Американски институт: "Вагнер" са превзели центъра на Бахмут

Бойците от ЧВК държат сградата на градската администрация
Обновена: 4 апр 2023 12:56 | 4 апр 2023 12:56, Елка Василева
295
Американски институт: "Вагнер" са превзели центъра на Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Бойците от частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" напреднаха още повече в централната част на Бахмут и превзеха сградата на градската администрация през нощта на 2 април, съобщи на уебсайта си базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната (ИИВ).

Още по темата
Собственикът на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин издигна руско знаме с надпис в памет на убития руски военен блогър Владлен Татарски, чието истинско име е Максим Фомин, срещу сградата на градската администрация в Бахмут през нощта на 2 април. ИИВ припомня изявление на Пригожин, че "юридически Бахмут е превзет", въпреки че украинските войски остават в западната част на града.

Руските сили са напреднали още повече на 3 април, като в този ден бяха публикувани кадри от дрон, на които се вижда групата наемници от “Вагнер“ и руски знамена, развяващи се над развалините на разрушената административна сграда.

В допълнение няколко руски военни блогъри разпространиха изображение на боец от групата "Вагнер", застанал пред сградата на администрацията на град Бахмут преди нейното разрушаване. ИИВ допуска, че "Вагнер" вероятно ще продължи с опитите си да затвърди контрола над централната част на Бахмут и ще се опита да пробие на запад през гъсто населените градски райони към село Хромове.

Вчера украински официални представители отрекоха като фалшива информация твърденията на "Вагнер", че е превзела центъра на град Бахмут, предаде ДПА.

"Отнасяйте се спокойно към фалшивата информация за "победи", които не съществуват в действителност", написа в "Телеграм" началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 163.Е те може много работи да са искали,ама дали украинците са ставали за ЕС.Щото аз не виждам изобщо,че те стават за там.
154
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 165....Попитай тогава защо Бойко Борисов уч построи ,,Руски поток".Той част от плана ли е за разпродажба на България.Защото по договора който се криеше от нас, печалба ще видим в чак след 30 години.И то в условие Че тръбата трябва да бъде експлоатирана пълноценно Разбирай милиарди газ през България без българска печалба и огромни за Русия.Бойко от чия част на сделката е?На американците ли?
153
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зА мАЙДАНА И ИСТИНСКАТА МУ СЪЩНОСТ ИМА ДОСТОВЕРНИ ИЗТОЧНИЦИ, КОИТО ПРИ ТОВА МРАЗЯТ РУСИЯ И СА СЕ БИЛИ С РУСНАЦИТЕ КАТО ЖЕНАТА ВОЕНЕН ПИЛОТ НАДЯ САВЧЕНКО. ТЯ Е ЛЕЖАЛА ДАЖЕ И В РУСКИ ЗАТВОР. СЕГА ЛЕЖИ В УКРАИНСКИ АКО НЕ СА Я ДОВЪРШИЛИ ДЕМОКРАТИТЕ ОКОЛО ЗЕЛЕНАТА ГМЕЖЖ, ТЯ КАЗВА, ЧЕ ПРИ МАЙДАНА СИЛИ ОТ ОПОЗИЦИЯТА СА СТРЕЛЯЛИ И ПО СПЕЦСЛУЖБИТЕ И ПО ХОРАТА А ЗА ОЩЕ ПОВЕЧЕ НАПРЕЖЕНИЕ ОТ МОРГИТЕ СА ИЗХВЪРЛЯНИ ТРУПОВЕ. Същото казват по същия западен сценарий е и свалянето на Чаушеску, застрелян веднага .
152
2
 
