Песков: Западните оръжия само удължават страданията на украинците

По същество тези доставки не променят нищо, заяви той
412
Песков: Западните оръжия само удължават страданията на украинците
Снимка: БГНЕС/EPA

Кремъл заяви, че действията на Франция и други западни страни да доставят на Украйна оръжия - включително леки танкове - само ще направят живота на украинците по-труден.

"По същество тези доставки не могат и няма да променят нищо... Те могат само да удължат страданията на украинския народ", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери в отговор на въпрос относно решението на Франция миналата седмица да изпрати бронирани превозни средства на Украйна.

Европа и НАТО са налели десетки милиарди долари в Украйна чрез доставка на оръжие, каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

По-рано френският президент Еманюел Макрон в разговор с Володимир Зеленски заяви, че Париж ще достави на Украйна бронирани машини или колесни танкове AMX-10RC.

"Едва ли има смисъл да говорим само за решението на Франция. Ние знаем, че колективна Европа, Северноатлантическият алианс и Съединените американски щати вече са налели десетки милиарди долари в Украйна чрез доставка на оръжие", каза Песков.

Междувременно проруските сепаратисти в Донецка област обявиха, че са поели контрола на селище, разположено в близост до Бахмут, съобщи БТА.

Бахмутское "беше освободено от руските въоръжени сили", съобщиха сепаратистите от този украински регион, който Москва твърди, че е анексирала.

Информацията не е потвърдена от независим източник. Украинските власти заявиха, че отблъскват постоянни нападения срещу Бахмут и други градове, извършвани от наемническата група "Вагнер", съобщи Ройтерс. Подкрепления са изпратени в Соледар, малък град в близост до Бахмут.

Бахмутское се намира на североизток от град Бахмут, известен с лозята и солните си мини, с около 70 000 жители преди началото на руската офанзива. Руските сили, водени от наемниците от групата "Вагнер", се опитват да превземат града от два месеца, но се сблъскват с ожесточена украинска съпротива. Част от Бахмут е в развалини вследствие на ожесточения артилерийски обстрел.

Бахмутское е в близост и до град Соледар, който също е сцена на ожесточени сблъсъци.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви снощи, че районът между тези два града е „едно от най-кървавите места на фронта“, припомня АФП.

Същевременно стана ясно, че 60-годишна жена е убита, а още няколко души са ранени при руски ракетен удар по пазар в село Шевченково в Източна Украйна. На кадри, публикувани в "Телеграм", се вижда как спасители претърсват големи купчини отломки и голям кратер в Шевченково, югоизточно от регионалната столица Харков.

Олег Синегубов, губернатор на Харковска област, написа в "Телеграм", че "за съжаление е загинала 60-годишна жена". "Всички останали жертви са хоспитализирани. Лекарите им оказват помощ. Спасителите продължават да разчистват отломките", добави той.

По-рано той съобщи, че най-малко седем души са били ранени при удара, включително 13-годишно момиче.

Андрий Ермак, ръководител на украинската президентска администрация, потвърди, че е загинал един човек и публикува в "Телеграм" снимка на пазара в пламъци. "Чисто и просто терористи", добави той и обвини Русия за нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
14
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До йх Като изключим някави запаси консервирани танкове стари модели Леопард А-4(еквивалент на Т-72Б) след като известно време Госпожа Акушерката Фон Дер Лайен беше военен министър Вермахта разполага с 240 оперативни танка Леопард А-6/7 и 200 консервирани Танка Леопард А-7...
253
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боби мое ли датиго нахакам вгз.
252
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БАНДЕРА Е ПРЕКАРАЛ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА В НЕМСКИ КОНЦЛАГЕР.ДАЖЕ В ЕДНА БАРАКА СЪС СИНА НА СТАЛИН,ЗАЩОТО Е БИЛ ВРАГ НА ФАШИСТКА ГЕРМАНИЯ. РУСКИТЕ ЛЪЖИ И ПРОПАГАНДА ГО ПРЕВЪРНАХА В ОТРИЦАТЕЛНА ЛИЧНОСТ.КАКТО СА СЕ ОПИТАЛИ ДА НАПРАВЯТ И С ЛЕВСКИ ПРЕДИ 150 ГОДИНИ.
251
5
 
22
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Кремълският периодичен терор над стотици милиони хора от Украйна,Грузия,Чечна,Русия,Бурятия,Казахстан и десетки други трябва да приключи!
250
3
 
