Починалият при мелето в Казанлък – 37-годишен, 11 са в ареста

Враждата между двете ромски фамилии е стара
113
Починалият при мелето в Казанлък – 37-годишен, 11 са в ареста
Снимка: БГНЕС

Загиналият при масовия бой с кирки в Казанлък е баща на две деца. Той е бил на 37 години и е трябвало да е част от дело за друг побой. Това каза кметът на село Манолово, откъдето е и жертвата,пред bTV.

Още по темата

След побоя вчера няколко души са в болница с опасност за живота. Случаят е от Казанлък и в него участват две ромски фамилии.

По обяд два буса и няколко автомобила спират на улицата до пазара в Казанлък.

По улиците започват да вървят около 30 души с мотики, брадви, бухалки и ножове. Два ромски клана е трябвало да се явят на дело в съда, но внезапно започва страшната разправия.

Задържани са 11 души. Враждата между двете семейства е стара, а преди години има и сгазено дете пак при инцидент между двете фамилии. Таирови и Бижеви имат проблеми помежду си от години. Последният инцидент не е единствен.

Преди месеци те се сбиват и пред полицейското управление.

Според местните искрата се запалва от нещо дребно, но понеже се движат с кирки и брадви - се стига до масовия бой и трагедията.

В Павел баня ще се следят училищата, където учат и децата на двете фамилии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: Казанлъкарестбой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
34
 
! Отговори
Молба, преди 1 година
Ама другари милиционери, съвземете се. Оставете ги да се избият. Сега заради 1 умрял трябва да плащаме болница на 15 и затвор за още 11. Стига де. Имайте малко милост към изтруденият български народ. 20-25 умрели, 2-3 в болница и максимум 1 в затвора. Ако може и чаветата и те да се утилизират за да не се налага да им плащаме помощи. То е ясно, че няма да работят като порастнат. Крушата не пада по далеч от дървото.
39
12
 
20
 
! Отговори
бай Таци преди 1 година
Paдеф спиш ли??? Туй ли ти беше промяната??? Чexъл...
38
0
 
44
 
! Отговори
Миньо Пехотов преди 1 година
99.9% от тези вредни емисии не стават за нищо....
37
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Казанлък нещата с тази "общност" са извън контрол и никой не взима никакви мерки. Тумби по улиците, тумби пред Бърза помощ, дишат бронз по улиците, крадат, наглеят, но няма проблеми, нормалните не смеят да излязат без кола след залез слънце, но всичко е точно...Важното е, че управата прави градинки с цветя
36
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм много сигурен, дали ако им дадат някъде територия, тези ще успеят да създадат дори подобие на държава. Те масово са на ниво родовообщинен строй. Не е възможно да съществуват, без да паразитират на гърба на някоя друга държава. Лошото е, че понякога паразита унива гостоприемника си и точно това е на път да се случи у нас.
35
0
 
23
 
! Отговори
Mario преди 1 година
Мустакати чичко къде сииии!? На кого ни остави!!!!
34
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако 30 българи, турци, помаци и евреи се сбият на улицата, ВСИЧКИ ще са в белезници и ще са осъдени. Какво се слупва тук?
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20 - По-скоро беле неразбиране. Забраниха "номадството" ...
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с този соц нали всички от там идвате май на нищо не сте се научили насила човек не се става. Като развързани кучета сте
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 32 - Голям съд. Ако си братчеда на барона, можеш да колиш на улицата и няма проблем :)
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно ... Като се събереммповеченот 6-7 човека с моторите до места, където се нзае, че има такива проблеми, веднага идва еднанпатрулка и попват да претърсват. И някак си все знаят, кой има право на лично оръжие, кой на ловно и поименно проверяват ... А тея убавци с 30 годшната им вражда?
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РБ е единствената държава в света, която има алтернативен съд. Казва се мешере - циг. съд. Те да се оправят. Налагат се кръвнина и др.. но най-голямото наказание е да те отлъчат от общността!
28
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на соца. При Т. Живков най големия артист. Половината население мина през затворите. Съдеше се светкавично, а някой и не разбираха при тая скорост как са преминали съдебните заседания . Ефекта бе грандиозен. Затвора стана най печелившото Соц Предприятие. Вожда ни откриваше с лентички завод след завод, училище след училище. Клакьорите артисти и спортисти присъстваха задължително. Соца бе уникален политически и обществен строй. Неразбран за Европа
27
1
 
13
 
! Отговори
Страната ни преди 1 година
Все по успешно се движи към идеала за държавно управление на друг украинско-руски герой- татко Махно: "Анархия- мать порядки",АНАРХИЯТА Е МАЙКА НА РЕДА".
26
11
 
3
 
! Отговори
Американ преди 1 година
Тъпоъгалници без расизъм че почти са станали повече от българите и ГЕ ако започнат да р проявяват расизъм какво правите?!
25
2
 
15
 
! Отговори
Гневен българин преди 1 година
Една добра новина най-накрая.
24
2
 
9
 
! Отговори
Американ преди 1 година
Това се е случвало в Америка 80те години между Блъди и Криптз бандите е не е било с секири и по такъв примитивен начин но е явно колко е изостанала държавата от нормалният цивилизован свят няма значение от какъв етнос са а такива неща е трябвало да бъдат предотвратени от полицията която е висяла по храстите и е събирала бакшиши по това време вместо да ги спре.
23
1
 
25
 
! Отговори
Веско преди 1 година
Толкова проста поправка на закона е нужна. Направят ли зулум трима или повече, да се тртират като ОПГ с цел тероризъм и на всички максималното наказание за случая. Сега 8 години ще се правят експертизи, кой точно е ударил убития последен и дали от този удар е умрял или от предния. Като стана дума, разкриха ли най-после кой уби Стоян Балтов през 2008ма
22
2
 
33
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Вече са 2 милиона, а масово нямат и 1 ден трудов стаж, 1 стотинка платени данъци и осигуровки! Само реват за помощи, пари и после правят глупости които струват на данъкоплатците още и още пари!
21
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Искрата се запалва от нещо дребно", но те видиш ли, просто така си хидят- 30 души с брадви и мотики и то на дело!! А на някой пука ли му за нормалните хора и деца, които е можело в момента да попаднат точно там? И защо изобщо някакви индивиди решават, че могат да се убиват по улиците? Навярно знаят, че няма да бъдат наказани..