12
 
! Отговори
До164 преди 1 година
Във Уикипедия може да ке види Edit History..можете да видите на страницата на Азов баталйон, как няколко месеца преди 02.2022 е денацифицирана! Тоест всички референции към престъпления и нацизъм са заличени от страницата! Обработена е, но в бозата данни в историята е видимо старото съдържание , което са заличили :)
151
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 153 Точно през Бахмут няма да стане и тия танкове не са достатъчни освен,че май и ги няма толкова.Мислиш,че Сирски ще си каже точно плановете.Настъпление ,най-вероятно ще има,ама ще бъде или при Саватово-Кременная или при Запорожието.но там няма как да се пробие.И на двете места си има отбранителна линия и се укрепва още не случайно тия Т-55 тръгнаха към фронта.Един стар дори танк може да бъде доста силно оръжие вкарано в бункер като огнева точка.Срещу пехота и лека техника си е страшен.
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"да се затворим въглищните централи ама се усетиха че две от тях са американска собственост" - Те го знаеха. Има и там деление, споко.
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЕГА НИ БАЛАМОСВАТ ЧЕ СМЕ ЩЯЛИ ДА ПОЛУЧИМ ПАРИ ПО ТН ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ. АМА за какво ни ги дават - да си досъсипем икономиката и конкурентноспособността. да се затворим въглищните централи ама се усетиха че две от тях са американска собственост. И сега цирка е пълен ще преправят плана, за да останат американските централи, вместо това ще трябва да си сринем нещо друго от икономиката. Както сме си купили два руски реактора и те не се използват в Белене. СВАЛЕНИ СА НИ ГАЩИТЕЕ НА ПОЛИТИЦЕТЕ НИ
148
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 161 - Имах колега, дето е бил в Уйкипедия преди години. Каза, че след 2014/15-а, рязко се "политизирала".
147
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 156...Аз не твърдя нищо за Украйна.Ьная, че Украйна искаше , по точно гражданите да влезат в ЕС.А там за да влезеш ти е нужно да приемеш посочените условия.Точно поради и тази причина възникна ,,Майдана" .Защото Янукович отказа подписване на предварителен договор.Беше свален.И тогава Русия нахлу в Крим.Защото се боеше , че Украйна преминава на Запад.
146
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 156 - Забавно ми беше, как по LGBTQ фестовете мятаха украйнски флагчета, неосъзнавайки, че гей браковете са ззабранени в Украйна ...
145
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави ми впечатление, че от началото на конфликта в Украйна на западната страница на Уикипедия имаше препратки между езиците на канфликта, както и пишеше че НАТО и Европейския съюз са страни в конфликта на страната на украинците. Сега пише че Украйна едва ли не е сама, а Русия има съюзници - ДНР, ЛНР и Беларус. КОЕ ОТ ДВЕТЕ НЕЩА Е ИСТИНА УИКИПЕДИЯ СИ Е ЗАПАДЕН ПРОПАГАНДЕН ИНСТРУМЕНТ. ЯВНО НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗАПАД СЪЩО НЕ ИСКА ДА Е СТРАНА И ЗАТОВА ВЕЧЕ ПРИКРИВАТ.
144
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тези, които не са парртньори ги знаем - Русия, Китай и Индия.
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 150 - Американската свобода не е била под риск от поне 35 години. СССР беше в колапс още 86-7-*** година и всики го знаеха. ГОлямата им армия не е за да пази демокрацията, а за да пази световните океани и глобалната търговия. Защо мислиш, че имат "разрушители"? Каква е целта на тези крепости? Да разрушат военния капацитет на всяка едн трана, която би им се противопоставиал, за по-малко от 72 часа. Само страни като Турция, Италия и Франция ще са по-сложни, но те удобно са "партньори".
142
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 153Елитите ни смятат за овце и ни готвят дигитален затвор. Жалко за украинците, които бяха употребени от САЩ и европуделите, жалко за руснаците, които също загубиха животии на бойното поле. Жалко за нас, че хиперинфлацията и санкциите ни ***** всички роднини. И че ни чакат нови данъци, за да заплатим славаукраинето в размер на 35%....
141
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 155....Кой ти каза това.Путин ли.
140
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който твърди, че в Украйна има демокрация и властите я защитават по военен път нека отговори на следното: Украйна е оттеглила подписа си под Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, по редица пунктове, включително и по пункта - ПРАВО НА СПРАВЕДЛИВ СЪДЕБЕН ПРОЦЕС, именно затова България не екстрадира престъпници в Украйна. Та демокрация казвате?
139
3
 
10
 
! Отговори
До 152 преди 1 година
В Европа няма демокрации в нито една държава! За демокрация ти трябва суверенитет, а Ивропа е колония на САЩ! Народа е просто ненужен..освин за плащане на данъци и икономически роб!
138
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 141...Как си представяш ,,превзета " страна.Русия и да е била превзела Донбас, може ли да го използва.Може ли да построи нещо там.След като е военна зона.Това ли ти е превзетата територия.Кучета и котки.
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 142 - Не съм казал, че ще успят, казах, ако успеят. Все пак, говоим за 80 000 очвка, чакащи от западния край на бахмут, с поне 300-400 танка, артиелрия и незнаен брой дронове. И аз не мисля, че е вероятно, но определено отВ Вагнер се раздвижиха и се оптиват, да укрепят позиции в Бахмут.
136
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 139 Е добре де кажи щом всички протестират срещу даването на оръжия на Украйна никой в тия държави не се съобразява с искането на хората.Що като протестират в Париж срещу пенсионната реформа на Макрон никой не съобразява с това,а се праща полиция срещу протестиращите.Е нали е демокрация,а май работата е"Ти си протестирай,а аз си правя,каквото си искам"