Починалият при мелето в Казанлък – 37-годишен, 11 са в ареста

Враждата между двете ромски фамилии е стара
113
Починалият при мелето в Казанлък – 37-годишен, 11 са в ареста
Снимка: БГНЕС

Загиналият при масовия бой с кирки в Казанлък е баща на две деца. Той е бил на 37 години и е трябвало да е част от дело за друг побой. Това каза кметът на село Манолово, откъдето е и жертвата,пред bTV.

Още по темата

След побоя вчера няколко души са в болница с опасност за живота. Случаят е от Казанлък и в него участват две ромски фамилии.

По обяд два буса и няколко автомобила спират на улицата до пазара в Казанлък.

По улиците започват да вървят около 30 души с мотики, брадви, бухалки и ножове. Два ромски клана е трябвало да се явят на дело в съда, но внезапно започва страшната разправия.

Задържани са 11 души. Враждата между двете семейства е стара, а преди години има и сгазено дете пак при инцидент между двете фамилии. Таирови и Бижеви имат проблеми помежду си от години. Последният инцидент не е единствен.

Преди месеци те се сбиват и пред полицейското управление.

Според местните искрата се запалва от нещо дребно, но понеже се движат с кирки и брадви - се стига до масовия бой и трагедията.

В Павел баня ще се следят училищата, където учат и децата на двете фамилии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: Казанлъкарестбой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много шум ....на всички е ясно,че тези само в Индия ще им е добре,от тях няма спасение
59
0
 
36
 
! Отговори
Настръхва ми косата преди 1 година
като си помисля колко струват на данъкоплатците само участниците в това меле. Цял живот сме ги хранили, те нас са ни ограбвали и пребивали по домовете ни, сега ще ги лекуваме, за да оцелеят, да продължат да паразитират и да грабят и утре пак да си спретнат меле за забавление. Само 30 души са, а колко са съплеменниците им в цяла България със същата биография?
58
0
 
30
 
! Отговори
7373 преди 1 година
Доста роми има в Казанлък и съседните села. И преди се е случвало да направят някоя дивотия. Родния ми град е Казанлък. Не помня много от времето на комунизма, бях дете. Само съм чувал. Но тогава имаха респект от полиция и власт. След някой по-дребен екшън здраво ги пердашеха в махалата, разбира властта. С дни не излизаха сами. Сега е сме либерали, ухажваме ги.Пък и на избори са необходими.Ето резултата. Имаха училище "Максим Горки".Поне ги образоваха.Сега и не учат.И по-зле ще става.
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво изобщо ни интересува колко време продължавала враждата между тези ***?! Фокусът би трябвало да е върху причините защо това изобщо се случва около нас, а не кой *** от колко години се кара с друг. А и като са наясно, че не е първи конфликт и отиват на дело, толкоз ли няма една патрулка на място, не им трябва кристална топка да предвидят, че нещо може да се случи
56
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами защо ги пазите, естествен подбор, оставете ги да си решат проблемите, колкото повече, толкова по-малко проблеми ще създават на нормалните хора!
55
0
 
24
 
! Отговори
Games&Fun преди 1 година
На някои им е много забавно, но я си представете ей тая тмба с мотиките да нападне и не дай Боже, убие някой българин. Тия си крадат, безчинстват ненаказани и никой копче не може да им каже. Малките им отрочета замерят влаковете с камъни, например. Е това добре ли е? А?!
54
0
 
31
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Общественополезен труд и спиране на социалните помощи. Това е най-доброто лекарство срещу тези п.а.р....з.и.т.и. Сами ще се изнесат от територията в рамките на няколко години. Тези от тях, които работят, учат и се вписват в обществото ще останат.
53
0
 
10
 
! Отговори
Винету преди 1 година
Апачи срещу Команчи. Добре е че нашите индианци имат само томахавки, а не лъкове и стрели. Можеше да има още пострадали
52
0
 
5
 
! Отговори
ХФ преди 1 година
Бях с впечателние че Казанлък е от градовете с малка част ромско население но като чета долу коментарите ми се преобърна мисълта?
51
0
 
27
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Най лошото е, че сега заради битката на две стада хиени, сега българският данъкоплатец ще трябва да плаща на болници, най вероятно и ТЕЛК ще си изкарат, че и като бонус част от хиените ще лежат в затвора с по три яденето на ден, на топло и сухо за наша сметка! Закривайте затворите и ги правете трудово изправителни лагери в която всички лагерници са на самоиздръжка! Само така ще се оправят нещата!
50
0
 
11
 
! Отговори
SS преди 1 година
Какво от това ,че плъховете се самоизтребват един друг ?
49
0
 
38
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Когато писах, че центъра на Казанлък е черен, либералните неопределени душици, скочиха, не съм бил коректен. От години, кметицата си ги дундурка, дава им тихомълком пре вилегий и т с множат, под благосклонна нния и поглед. Когато се стъмни, бял човек няма на улицата, станахме Гето.
48
0
 
15
 
! Отговори
1234 преди 1 година
новите българи. бъдещето на територията. разцвета на племето на територията.
47
0
 
27
 
! Отговори
Имате грешка преди 1 година
Не е възможно "загиналият в боя" да е баща на 2 деца. Ако е на 37, е прадядо поне на 22 внука, ако баща на 2 деца, е най-много на 17.
46
2
 
13
 
! Отговори
до 34 преди 1 година
Идват изобри, това се случва. Само Тома Биков чакаме да дойде, да направи жива верига :)
45
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Електората на ГЕРБ. Честито!
44
0
 
23
 
! Отговори
Едно време преди 1 година
В село Литаково до Ботевград е пълно с роми, едно време кмет става бивш ятак и охрана на Г. Димитров, кат се скарат ги затваря в кметството и им казва да си бият шамари, след 10 мин са първи приятели, от времето на тоя кмет е канализацията е селото и центъра, много суров мъж...
43
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
трябва да се усили охраната - до всеки ром по двама полицай а също и да се увеличат помощите за ромите че не стигат за пиене и ги избива на бой .
42
3
 
25
 
! Отговори
Отличник преди 1 година
Ах, язък - един избирател на ГЕРБ по-малко.
41
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев ??? Изпусна положението ! Така е като сменяш шефове на полиция с твои хора и на тяхно място слагате чехъли