Украинците са се изтеглили от Соледар?

Настъплението на Русия беше осъществено основно от силите на "Вагнер"
18 яну 2023 11:33, Йоана Цонева
152
Украинците са се изтеглили от Соледар?
Снимка: БГНЕС

Към края на дена на 16 януари 2023 г. украинските сили вероятно са се изтеглили от Соледар в Донбас, оставяйки града под контрола на руските военни и прокси силите на групата "Вагнер". Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Отбелязва се, че украинските сили вероятно са създали нови отбранителни линии на запад.

Настъплението на Русия към Соледар беше осъществено основно от силите на "Вагнер" и беше поддържаща операция, чиято цел бе да позволи евентуалното обгръщане на по-големия град Бахмут.

От британското разузнаване посочват, че в момента един от двата основни маршрута за доставки на Украйна към Бахмут е под нарастващ натиск.

Още по темата
Изображения показват, че от началото на януари тази година южната и източната част на Бахмут продължават да са подложени на интензивен артилерийски обстрел.

Почти сигурно украинските сили продължават да се отбраняват срещу руските сили в покрайнините на града, отбелязва британското МО.

Вчера назначените от Русия власти в Донецка област обявиха, че Соледар е под техен контрол. По този начин те повториха свои предишни твърдения относно съдбата на града, известен като солнодобивен център, където се водят ожесточени боеве.

В петък Москва отново заяви, че силите ѝ са установили контрол над Соледар, но впоследствие украинският президент Володимир Зеленски посочи, че сраженията за този и други градове в Източна Украйна продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хххх.Що не се научите да си правите собствената сметка.Украйна живее от заеми,непрекъснат реве "Дай те ми".Май нещо не му се дава на запада,щото трябва и да се връщат,а как да се връщат като най-богатите райони не искат да са Украйна и това е по тяхно желание.
113
17
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Хххх Вдигнаха данъците и акцизите на тютюневите изделия. За твое сведение в РФ ако си самоосигуряващ се данъка е 4%(примерно ако си дребен фермер)
112
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко първо ги смляха,щото не разбраха,че трябва да се изтеглят.
111
12
 
10
 
! Отговори
Хххх преди 1 година
Хххх значи си обръщай спестяванията в рубли:)) не чакай, сега моментът е подхххходящ:) Приходите в пРосията са неххххвероятни, щом чак вдигат и данъците. Ще цфти и връзва ама на Путин ден. Хххх:)))) Вие обаче не чакайте. Прием от и в урската армия доброволци. И там и на вагнер все у рубли им ххх плащат нъл:)))
110
6
 
27
 
! Отговори
ЕЕ-Е _Е ! преди 1 година
Трябваше да изчакате да вземат Киев та да сте сигурни че Соледар е руски!
109
2
 
30
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 1 година
ХЕ, "ДНЕС" ТОВА СЕ СЛУЧИ ПРЕДИ ТРИ ДНИ И ВИЕ СТАНАХТЕ КАТО "БТА" И ТЕЛЕВИЗИЯТА НА БСП/БКП/ АКО НЕ СА МИНАЛИ 20 ДЕНА НОВИНАТА Е СВЕЖА.
108
13
 
36
 
! Отговори
ХА ХА ХА ХА! преди 1 година
Те руските сили вече мачкат Артьомовск (Бахмут), тука чак сега преглтнаха истината! Абе ей западните ***, като стане ядрена война вие чак след месец ли ще разберете че сте се изпарили бе!? Или няма да знаете щото от запад не са ви казали!! :):):)
107
7
 
15
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
Русия не продава петрол в долари, сладъкКриви са ти сметките..
106
5
 
14
 
! Отговори
100м преди 1 година
изтегляне с препятсвия, или 100 м гладко, че не схванах
105
15
 
8
 
! Отговори
Васил Чешмеджиев преди 1 година
До Анонимен Се-Се-*** вече не съществува и никой няма да разреши хегемония на Руско където и да било по света, освен в самото Руско. Припомняш ми оная истерична комунистка, която преди години когато стана революцията, от неутешим бяс срещу промяната на режима падна и умря на площада ...
104
27
 
10
 
! Отговори
Ххх преди 1 година
Най хубавото е че барел Урал падна до 38$ за барел, бюджета за 2023 г на пРосията е правен при цена от 70$ за барел. Още по хубавото е че няма и купувачи. Тук някви инфантили се радват на няква победа над някво градче в което към настоящия момент няма останали и тоалетни чинии за крадене:))) Е а честито
103
13
 
9
 
! Отговори
Васил Чешмеджиев преди 1 година
До Анонимен Да, да, разкошния чернозем, който покрива Украйна и храни цяла Африка, "торба след торба е донесена от Руско". "От Руско са донесени и закопани в земите на Украйна неизчерпаемите подземни богатства на Украйна - руди, газ, нафта и т.н. ", които я правят най-богата европейска държава, АНОНИМНА ПОЛИТИЧЕСКА КРЕАТУРО, пардон КАРИКАТУРО !!!
102
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
петите им бият във вратовете на хохълите,бягат здраво страхливците
101
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро,Просто,сега като Васил Чешмеджиев ли се представеш бе оли го френ?Егати ненормалниците
100
4
 
6
 
! Отговори
Васе, преди 1 година
пий си хапчетата бре човек, както си се разпенил до довечера инфаркт ще получиш..
99
5
 
4
 
! Отговори
Васил Чешмеджиев преди 1 година
До Анонимен Ако си скриеш палеца там, където постоянно го държиш, никой няма да гласува за тебе, манипулаторе!!!
98
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Васил Чешмеджиев. Държава Украйна няма както и такава нация не съществува. Прочети историята и ще разбереш как и кой е създал окрайнината и ще ти светне лампата. Всичко което има в окрайна е построено от СССР и Леонид Брежнев.
97
5
 
6
 
! Отговори
Васил Чешмеджиев преди 1 година
До Анонимен Тези хапчета, които се изработват заедно с изкуствени вируси в тайните лаборатории за да убиват невинни хора?
96
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
избягали панически...
95
37
 
7
 
! Отговори
Васил Чешмеджиев преди 1 година
До Супер Лъжете, крадеца вика дръжте крадеца!!! Украинците са героичен народ, който защитава своите земи, своите богатства и своята националност. Методите и действията на руските войски, които нападнаха Украйна са престъпни и нацистки. Отивайте си у вас, руснаци!