Путин: Западните спонсори на Киев засилват войната

Украйна следва разрушителна линия, смята президентът
16 яну 2023 20:00, Александър Попов
165
Путин: Западните спонсори на Киев засилват войната
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът Владимир Путин разкритикува "разрушителната" политика на Киев и нарастващите доставки на западни оръжия за Украйна в телефонен разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от Кремъл.

Путин заяви, че Киев следва "разрушителна линия" и че е "заложил на засилване на военните действия с подкрепата на западните спонсори, които увеличават доставките на оръжия и военно оборудване", съобщиха от Кремъл. Той също така обвини Киев, че е отхвърлил предложението му за прекратяване на бойните действия на Коледа, която се отбелязва на 7 януари в Русия и Украйна. По това време Украйна отхвърли предложението като руски трик, за да се спечели време за прегрупиране на силите.

Този уикенд Великобритания обеща 14 танка Challenger 2 на Украйна, с което стана първата западна държава, доставила тежки танкове след молби от страна на Киев.

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви този уикенд, че Украйна може да очаква още тежки оръжия след молбите на Киев.

От своя страна турското президентство заяви, че "президентът Ердоган е готов да улесни и да посредничи за установяването на траен мир между Русия и Украйна".

Кремъл съобщи също, че Путин и Ердоган са обсъдили размяната на руски и украински военнопленници, включително ранени войници.

Двамата президенти са потвърдили приоритетите – доставки на руски газ и създаване в Турция на регионален газов хъб, съобщава пресслужбата на Кремъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
20
 
16
 
! Отговори
Пак е преди 1 година
джудже , прав прав колко да е прав?
5
26
 
27
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
Владко обирай си партакешите от Украйна и ще ти ръкопляска цял свят , направете един път нещо умно, в противен случай знаеш че куката е тройка оттърване няма , Чичо Сам е майстор на спининга няма да те оттърве.
4
21
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Решението-Крим на Турция като неутрална зона, Донбас и Луганс в една обединена държава, За Русия протекторат над Сирия...Бай Дрън взема Източна Европа, Полша Зап. Украйна, дава Източна Полша на Германия...последния вече да затваря вратата, че трябва да даваме и Македония на България и Албания.
3
5
 
16
 
! Отговори
Тути преди 1 година
Турция дължала 20 млрд долара за доставена газ на Русия?
2
27
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напусни Украйна и спри да убиваш украинци мръ-сен терорист и масов убиец . Не Запада а Русия нахлу в Украйна и се опитва да е унищожи
1
25
 
27
 
! Отговори
Пак преди 1 година
Е прав