Русия обвини Украйна за удар по болница, има 14 убити

24 души били ранени при атаката в Новоайдар
28 яну 2023 18:47, Александър Попов
112
Русия обвини Украйна за удар по болница, има 14 убити
Снимка: БГНЕС/EPA

Руското министерство на отбраната обвини украинската армия, че е нанесла удар по болница в източната Луганска област. При атаката са загинали 14 души, а други 24 са ранени.

В събота сутринта в град Новоайдар "украинските въоръжени сили умишлено атакуваха сградата на областна болница "с произведена в САЩ реактивна система за залпов огън "Хаймарс", се казва в изявление на министерството.

Министерството добави, че 14 са убити и 24 ранени сред "пациентите на болницата и медицинския персонал".

В него се казва, че болницата предоставя "необходимата медицинска помощ на местното население и военния персонал в продължение на много месеци".

"Умишленият ракетен удар срещу известно действащо цивилно медицинско заведение без съмнение е тежко военно престъпление от страна на режима в Киев“, казаха от министерството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
1
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 1 година
Спомнете си войната в Сърбия - това, което укрите правят е същото. Стрелят от болници, унищожават ги и после риват. Но пък това си мислят, че им дава право после да стрелят по руски болници, в които има само болни.
80
6
 
5
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Руснаците стрелят по болници от 9 месеца, с оправданието, че ВСУ имали техника там, ама като тяхна ударят почват да реват, като Кристиано Роналдо и да викат фаул.
79
15
 
18
 
! Отговори
Антирусицифист преди 1 година
Руснаците хем нападат свободна и суверенна страна , хем убиват и разрушават щото изначално са с агресивна същност, плашат с ядрено оръжие и хем обвиняват жертвата , че стреля по тях - е няма по -долни твари и по-ненавистна държава в света . Изгониха ги от всички световни организации , обаче ония трият плюнката от лицето си и викат ние сме велики !!!!
78
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото по малко живи руснаци има толкова по добре за света! Страна на агресори,окупанти,изнасилвачи,крадци,мошеници и мафиози!Ама малко им остана-скоро ще е краят на империята на злото,скоро!
77
9
 
19
 
! Отговори
ЛилиПутин преди 1 година
Този лилиПутин, който има не само лилипутски ръст, но и акъл със същия размер, е вече пътник... Необратимо е! Колкото по-бързо, толкова по-добре за целия свят, а и за Русия. По-младите руснаци вече отлично разбират това...
76
6
 
19
 
! Отговори
!! преди 1 година
Брей, че те рашистите не ги ли унищожиха тея хаймаси - по техни данни вече са унищожени над 60, нищо че общо доставените са 20 :)
75
7
 
4
 
! Отговори
Леопард преди 1 година
са добро оръжие! Посейдон и сармат са много добри! Но най-добри, са зелените гущери....
74
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вагнеровците се крият в болниците. Цивилните са избягали .
73
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До прочетох, че ... 74. Прочел си от нашите медии. Виж в телеграм. Има много видеа от които се вижда - ДЕТСКА болница.
72
16
 
19
 
! Отговори
Грижовен преди 1 година
Тия не са никакво Руско министерство на Отбраната! Каква "отбрана"... , кви 5 лева бе бро ??? Аз знам думата отбрана да значчи - че нещо те брани, защитава.. а тия не могат своите да защитят , тръгнали да защитатват украинските "руснаци" в тяхната Родина.... Рашките паднаха толкова ниско, че каквото и лошо да се каже за тях - все ще е малко... варвари , убийци, изнасилвачи, крадци, .... а бе да си седят в развитата и совбодна Азия и не ги искаме в бедния и изостанал капиталистически свят !!!
71
5
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До ШрайкаЕ била и в Украйна ,ама вече не .То и Елзас е бил в Германия и Цариброд е бил в България Дедеагач също , ама е виж сега не са
70
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трепането на долни и подли укрофашаги-бандеровци е задължение на всеки православен.За платените варвари на Зельо няма нищо свято.Долу Оссрайна и Зельо Наркомана!
69
9
 
3
 
! Отговори
Шрайка преди 1 година
До Анонимен: Окупаторите не са в селската болница. Там са дедо Володя и баба Олга. И е вероятно да не са харесвали руснаците.
68
16
 
12
 
! Отговори
прочетох, че ... преди 1 година
болницата предоставя "необходимата медицинска помощ на местното население и ВОЕННИЯ персонал в продължение на много месеци... И КЪДЕ ВИДЯХА ПРОБЛЕМ ВАТНЯЦИТЕ???
67
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Шрайка Избомбили са окупаторите, яко!
66
12
 
15
 
! Отговори
Шрайка преди 1 година
Ако луганска област е Украйна, означава че украинската армия е бомбардирала украински граждани в украинска болница.
65
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз Лингвист по-долу е тролей с 4 клас хахахах! Край значи край, стига сте увъртали! Краварски ме ке рета!
64
5
 
11
 
! Отговори
Вокил преди 1 година
Стига глупости. Крим е бил български, много преди да се появят руснаците и украинците. Да натоварим армията в три таксита и да изгоним всички руснаци и украинци от там. НАТО е задължена да ни подкрепи.
63
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Насълзявам се от кеф като знам че има умрели руснаци
62
16
 
15
 
! Отговори
ЛИНГВИСТ преди 1 година
Думата УКРАЙНА Е АНАЛОГИЧНА НА НАШЕТО " РОДЕН КРАЙ". УКРАЙНА НЕ Е КРАЙНА ЗЕМЯ НА РУСИЯ, ЗАЩОТО ДУМАТА УКРАЙНА Е СПОМЕНАТА В " КИЕВСКИ ЛЕТОПИС" ОЩЕ ПРЕЗ 12 ВЕК, КОГАТО РУСИЯ ВЪОБЩЕ НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА!!!!