Путин: Западните спонсори на Киев засилват войната

Украйна следва разрушителна линия, смята президентът
16 яну 2023 20:00, Александър Попов
165
Путин: Западните спонсори на Киев засилват войната
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът Владимир Путин разкритикува "разрушителната" политика на Киев и нарастващите доставки на западни оръжия за Украйна в телефонен разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от Кремъл.

Путин заяви, че Киев следва "разрушителна линия" и че е "заложил на засилване на военните действия с подкрепата на западните спонсори, които увеличават доставките на оръжия и военно оборудване", съобщиха от Кремъл. Той също така обвини Киев, че е отхвърлил предложението му за прекратяване на бойните действия на Коледа, която се отбелязва на 7 януари в Русия и Украйна. По това време Украйна отхвърли предложението като руски трик, за да се спечели време за прегрупиране на силите.

Този уикенд Великобритания обеща 14 танка Challenger 2 на Украйна, с което стана първата западна държава, доставила тежки танкове след молби от страна на Киев.

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви този уикенд, че Украйна може да очаква още тежки оръжия след молбите на Киев.

От своя страна турското президентство заяви, че "президентът Ердоган е готов да улесни и да посредничи за установяването на траен мир между Русия и Украйна".

Кремъл съобщи също, че Путин и Ердоган са обсъдили размяната на руски и украински военнопленници, включително ранени войници.

Двамата президенти са потвърдили приоритетите – доставки на руски газ и създаване в Турция на регионален газов хъб, съобщава пресслужбата на Кремъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не забравяме, че западните спонсори въоръжиха талибаните и после ислямска държава, която изби стотици хиляди християни в Сирия, Египет и т.н.
25
18
 
18
 
! Отговори
О, божке преди 1 година
Въпросът е ти какво правиш в суверенна, независима държава? И какво очакваше? Да те посрещнат с хляб и сол? Много ясно, че ще се защитават и ще искат помощ. Иначе са следващите.
24
18
 
21
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Тоя е много нагло джудже. Държи се, все едно, Украйна е нападнала Русия. Жужак, кръга на съдбата, винаги се затваря.
23
15
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Според американския сенатор Натан Дам от щата Оклахома, неговите съжители ще бъдат под постоянна заплаха от смърт след като в техния щат ще се обучават сто украински военни как да боравят с ПВО 3РК Patriot. Явно сенатора не е бил информиран още за срутения блок в Украйна от украинско ПВО, защото в проекто решението му към местния парламент да се забрани обучаването на украински военни в Оклахома той дава за пример само гибелта на поляците убити в Полша от украинското ПВО.
22
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя лилипут дали е истинският или е двойник.На рашаните вече нищо не може да им се вярва.
21
12
 
18
 
! Отговори
Пичин преди 1 година
От бункера много ме бива да аналлизирам и в качеството ми на къса мишка до бойното поле не припарвам, само дистанционно давам акъл...
20
14
 
22
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Путин ***, агонията на руското Фюрерче!!!
19
12
 
16
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 година
Тоя нали беше много силен?
18
17
 
20
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Имах предвид, че съм ядосан на руснаците, които бягат като мишки от Крим!
17
22
 
28
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Исках да кажа, че вече загубихме войната, но няма как да се откажа. Войната ше свърши като се гръмна или ме гръмнат в бункера, но не знам точната дата.
16
23
 
14
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Украинските военни вече са в щата Оклахома, където ще бъдат обучавани как да използват американските ПВО 3PK Patriot. Местния американски сенатор Натан Дам е подал проекто резолюция към местния парламент да бъде забранено в Оклахома да се обучават украински военни с ПВО. Довода на сенатора е, че украинските военни са некадърни и е опасно за местните жители да не пострадат така, както са загинали двамата поляци в Полша от украинско ПВО.
15
23
 
24
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Украйна е голяма хапка за джуджи той Европа плаши
14
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Думите на Путин удрят катопарни чуковве зпадните кратуни.
13
17
 
31
 
! Отговори
Стерео преди 1 година
Напротив, САЩ и Великобритания запалиха тази война ,както го направиха със измислената война в Ирак.Там ни убеждаваха как има химически оръжия с тонове , а дори килограм не беше намерен и то пак със лозунга на уста:"Да защитим хората и демокрацията"Онази война си беше война ,но ни я натякваха като "Операция Пустинна буря".Помня как ген.Колин Пауъл от трибуната на ОНН показа някакво шишенце ,което каза ,че е част от намереното в Ирак химическо оръжие.Толкова нагли и всеки път ни пробутват номера
12
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин Не се занимава с нас! А ние Защо????
11
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2 Чети между редовете бе Путин е прав отново.
10
25
 
27
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Западните спонсори знаят, че след Украйна и Полша, идва и техния ред! Обединена Нацистка Европа, ще си плати за руските загуби в Укрия!
9
25
 
23
 
! Отговори
патриот преди 1 година
ех тия лоши украинци... не искат да са роби на Кремъл и си защитават Родината и семействата. ха ха ха
8
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС тепърва ще го ударят яко санкциите през пролетта, сумати производства закриват дейността си и се махат от пропаднналия ЕС.
7
9
 
6
 
! Отговори
По какво го разбира преди 1 година
Путин това? По тласъците или по те.ко.вете