Починалият при мелето в Казанлък – 37-годишен, 11 са в ареста

Враждата между двете ромски фамилии е стара
113
Починалият при мелето в Казанлък – 37-годишен, 11 са в ареста
Снимка: БГНЕС

Загиналият при масовия бой с кирки в Казанлък е баща на две деца. Той е бил на 37 години и е трябвало да е част от дело за друг побой. Това каза кметът на село Манолово, откъдето е и жертвата,пред bTV.

Още по темата

След побоя вчера няколко души са в болница с опасност за живота. Случаят е от Казанлък и в него участват две ромски фамилии.

По обяд два буса и няколко автомобила спират на улицата до пазара в Казанлък.

По улиците започват да вървят около 30 души с мотики, брадви, бухалки и ножове. Два ромски клана е трябвало да се явят на дело в съда, но внезапно започва страшната разправия.

Задържани са 11 души. Враждата между двете семейства е стара, а преди години има и сгазено дете пак при инцидент между двете фамилии. Таирови и Бижеви имат проблеми помежду си от години. Последният инцидент не е единствен.

Преди месеци те се сбиват и пред полицейското управление.

Според местните искрата се запалва от нещо дребно, но понеже се движат с кирки и брадви - се стига до масовия бой и трагедията.

В Павел баня ще се следят училищата, където учат и децата на двете фамилии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: Казанлъкарестбой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
0
 
! Отговори
до 84 преди 1 година
Не знам къде си учил български език, ама аз ако ти бях учител - щях да те смачкам от бой. От това, което си написал излиза, че "Софето" е държава. Гледах на картата - няма такава. А столицата на Софето се казва "Столица"? Потърси учител по български, завърши поне 8-ми клас. Или психиатър си намери.
79
0
 
5
 
! Отговори
Тия преди 1 година
не може ли просто да се избият едни други и да се приключи като не остане никой накрая?!
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шенген?
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЛЕД ВРЕМЕ НИЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИНТЕГРИРАМЕ КЪМ ТЯХ!А КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ В ТАЯ ДЪРЖАВА НЕ ЗНАМ!
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЪЩО КАТО В ДЪРЖАВАТА ХАИТИ В КАРИБСКИЯ БАСЕЙН...ДОПРЕДИ ДЕСЕТИНА ГОДИНИ ТАМ ИМАШЕ ОКОЛО 0,5 % НАСЕЛЕНИЕ ОТ НЕАФРИКАНСКИ ПРОИЗХОД,КОЕТО БЕШЕ ПРИНУДЕНО ДА СЕ ИЗСЕЛИ В ЧУЖБИНА,ЗАЩОТО НЕ МОЖА ДА СЕ "ИНТЕГРИРА" ПЪЛНОЦЕННО В ХАИТИЯНСКОТО ОБЩЕСТВО И ТАКА В ХАИТИ ЦАРУВА НАСИЛИЕТО С БРАДВИ,КОЛОВЕ,МАЧЕТЕ,ВЪРЛУВА ХОЛЕРА,НЯКОГА ДЕВСТВЕНИТЕ ГОРИ В ТАЗИ ОСТРОВНА ДЪРЖАВА СА ПОЧТИ НАПЪЛНО УНИЩОЖЕНИ,А ПОЧВАТА ЕРОЗИРА И СТАВА НЕГОДНА ЗА ОБРАБОТВАНЕ...ТОВА ЧАКА И БЪЛГАРИЯ.
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩЕ СЛЕДЯТ УЧИЛИЩАТА,КЪДЕТО УЧАТ ДЕЦАТА ИМА!СИЛНО КАЗАНО!!!СИГУРНИ ЛИ СА,ЧЕ ДЕЦАТА ИМ НАИСТИНА ТАМ УЧАТ?ДЪРЖАВАТА САМО ИЗСИПВА ЕДНИ ОГРОМНИ ПАРИ В ТЕЗИ ТАКАНАРЕЧЕНИ ИНТЕГРИРАНИ УЧИЛИЩА,КЪДЕТО РОМИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ КЪМ СЕБЕ СИ,А КОНТРОЛЪТ Е НИКАКЪВ ЗАТОВА КАКВО СЕ УЧИ,КОЛКО ЧЕСТО ПОСЕЩАВАТ И КОЛКО ВРЕМЕ ПРЕКАРВАТ ТЕЗИ УЧЕНИЦИ В КЛАСНАТА СТАЯ.А МИЛИОНИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ ПОТЪВАТ.
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И НАКРАЯ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ,ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ И ПАРТИЙНИ СУБСИДИИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА!
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дядо милиционер!ТАКА Е...ЛОШОТО Е,ЧЕ ТОВА НАСЕЛЕНИЕ ПРЕОБЛАДАВА В ЦЕЛИ РЕГИОНИ НА БЪЛГАРИЯ И В ТОЗИ СМИСЪЛ ЦЯЛАТА СМЕТКА СЕ ТРУПА НА НАС ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ,КОИТО СТАВАМЕ ВСЕ ПО-МАЛКО.
72
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
на времето един чичко с мустаци бил почнал да се занимава с проблема, ама му попречили и не успял да свърши...
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ УЧАТ,НЕ РАБОТЯТ,НЕ ИСКАТ ДА УЧАТ,НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ...ТАКА ЦЯЛОТО НИ ОБЩЕСТВО СЕ ДЪРПА НА ДОЛУ.НЕ ПЛАЩАТ ТОК,ВОДА,ЗА ДАНЪЦИ ДА НЕ ГОВОРИМ...И ТОВА НАСЕЛЕНИЕ ВЕЧЕ Е ПОЧТИ 2 МЛН. ДУШИ.ИНТЕГРАЦИЯТА НА ТЕЗИ НИ ИЗЛИЗА СКЪПО-ПРЕСКЪПО.БЪЛАГРИНЪТ Е ПРИНУДЕН ДА СЕ БОРИ С БЮРОКРАЦИЯ,ИНФЛАЦИЯ,НЕПОСИЛНИ КРЕДИТИ ЗА ПАНЕЛКИ,РАБОТИ И УЧИ НА ДВЕ МЕСТА,ЧУДИ САЕ КАК ДА СВЪРЖЕ ДВАТА КРАЯ...АКО НЕ СЕ ВЗЕМАТ НЯКАКВИ КРУТИ МЕРКИ,НИЕ ЗАТЪВАМЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ.
70
1
 
