Американски институт: "Вагнер" са превзели центъра на Бахмут

Бойците от ЧВК държат сградата на градската администрация
Обновена: 4 апр 2023 12:56 | 4 апр 2023 12:56, Елка Василева
295
Американски институт: "Вагнер" са превзели центъра на Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Бойците от частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" напреднаха още повече в централната част на Бахмут и превзеха сградата на градската администрация през нощта на 2 април, съобщи на уебсайта си базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната (ИИВ).

Още по темата
Собственикът на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин издигна руско знаме с надпис в памет на убития руски военен блогър Владлен Татарски, чието истинско име е Максим Фомин, срещу сградата на градската администрация в Бахмут през нощта на 2 април. ИИВ припомня изявление на Пригожин, че "юридически Бахмут е превзет", въпреки че украинските войски остават в западната част на града.

Руските сили са напреднали още повече на 3 април, като в този ден бяха публикувани кадри от дрон, на които се вижда групата наемници от “Вагнер“ и руски знамена, развяващи се над развалините на разрушената административна сграда.

В допълнение няколко руски военни блогъри разпространиха изображение на боец от групата "Вагнер", застанал пред сградата на администрацията на град Бахмут преди нейното разрушаване. ИИВ допуска, че "Вагнер" вероятно ще продължи с опитите си да затвърди контрола над централната част на Бахмут и ще се опита да пробие на запад през гъсто населените градски райони към село Хромове.

Вчера украински официални представители отрекоха като фалшива информация твърденията на "Вагнер", че е превзела центъра на град Бахмут, предаде ДПА.

"Отнасяйте се спокойно към фалшивата информация за "победи", които не съществуват в действителност", написа в "Телеграм" началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
4
 
! Отговори
До 141 преди 1 година
Еми така е! Като толкова зор за Нато!! На ти сега Зеленски! Прецака те Нато и Запада! С обещанията си :)
134
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 131....Демокрацията се защитава.Ти какво очакваш от НАТО.Само преговори ли.САЩ която е част от НАТО знае да воюва И за това има армия.Защото свободата ,,Санчо" не се дава.Тя се отвоюва.Руснака много греши.Някой му е казал , че руската армия е единствена в света.Че никой до сега не е воювал.Кой тогава победи Наполеон...Русия ли?....
133
0
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Един е Бах и той умря :)))
132
2
 
6
 
! Отговори
Ермак преди 1 година
Може и да каже че Киев ще превземе Москва. А всъщност войната е загубена и половин милиона украинци и 70 000 руснаци загинаха заради ционисткия "елит". Бахмут е Артемовск, а Донбас и Крим Русия. Път назад няма.
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 120 - Тези, за котио говориш се наричат Саме и е мнгоо вероятно, от там да идват висоите скули на скандинавците (предпоазват очите, от отблясъци в снега - ако си ги виждаш, ще занеш за какво иде реч). Ако питаш някои датчни, ще ти кажат, че Рурик от племето Рус е основал Киевска Русия, (синът му Игор е бил женен за Олга, която - за която се спори, че е внучка на Борис I), както и че "русият ген е доминантен и затова са руси славяните".
130
0
 
2
 
! Отговори
До 142 преди 1 година
Ти не питай за такива факти и подробности сега! Пускат им по едно изречение лозунги на тро леите! Не очаквай аргументи :)
129
2
 
0
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Наполеон, "руснаци" никого не са побеждавали. Наполеон беше прогонен от казаците!
128
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако обичате Украйна искайте мир! Що за любов е това да ги помпаме за война, която не могат да спечелят?!? Мрът като мухи.... Спасете ги! За какво ви е тоя Донбас бе ***?!?
127
1
 
4
 
! Отговори
Добри че имаТелеграм преди 1 година
Медиите на Запад лъжат и манипулират като разпрани! Само платина пропаганда!
126
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 127 И как ще ги изтикат руснаците,че не е ясно.А от къде ще минат за тоя Мариупол също не е ясно,може би ще се пуснат някъде от Одеса надолу и с плуване ще стигнат в Мариупол.
125
0
 
9
 
! Отговори
Войната ще свърши преди 1 година
С голяма част от Украйна превзета от Русия! Донбас беше най богатата част от Украйна с най голямата индустрия!
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е новина от ноември миналата година. :-)
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 128...Когато бях на Запад, много преди ти да си видял запада, там видях единствено граждани борещи се за правата си .Нещо което ние открихме едва преди 30 години.За Русия да не говорим.Там може си търси правата единствено пред партийно събрание.Така че .Не ми говори за демокрация.Познавам я много преди тебе.И зная, че тя се постига с гражданска воля и искания.Не очаквай от комунисти да ти изградят демокрацията.Тя ще е изродено на комсомолско събрание.Товя не е демокрация в България.
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НаполеонА преди това, Наполеон(Франция) и Русия са си разделили Европа наполовина, ако не знаеш! Но Англия е била враг на Наполеон и Франция и се разиграва друга драма. А Германия и Италия, все още не са съществували изобщо като държави по времето на Наполеон, били са племена във феодализъм все още.
121
5
 
3
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Анонимен 80, бяха под Киев, сега са в Бахмут. Това са 800 км. Осемстотин километра отстъпление! Ти наистина ли не разбираш, какво се случва?
120
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалш!
119
1
 
8
 
! Отговори
Жалко е преди 1 година
Когато Зеленски отрича действителноста, и неговите фенове също! Всеки човек, който жевее в самозаблуда е жалък!
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е изненада.... Съсипването на Украйна също не е изненада.... Пък уркопитеците д си побеждават.... Кой им пречи...
117
0
 
7
 
! Отговори
Е то вчера преди 1 година
Имаше 100 снимки и видео в Телаграм! Но центаджиите не верват! И на САЩ даже не верват, згубили са връзка с действителноста!
116
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Споко! Утре започва срещата на НАТО и скоро ще чуете дали (и кога) ще ходите на фронта да го защитавате.