто терористи", добави той и обвини Русия за нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
3
 
15
 
! Отговори
Здрасти преди 1 година
Така е. Ако нямаха оръжия щяхме да сме ги изклали леко та да не се мъчат много.
233
4
 
14
 
! Отговори
...! преди 1 година
Телеканал Freedom ! Основното мото е , че на руски може не само да се лъже! Основни герой са Путин и цялата Кремълска секта!
232
2
 
24
 
! Отговори
Чудеса преди 1 година
На Песков синчето било негодно за военна служба. Но жена му е годна да мята гюбеци по гръцките таверни.
231
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страх ли надушвам около изпаренията от водка ?
230
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 243 Като гледаш украински телевизии, я ме светни колко украински войници бяха убити за тия 11 месеца война? За руските загинали войници знаем от украинските и западните медии..около 100 000, а украинските убити войници колко са? 1000 или 1500 човека? Някъде там? Скри се веее, палячоооо!
229
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да напомним отново - великата червена руска армия е напоследък е завзела селището Бахмутское и това е ГОЛЯЯЯМА военна победа! От лятото до сега, първия им Напредък! От Уикипедия - в Бахмутское са живели 784 човека на 3.5 кв.км. площ! Муахаххахааа
228
2
 
12
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Боби Това е едната гледна точка, но тя се базира на стара опитност. Новите реалности са, че в Русия има диктатура и свободното слово е смазано. Никой не се притесняваа от потоците информация, защото населението е мачкано повече от 3 поколения и са достатъчно програмирани, до ниво роби на плантация. Спирането/ограничаването на интернет ще събуди петте процента будни хора, хората които имат силата да променят и в момента живеят добре настрани от биомасата. Тогава ще им се наложи да се размърдат
227
12
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До ...! Сериозно? Разбери Руската телевизия ако иска нещо да не се казва просто негласно го обявява за ТАБУ - факт. И всичко останало гледа да е от лесно проверими факти и ТАБУ. Украинците са от Една Баба Казала. До Физиката не работи за нашето ПВО и сме свалили повече обекти от колкото са излетели от РФ... ЩЕ победим за това дайте още оръжия...
226
0
 
20
 
! Отговори
Лицемер преди 1 година
Тоя защо се е загрижил за "живота но украинците"? Нали разправяше, че украинци нямяло.
225
22
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Космонавт Спре ли "интернет" за РФ това ще е благословия за руските власти. Няма от къде да се появи в нета новина тип "Една баба казала..." Либералите няма да има какво да дават пример в западните медии... Изобщо без цялата западна пропаганда РФ ще си живее необезпокоявано.
224
7
 
14
 
! Отговори
...! преди 1 година
До Боби! Очаквам да кажеш поне една истина! И между другото, украинската телевизия на руски е далеч по-обектовна, от руската пропаганда!
223
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и да се правят на светата вода ненапита, туй що вършат англосаксонците не може да остане скрито за разума.
222
9
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Един фъфли тук нечленоразделно,като развалена руска радиоточка.Явно е отдавна пенсиониран старшина от някое бившо поделение за горивно-смазочни материали и така си спомня младините,кога е заспивал пиян на масата под вехтия портрет на Сталин.Мрази кравари,защото един път на събора в селото местния кравар му обърнал фуражката.
221
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварите купуват елити и медии, промиват мозъците на населението и така завладяват държавите. Вижда се от километри.
220
8
 
20
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Русия загуби вече войната, след като планът и за светкавична победа се разви като една кръвопролитна война, в която превземането на разрушено село се провъзгласява за голяма победа. На международно ниво преследват Северна Корея по изолация. На икономическо, където и без това са джудже с БВП по-малко от това на щата Тексас, се оказа че Западът много по-лесно може да я замени като източник на суровини, отколкото Русия да намерят такъв високоразвит и консумиращ пазар като западния. Остана и да лае.
219
15
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До ...! И Австрия и Швейцария не са забранили да се говори на нито редин език нали за разлика от ЪКРАЙНА?
218
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ...! 234. Само дето те не се избиват и няма настройване на едните срещу другите. Що ли не са им спретнали един Майдан?
217
15
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 228 - кажи ми една ФАЛИРАЛА държава да е спечелила коя да е война в историята на човечеството? Защото Ъкрайна от преди 4 месеца е в ФАЛИТ/ДЕФЛОТ. Държи се над водата само от подаяния от Брюксел, ВБ и САЩ. А ОПОНЕНТА РФ си произвежда всичко което и е необходимо вкл цялото оръжие.
216
4
 
12
 
! Отговори
Знае се че преди 1 година
На тоя работата му е да лъже. Такава е длъжността за която взема заплата. Как да му вярвам?
215
6
 
17
 
! Отговори
...! преди 1 година
На руският таракан непрекъснато трябва да му се обяснява , че и Австрия и Швейцария говорят немски, но това не значи че Германия е тръгнала да нахлува! Че много могат да говорят руски, но това не значи че трябва да се кланят на Антихриста от Кремъл!