Американски институт: "Вагнер" са превзели центъра на Бахмут

Бойците от ЧВК държат сградата на градската администрация
Обновена: 4 апр 2023 12:56 | 4 апр 2023 12:56, Елка Василева
295
Американски институт: "Вагнер" са превзели центъра на Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Бойците от частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" напреднаха още повече в централната част на Бахмут и превзеха сградата на градската администрация през нощта на 2 април, съобщи на уебсайта си базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната (ИИВ).

Още по темата
Собственикът на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин издигна руско знаме с надпис в памет на убития руски военен блогър Владлен Татарски, чието истинско име е Максим Фомин, срещу сградата на градската администрация в Бахмут през нощта на 2 април. ИИВ припомня изявление на Пригожин, че "юридически Бахмут е превзет", въпреки че украинските войски остават в западната част на града.

Руските сили са напреднали още повече на 3 април, като в този ден бяха публикувани кадри от дрон, на които се вижда групата наемници от “Вагнер“ и руски знамена, развяващи се над развалините на разрушената административна сграда.

В допълнение няколко руски военни блогъри разпространиха изображение на боец от групата "Вагнер", застанал пред сградата на администрацията на град Бахмут преди нейното разрушаване. ИИВ допуска, че "Вагнер" вероятно ще продължи с опитите си да затвърди контрола над централната част на Бахмут и ще се опита да пробие на запад през гъсто населените градски райони към село Хромове.

Вчера украински официални представители отрекоха като фалшива информация твърденията на "Вагнер", че е превзела центъра на град Бахмут, предаде ДПА.

"Отнасяйте се спокойно към фалшивата информация за "победи", които не съществуват в действителност", написа в "Телеграм" началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Бахмут падне,и Украйна остане без армия,атлантиците отивате на фронта да бъдете принесени в жертва пред кървавия олтар на глобализма!
234
1
 
0
 
! Отговори
Андрю преди 1 година
От една година великата армия превзема един град колкото Грудово.хахо хихи.
233
5
 
2
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Според руската домашна пропаганда, руската армия напредва по мирен начин, пазейки цивилното население, докато украинските биоинжинирани нацисти бомбандират и изнасилват собственото си население. Новините в целият свят са фейкове, труповете са платени актьори, а записите са редактирани. Каквото кажат в РТ лайв - само това е истината. Това е добра възможност за изследване на масовата психоза и когнитивен дисонанс в руската популация.
232
13
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Всички комунистически котила,които са се скрили в САЩ,като това на Корни и гласуват за руските фашисти и тяхната копейка,трябва американското правителство да екстрадира спешно!
231
8
 
4
 
! Отговори
шоу гу преди 1 година
Добре дошла Финландия в НАТО
230
9
 
2
 
! Отговори
Фънки преди 1 година
Болни хора, нелечимо болни. Това са привържениците на убиец и диктатор.
229
0
 
14
 
! Отговори
Горд Българин преди 1 година
До до 248 Явно тези очила които носиш вече ти са малък диоптър, трябва да ги смениш, че по далече от носа си не виждаш. Нато в момента яде здрави шамари във Украйна. праща свои оръжия, а използва човешкия ресурс на Украйна. Ако САЩ използваха своя човешки ресурс, щеше да пада правителство, както се случи във Виетнам!
228
10
 
3
 
! Отговори
Ася преди 1 година
Киртаците от възраждане да ходят в Русия че не им достигат войни.
227
1
 
3
 
! Отговори
До 254 преди 1 година
Желателно е да не пишеш тука след като си употребил дрога за закуска. Смешен и жалък си
226
2
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Няма да е за дълго, а цената не си заслужава.
225
8
 
3
 
! Отговори
до 248 преди 1 година
объркал си се нещо, ама така е като вярваш на руската пропаганда. Днес ти кажат - целия свят поддържа Русия, утре ти кажат - в Украйна Русия се бие срещу целия свят и т.н. На руската медия вярват само размекнати от алкохол мозъци и малки деца. Горчивичко им е че СССР се разпадна, а не Запада.
224
9
 
3
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Новината е следната - вагнер са стигнали до централната административна сграда в градчето Бахмут, сложили са знамето, след което украинската армия е взривила сградата. След още 9 месеца обсада може и да превземата останалия град, а Крим дали ще е още московски тогава?
223
2
 
3
 
! Отговори
ватниците опят преди 1 година
ли превзеха Бахмут?
222
1
 
1
 
! Отговори
Горд Българин преди 1 година
До Анонимен 243 Личи си че страшно неграмотен, а и вказарма не си ходил, защото нишо не разбираш от воедно дело. Явно доста ти е омекнала китката.
221
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В този институт работят само руски агенти, които лъжат.
220
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 242 Е видя се това НАТО е един хартиен тигър,а това градче струва 120 милиарда на НАТО и около 60000 украинци,айде честито още няколко такива и нито Украйна ще я има нито НАТО.
219
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Рибентроп Слушал баба си за това.Сигурно тя ти разказва приказки,а ти си се помислил за великия просяк.
218
9
 
3
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Вече официално-официално ли е? Щото за Бахмут от август 2022г слушам как е обграден и аха след час-два паднал, а то 9 месеца вече.
217
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
К'о ста'а путиняцииии? Наухте главите на хората с този Бахмут! За *** за зеле не ставате, дънят ви кат маче у дерек и пак се пените като девствени тийнеджъри. Болните сте бе ей, трябва ви сериозен лекар и силно медикаментозно лечение.
216
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се дуеш, че си спрял разширението на НАТО и НАТО да се разширява пред очите ти. И всяка седмица от почти година да съобщаваш, че си превзел едно и също градче. Това е толкова жалко и унизително.