С $3,3 млрд. Майкъл Джордан е най-богатият спортист в историята

Кристиано Роналдо е на пето място с 1,58 млрд. долара
10 мар 2023 08:27, Елка Василева
44
С $3,3 млрд. Майкъл Джордан е най-богатият спортист в историята
Снимка: архив, БГНЕС

Спортното списание Sportico публикува класация на най-богатите спортисти в историята.

Лидер в рейтинга е американският баскетболист Майкъл Джордан, който спечели 3,3 милиарда долара през кариерата си.

Голфърите Тайгър Уудс (2,5 милиарда), Арнолд Палмър (1,7 милиарда), Джак Никлаус (1,63 милиарда) заемат второ до четвърто място.

На пето място е португалският футболист Кристиано Роналдо с 1,58 млрд. долара.

На шесто място е баскетболистът ЛеБрон Джеймс с 1,53 милиарда.

На седмо място е аржентинският футболист Лионел Меси (1,48), на осмо е американският боксьор Флойд Мейуедър (1,41), на девето е швейцарският тенисист Роджър Федерер (1,38), на десето е американският голфър Фил Микелсън (1,41).36), предаде БНР.

Сумите включват заплата, бонуси, парични награди, сделки с издатели и хонорари. Включени са и паричните средства, получени от дялово участие в спонсориращи компании. Всички приходи са преди данъци.

Джордан изведе Чикаго Булс шест пъти до титлата в НБА, пет пъти е бил обявяван за най-стойностен (MVP) от редовния сезон и шест MVP от финалите. Два пъти като член на отбора на САЩ печели златни медали от олимпийски игри - в Лос Анджелис през 1984 г. и в Барселона през 1992 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
Кой ме споменава, ей ме на с доматите
39
0
 
4
 
! Отговори
Kokok преди 1 година
Майкъл заслужава. Той е най-великия. Феномен. Вдъгновил е поне 3 млрд. души да спортуват и да обичат баскетбола. Няма да има втори такъв следващите 500 години. Абсолютно безапелационен номер 1. Във футбола се спори Меси ли е Марадона ли е, Пеле ли е. В баскетбола няма спор- че Майкъл е Краля. Макар и Леброн да се самопровъзгласи за Крал.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Бойко Тиквата има 4 милярда .... и строй магистрали със слой на асфалта 12 сантиметра
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 33 Прочети 10-ти, знам че има предвид богатите спортисти и леля Гинка с доматите, ама все едно всички спортисти са богати и все едно няма такива с домати милионери. : )
36
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
до Анонимен:..-Хм!...Викаш "Американците плащат добре" ?..Хм!.....Чел ли си Писанията,драги?...Ако не си,да ти припомня:..-Още от "Време Оно" юдеите си правят Телец от злато и започват да му се кланят още докато Моше записва Божиите Заповеди на планината....От тогава НЕ "Заповедите" контролирот света,а "Телеца"-СИМВОЛ НА ПЕЧЕЛБАРСТВОТО И ПРЕКЛОНЕНИЕТО КЪМ ПАРИТЕ...../е,така ще е до "Второто Пришествие",колкото и ШАНТАВО да звучи това за "Пришествието" ! /..
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До @@@ - Сега Шакил прави повече кинти, като одумва всички в лигата, колко са зле и как за нищо не става. Знам, че е много мизерно, това което прави, но някак си е и много забано. Обърнаха баскета на риалити предаване ....
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не искам, да съм спортист. Искам, да съм собственик на агеницята, кояот промотира и обира хонорарите на спортистиет от реклами ;) ТУк псотоянно говорим за тарнсфери и заплати - а я се замислете, сосбвениците на тези клубове и компании за спортни сотки, какво правят. Там е истината! Никой не те знае, никой не те е чувал, но имаш десетки милиарди и повече власт, от държанивте глави на всичко,кеото не е в Г-20.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31 - Океееййй ... И?
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 22 - Същият! Някой пише, че се оплаквал, че не правил толкова много пари, колкто младите. Ем ... не е, като да е правил малко. То в еидн момент, дали паиш милион на месец или десет, става все тая. Ако си загубен, ще ги загубиш, акоще и по 100 млн. да са.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и доматопроизводители милионери и такива, където си продават продукцията от градинката на пазара. Има и спортисти милионери има и такива в 3-та футболна лига взимащи по 900 лв заплата.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко са ,,лоши" американците.Плащат добре.Хайде сега трийте.
29
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен 25....Моля,стига с това претъпо разделение на "доматопроизводители" и "спортни величия" !!!!...Ако ги нема "баба Пена" с доматите,,бай Иван с хляба,бай Стоян с мръвките,ОТ КАКВО ЩЕ ЖИВЕЯТ "величията" ?!?!..."ВСИЧКО Е СВЪРЗАНО",всички сме свързани!!!..."Гледай в корена!"..
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25 - Изводът е, че хората са масово изтрещели.
27
0
 
2
 
! Отговори
@@@ преди 1 година
През 84 Джордан е още е аматьор , а оборота на Найк е 20 милиона на година, далеч зад Адидас и Конверс, тогава склюват договора с него и му дават 25 % печалба от всяка продадена обувка.Сега вече разбирате откъде са 3-то милиарда.Демек отивате на коша забивате като него q правите първата фабрика за обувки дето намерите 1 в света и готово :)
26
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
црън та чак да га не види чиляк нощем,ама милиардер !...Е,".халал" да са му милиардите !...А колко от тия финикийски знаци ще успее да изконсумира през живота си,само "Оня Отгоре знае" .../важи за всички богаташи !/..
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 10 Обаче домати всеки може да отглежда. А баба Гинка не може да те забавлява след тежък работен ден като си пуснеш телевизора. И няма да си купиш екип на баба Гинка,нито ще слушаш песни изпълнени от баба Гинка. Пък и реално ако някой е спечелил 1 милиард,от заплати е събрал 200 милиона примерно и 800 милиона са от рекламни договори. Джордан също ги е събрал от реклами с Найк които му ползват името за маратонките. Иначе ако беше от заплати щеше да има най-много 100 тина милиона от онези времен
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бреййй, кога станаха 3,3млрд. бе бай Майки ?? Като че ли вчера беше когато натрупа първия милиард. Пак вдигна много летвата за останалите!
23
0
 
7
 
! Отговори
@@@ преди 1 година
Който не е от времето на Джордан да не дрънка.Големите пари между другото не са от заплати , а от Найк и негов си бизнес, по това време нямаше такива заплати в НБА.Джордан направи баскетбола на съвсем друго ниво, заедно с Баркли, Айверсън, Хаким, Шак, Клайд Дрекслер да не забравя и двамата от Юта Стоктйн и Малоун, Реджи Милър, Меджик в Лейкърс.....Просто между 90 и 99 басктебола беше уникален.Казвам го като бивш баскетболист.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 19 Стоичков ли ?
21
3
 
3
 
! Отговори
Един с Една преди 1 година
Как още не ги е дал на Зеленски?