Путин: Западните спонсори на Киев засилват войната

Украйна следва разрушителна линия, смята президентът
16 яну 2023 20:00, Александър Попов
165
Путин: Западните спонсори на Киев засилват войната
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът Владимир Путин разкритикува "разрушителната" политика на Киев и нарастващите доставки на западни оръжия за Украйна в телефонен разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от Кремъл.

Путин заяви, че Киев следва "разрушителна линия" и че е "заложил на засилване на военните действия с подкрепата на западните спонсори, които увеличават доставките на оръжия и военно оборудване", съобщиха от Кремъл. Той също така обвини Киев, че е отхвърлил предложението му за прекратяване на бойните действия на Коледа, която се отбелязва на 7 януари в Русия и Украйна. По това време Украйна отхвърли предложението като руски трик, за да се спечели време за прегрупиране на силите.

Този уикенд Великобритания обеща 14 танка Challenger 2 на Украйна, с което стана първата западна държава, доставила тежки танкове след молби от страна на Киев.

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви този уикенд, че Украйна може да очаква още тежки оръжия след молбите на Киев.

От своя страна турското президентство заяви, че "президентът Ердоган е готов да улесни и да посредничи за установяването на траен мир между Русия и Украйна".

Кремъл съобщи също, че Путин и Ердоган са обсъдили размяната на руски и украински военнопленници, включително ранени войници.

Двамата президенти са потвърдили приоритетите – доставки на руски газ и създаване в Турция на регионален газов хъб, съобщава пресслужбата на Кремъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
15
 
10
 
! Отговори
до Divanov преди 1 година
какъв агресор бе? Сърбите се биеха за своята исконна територия Косово. Не че това им помогна. Но пък и Русия не е Сърбия, нали така:)))
45
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България също е меценат на Укрия щот сме много богати.
44
22
 
16
 
! Отговори
Хардуер преди 1 година
1/3 от оръжието на НАТО е вече изчерпано. До лятото най-късно ще е над 1/2.
43
8
 
2
 
! Отговори
DIvanov преди 1 година
До 51 Бомбиха агресора, значи сега трябва пак да бомбят агресора, нали рака?
42
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Обективен, ние отдавна се развързахме от Русия, останаха няколко възела, но и те ще бъдат развързани след Радев. Пич, днес не сме Януари 1978-а, а 2023-а. Осъзнай се!
41
23
 
24
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Не знам защо си мислите, че западният деспотизъм е по- добър от източния??? Развързваме се от Русия, добре, за да станем зависими от Сащ! Това по- добре ли е?
40
7
 
17
 
! Отговори
до Divanov преди 1 година
И над Сърбия бяха, през 1999 година. Помним ги ние тези неща.
39
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин уж е много силен, но отново се оплаква и реве като женичка!
38
19
 
25
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
Русия вече стана за смех по целия свят....от 3-дни "ОПЕРАЦИЯТА СТАНА НА 335-дни"....ОЩЕ 30-- И ЩЕ ГОДИНЯСА...ха,ха,хаааа.....ГОЛЕМИ НАДУВКИ --ГОЛЕМО НЕЩО... и май вече не им остана време да ходят чак до Берлин....!
37
4
 
3
 
! Отговори
до 44 преди 1 година
Я, успя да си сложиш сам 4 плюса наведнъж. Браво!
36
8
 
8
 
! Отговори
DIvanov преди 1 година
До 33 Бяха в Югославия, не в Сърбия.
35
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе претаковаха ни руснаците, колективно. Време е да си го кажем и да спрем да врякаме по медиите колко сме единни, могъщи и проспериращи. Не сме нито едното от трите. И се моля да ни го покажат руснаците, че са по-милозливи. При китайските другари или ония от миролюбивата религия сантименти няма да има. Всичко ще е под ножа.
34
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин спихвал САЩ? Мухаха, я виж фондовият пазар в САЩ за януари колко е нагоре, инфлацията се стабилизира, работния пазар е силен. И знаеш ли защо ще избегнат дори кратка рецесия? Благодарение на твоя малоумниk в кремъл. САЩ и Турция са най-големите печеливши. Щяха отдавна да са в рецесия, ако не беше тъппанарът да започне безсмислената си война, в която праща ислямистите от Чечня да убиват европейци, деца и майки. Това е вашия герой.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха турски фес па къде се юрнал ?Ха ха Си така ги обича ,че малко дръвче и пуска китайските армейски жени и туци армията ще *** ха ха ха
32
4
 
9
 
! Отговори
до 38 преди 1 година
Ти куршуми не си виждал на живо. Сигурно се гърмял в някоя видеоигра, но може и да не си. Не можеш да бъдеш полезен, лягай да спиш.
31
15
 
16
 
! Отговори
До Слава Русия преди 1 година
Мухаха, на кви хапчета си бре? Повечето държави са пратили мешхи, хвърчила и саби. 20 ракетни остановки HIMARS направиха за смях великата орда. От своя страна, те пък са унищожили цели 54 бройки! Двойно авиацията на Украйна и тройно танковете й. Смехорани и алкохолици...
30
14
 
14
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
На тия 6ляд0ве и с куршум не бих помогнал
29
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полека-лека НАТО и колективният запад се демилитаризират. Оръжието се дава на Украйна и там изчезва - унищожено или продадено. Пращат се "доброволци" и "отпускари", които също изчезват, а останалите разказват лоши неща като се върнат. Наливат се яко пари, които буквално мигновено потеглят към разни частни сметки. Междувременно икономиките и стандартът на населенията из ЕС, пък и в САЩ, се спихват с бързи темпове. Въобще, Путин излезе голям тарикат. Източва кръвчицата на Запада без да бърза.
28
20
 
25
 
! Отговори
Слава Русия преди 1 година
Истината е че Русия се бие против 20 държави във Украйна и направи Запада за смях !! Скоро укрофашистите ще разберат че Урсулата е излъгала във обещанията си и ще линчуват Зеленски и Полските фашисти!! Срам и позор за Европа са Полша и Украйна!!
27
16
 
21
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Като говорим за суверенна, независима държава, какво правиха американските изтребители в небето над независима и суверенна Сърбия при конфликта на сърбите с албанците в Сърбия?