8
 
! Отговори
ДА преди 1 година
До Анонимен 67--При бае ти Тошо,тиа не смееха за гъкнат!Учеха,работеха ,не като сега-социални помощи по демократически!Кой ще ти работи,като му се дават пари на калпак!?Да живее демокрацията по български!
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕТОИЗАЦИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ С ПЪЛНА СИЛА И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА Я СПРЕ.ЕЛАТЕ ДА ВИДИТЕ В САМОКОВ КАКЪВ УЖАС Е-БУКВАЛНО ЦЕЛИЯТ ГРАД Е ЗАТИСНАТ ОТ НЕЗАКОННИ СМЕТИЩА ОТ ВСЧИКИ СТРАНИ...ЕДНАТА ЧАСТ ОТ РОМИТЕ В ГРАДА СА В БОЛНИЦАТА,ДРУГАТА СИ ТЪРСИ КЪСМЕТА В ЕФБЕТ,А МАЛКОТО РОМЧЕТА ПОСЕЩАВАЩИ УЧИЛИЩЕ,СУТРИН ОТИВАТ КЪМ 10 ЧАСА В СГРАДАТА НА ШКОЛОТО И КЪМ 11 ЧАСА ВЕЧЕ СА ГО НАПУСНАЛИ.
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бабата на единя каза че били добри момчета. ама е така на шега се посдърпали.
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какво ни занимавате с "културните" особеноссти на ***....те???
65
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последица от погрешното усядане на чергарите роми по соц-а. Не трябваше да се създават големите незаконни махали по градовете, а да бъдат пръснати по селата - по едно семейство в село. Щяха да се научат да учат, да работят и да не крадат. При преброяването 1945 г. са били 45 000 души. Ама бае ви тошката да имитира благоденствие ги остави да се въдят, за да компенсират намаляването на българите по соц-а. А по махалите си остана и мафиотската власт на тарторите им, което е голям проблем.
64
0
 
15
 
! Отговори
Голям майтап преди 1 година
Жандармерия ще пази селата Тъжа и Манолово, откъдето са двете ромски фамилли, и на всичко отгоре ще "следи" училищата в Павел баня, където "учат" децата им. А през това време съплеменниците им ще вилнеят из други части на България. Жандармерия, полиция и армия вкупом няма да стигнат, за да спрат тези безчинства!
63
0
 
34
 
! Отговори
В българския език преди 1 година
словосъчетанието "загинал в бой" се използва за човек, който отбранява родината си - например опълченец или участник в Балканската война. Та какво общо има този екземпляр, участвал в цийганнсka свада, с героите на България? Нито е загинал, ничо е починал - просто е пykнaл така, както му се полага.
62
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега са по-отворени защото половината фамилия пътува по Европата и като се върнат тук е чака-рака и джугара-джагара с евраците в джоба. Цялата фамилия е безработна в БГ, мразят българите, не зачитат институции и сами си раздават правосъдие.
61
0
 
9
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Хайде бе, филмовите компании! Готови герои, а не статисти за истински сцени за бойни филми, ама от средновековните. Трябва ви само един камион за извозване на отпадналите.