Заведение в Германия предлага сладолед с вкус на щурец

Отгоре поставят сушени цели щурци
2 мар 2023 21:32, Елка Василева
98
Заведение в Германия предлага сладолед с вкус на щурец

Германски салон за сладолед разшири менюто си, изкушавайки клиентите си с фунийки от замръзналия десерт с вкус на щурец, придружен от топинг от сушени кафяви щурци. Необичайният сладолед се предлага в магазина на Томас Миколино в неголемия германски град Ротенбург ам Некар, Южна Германия, съобщи ДПА, цитирана от Асошиейтед прес.

Още по темата
Миколино има навика да създава аромати, които са извън типичните предпочитания на германците към сладоледите. В миналото е предлагал сладоледи с вкус на наденица с черен дроб, синьо сирене Горгонзола, както и такъв, покрит със злато - за 4 евро на топка.

"Аз съм много любопитен човек и искам да опитам всичко", казва Миколино, след което допълва: "Ял съм много неща, включително много странни неща и щурците бяха нещо, което все още исках да опитам, също под формата на сладолед".

Това, че той вече може да произвежда сладоледи с аромат на щурец, се дължи на новите разпоредби на Европейския съюз, които позволяват използването на насекомите в различни храни.

Съгласно регулацията щурците могат да бъдат замразени, изсушени или използвани стрити на прах. Брюксел вече позволи използването на мигриращите скакалци и ларвите на брашнения бръмбар да бъдат използвани като добавки към храни.

Сладоледът е направен от брашно от щурци, крем, екстракт от ванилия, мед, а отгоре му поставя сушени цели щурци. Той е "изненадващо вкусен", твърди Миколино.

Имам клиенти, които идват тук всеки ден и си купуват от него, добавя той.
(БТА, Илиян Цвейн)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
TCT преди 1 година
До Мммм супер Не знам на колко години си и се чудя как си оцелял без скакалци и червеи. Сигурно си експериментирал, защото си мног ***
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати гадното.
63
0
 
1
 
! Отговори
в БГ преди 1 година
Митьо пищолья си сготви питонья
62
0
 
3
 
! Отговори
селянин без колело преди 1 година
Мерси!!! Не е ли гювече със щурци, или щурци по панагюрски, или кавърма със скакаци- не го кусвам тоя сладолед!
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко ЙЕВРО ще струва?
60
0
 
7
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 година
А това на снимката като го гледам незнам кой нормален човек б и го ял ....на всички останали фнимафайте с краката.. хахахха
59
1
 
4
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 година
Вече ще е тройка щурци с гарнитура, или щурец на скара.... хаххаха или една салата от щурци и една голяма ракия......:)
58
0
 
4
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 година
Г а д н и Ъмбрела корпорации, после от къде идвали зомбитата .... хахахах
57
0
 
5
 
! Отговори
Качи качи преди 1 година
Хората сами избират какво искат, ако искат да са роби и така да е модерно, мен не ме интересува! Запада не е България! България е на българите - не на западни мижитурки с широка отделителна система..
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като си толкова ербап да опиташ всичко, че и да го предлагаш на клиентите си тогава нека да предлага сладолед с вкус на л-йно, месечен цикъл, ушна кал и т.н. Ненормалници!
55
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Аз съм много любопитен човек и искам да опитам всичко"........., че си опитваш юнашко мляко всяка вечер, ясно, ама ома опитай и ^айна!
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време ли е есср/сащ и корпорациите да бъдат унищожени?
53
1
 
10
 
! Отговори
Големите преди 1 година
зелени гъсеници, са по-вкусно от скаридите! Панирани!
52
1
 
8
 
! Отговори
Продавам преди 1 година
Двойка скакалци, по около кило и половина!
51
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа - 21 век. Нормално е: Развращаването умове на малки деца (да си сменят пола е модерно), насърчаване педофилия, обратения и сексуални извращения, наливане милиарди във войни, ограничаване хора и производство заради СО2 (уж аномалия създадена от човек), изземване деца от семейства, които не им вързали на детските капризи и най - модерното... ядене на буболечки. Една модерна, просперираща Европа...
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние като хлапета ловяхме и сме яли крачетата на скакалците да видим какви са на вкус, мравки също сме яли с тая цел, но чак да се изхранваш с такива животинки не ми се струва нормално. Охлюви съм ял с ориз и са доста по-приемливи и вкусни.
49
0
 
13
 
! Отговори
Чеченеца преди 1 година
Кючека Буболечка е новия химн на ес
48
1
 
17
 
! Отговори
Западняк преди 1 година
От пиле мляко ще има, най- накрая!!! Запада тази западна цивилизация. Ванга го е казала, да правим каквото искаме, но никога срещу Русия да не вървим!
47
1
 
24
 
! Отговори
Княз Игор преди 1 година
Честит национален празник, честит ден на Освобождението от турско робство на всички истински българи! Слава на България! Слава на Русия!
46
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде у еврозоната Щурците в хранилката ни чакат, сладоледи, хляб , мляко, масло и всичко пълно с протеини от разни бубета и чревчета. Вкусно и полезно.