Британец се опитал да запали българско заведение в Шросбъри

В продължение на месеци той тормозел собственичката
8 мар 2023 11:01, Нели Христова
24
Британец се опитал да запали българско заведение в Шросбъри
Снимка: Pixabay/QuinceCreative

Кралският съд в английския град Шросбъри осъди на 1 години затвор 49-годишен британец за това, че с продължение на месеци тормозил и обиждал собственичката на българско заведение и дори се опитал да го подпали, съобщи изданието за българите в чужбина "Български новини".

49-годишният Глен Мотърсхед наричал нашенката "българска циганка" и я тероризирал. Жената стоически изтърпяла неговите обиди, "за да запази мира", но най-накрая и омръзнало от наглия клиент и подала жалба.

Свидетелка на грозните сцени разказа пред Кралския съд в Шросбъри, че по време на натоварена вечер в заведението имало 60 клиенти и девет служители на смяна, когато Мотърсхед пристигнал с дъщеря си. Мъжът започнал да обижда вулгарно българката.

Според очевидката Сузане Франсис, мъжът попитал собственичката "дали е проститутка" и я призовал да "напусне страната му". Франсис смята, че Глен Мотърсхед просто завиждал на сънародничката ни, тъй като била успешна местна бизнесдама.

Същата вечер британецът е помолен да напусне заведението, но той се върнал разгневен и обявил на всеослушание: "Тази нощ ще изпепеля това място" и призовал посетителите си тръгнат.

По-късно персоналът и клиентите усетили силна миризма на бензин и установили, че запалителна течност е излята в помещението през пощенската кутия заедно с куп боклуци. Междувременно съдружникът на българката открил Мотърсхед наблизо. Избухнал спор и той ударил подпалвача, който бил арестуван при пристигането на полицията.

Глен Мотърсхед е признат за виновен по обвинение за расистки тормоз, увреждане на имущество и отправяне на заплахи.

Магистратите са му наложили и забрана да посещава българската кръчма за период от 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
10
 
! Отговори
Сравнение преди 1 година
Между Великобритания и нейните съдилища и България и българския съд.......спомням си как беше не само оневинен , но дори и обявен едва ли не за пострадал...... кмета на трън блъснал дете на 6 г. с джипа си. Да не говорим за ковсултациите на хидроинженера Доган, дипломите на депутати от ДПС изучили се за 4 месеца вместо за 4 г......гешефтура в действие...
14
2
 
5
 
! Отговори
Турко- циганите са преди 1 година
Все българи в чужбина!
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като изяде винкела по главата и ще схване тъпчото с рижа кратунаа
12
0
 
27
 
! Отговори
Там някъде преди 1 година
Друго си е английски съд да те съди.
11
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами както се разбира, там хулигана вече е в затвора, докато, ако беше тук, в най-добрия случай щеше да се размине с условна, и то ако въобще някой си направеше труда да му повдигне обвинение
10
2
 
20
 
! Отговори
Турист 20 преди 1 година
До Лорд Стамат....Доста си ограничен , че да разбереш какво точно се е случило,но англичаните са по-големи расисти от германците днес....
9
4
 
1
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
Връти бабата наопаки:)))
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генерал Владимир Вазов - поклон!
7
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този продукт на кръвосмешение между първи братовчеди да не би да го е съдил български съд, че е получил само година ефективна, след толкова време обиди, тормоз и накрая заплахи, че и подпалване, подкрепени със свидетелски показания ? Ми той този излълченяк злобен, като излезе след 12 месеца, като нищо ще си отмъсти...
6
10
 
7
 
! Отговори
Пак спите зимен сън преди 1 година
Абе какви са тези банди от Българи с прикачен полицай към тях, плъзнали са из цяла Европа?
5
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще излезе след 2 месеца, ще се напие и ще сътвори по-жолям проблем. 1 година за тези деяния не те кара да си промениш мнението, а само да се озлобиш повече, но човешките права се упражняват най-вече за защита на престъпниците. Примерните граждани са защитени само от неадекватни и съвсем не в крак с времето и обстановката закони, които стават все по либерални към наказания за нарушаването им. Но... това е демокрацията в днешно време.
4
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше у нас,делото щеше да се точи 10 години и накрая щяха да го пуснат поради липса на доказателства.
3
39
 
15
 
! Отговори
Лорд Стамат преди 1 година
Явно не е издържал човека на всекидневен денонощен тормоз със пукница и чалга. Ако е била типична българска кръчма, напълно го разбирам.
2
38
 
10
 
! Отговори
Банди от Секти преди 1 година
България изнася ТЕРОРИЗЪМ в цяла Европа, избягвайте контакт с Българи в целият Европейски Съюз, Великобритания, Швейцария и Норвегия!
1
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великобритания и САЩ с Турция са вечни врагове на българите ,това е доказано