19
 
! Отговори
йх преди 1 година
Песков да не говори много много, че само швабите ако си изпратят танковете и това е краят!
249
13
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До И аз не разбирам Не само ти а и целия свят се чуди как американците търпят БАЙ ДЪН ама е факт СЪЩЕСТВУВА...
248
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 271. И аз не разбирам. За Байдън ли питаш
247
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 269 до 265 Боби. Няма двоен аршин. Нацистите са украинците. Тези, които обявиха Бандера за национален герой.
246
16
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Руските медии са забранени,защото са по-зле и от фашистката,Гьобелсовата пропаганда." Ами да забраним западните медии които бълват небивалици от типа ХАЙЛИ ЛАЙКЛИ... или на български Една Баба Казала. Примерчета: "Русия планира мобилизацията на още 500 000 души за фронта в Украйна" Те още предишните не са дообучили въоръжили и изпратили на фронта...; "Въпреки обявеното от Русия примирие боевете в Украйна не спират" Чакай сега Нали РФ не стреля но боевете ги има ЪКРАЙНА СТРЕЛЯ НАЛИ!!
245
2
 
15
 
! Отговори
до 265 Боби преди 1 година
Какво значение има спечели-загуби?! Въпроса е, че навремето не е било проблем СССР да бъде всякак подгрепян срещу нацистите, а сега се оказва, че има проблем Украйна да бъде подкрепяна срещу фашистите. Защо 2-ния аршин?
244
3
 
14
 
! Отговори
пенчо кубадиски преди 1 година
значи не и давайте оръжия да са защитят защото не можем иначе да ги избием всичките ...добра логика ами да им го вземем и да им дадем лъкове и стрели та виж руския технически прогрес и технологичен подем да ги завземе и унищожи с моксвича и самовара
243
5
 
28
 
! Отговори
Не разбирам преди 1 година
Как може такива клоуни да управляват една шеста от Земята?
242
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Туй не ли извънземну?
241
9
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен НАУЧИ СИ ИСТОРИЯТА - ЛЪВСКИЯ ПАЙ ОТ ЛЕНДЛИЗ над 80% е предаден на СССР след Курската Битка. Всички Немски Генерали са на едно мнение. "Спечелихме Курската Битка, загубихме Курската Кампания и заедно с това загубихме и Войната."
240
15
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Здрасти в антично време са се водили войни в открито поле и населението като цяло не е страдало. Сега какво е в Ъкрайна 1. ВСУ фортифицираха населените места - дирекно води до големи разрушения 2. сложиха ПВО в градовете- няма Руска или западна ПВО която да е тествана да работи в градски устройства повече поражения има от паднали пво ракети 3. Русия чак сега след почти една година серйно се сдобива с високоточно оръжие с прецизен радиус на действие - за работа в градовете... А Ако няма оръжия
239
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските медии са забранени,защото са по-зле и от фашистката,Гьобелсовата пропаганда.Лъжи,омраза и жажда за кръв се лее непрекъснато.Там всеки ден пресичат Ламанша,правят парад в Берлин,Флагманът плава,а колективният Запад замръзва.
238
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хмм, едно време нямаше проблем, когато САЩ доставяха оръжие, машини, транспортна техника и суровини на СССР по ленд-лиз плана срещу нацитка Германия. Сега когато американците правят отново абсолютно същото с Украйна срещу фашистка Русия, изведнъж стана проблем?! Защо така? С какво Путин е по-различен от Хитлер? Или днешна Русия от нацистка Германия?
237
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един от друг по гpoзни! Неприятен кат cмьpттъ! Лавров 2!
236
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един фъфли тук нечленоразделно,като развалена руска радиоточка.Явно е отдавна пенсиониран старшина от някое бившо поделение за горивно-смазочни материали и така си спомня младините,кога е заспивал пиян на масата под вехтия портрет на Сталин.Мрази кравари,защото един път на събора в селото местния кравар му обърнал фуражката.ХАХАХАХАХ,ТАКА Е
235
17
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Космонавт В Русия Свободата на словото е смазано? Сериозно влезни в Дойче Веле Русия и попрочети какви статии са написали немците преведени на Руски език а в Германия и РТ и Спутник СА ЗАБРАНАНИ а то и освен тях и ОЩЕ РУСКИ МЕДИИ СА ЗАБРАНЕНИ а ТО И В БЪЛГАРИЯ Е ТАКА - И НИЕ СМЕ ДЕМОКРАТИ НИЕ СМЕ СВОБОДНИ При нас има свобода на Словото???