Адвокат за присъдата на Семерджиев: Справедлива е, но няма да върне Хариет

Взети са под внимание и предишните провинения на мъжа
24 апр 2023 09:58, Нели Христова
40
Адвокат за присъдата на Семерджиев: Справедлива е, но няма да върне Хариет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Присъдата и обезщетенията са справедливи, но няма да върнат Хариет“. Това коентира пред bTV Пламен Димитров, адвокат на майката на Хариет - едно от момичетата, загинали в катастрофата, предизвикана от Семерджиев.

Той уточни, че са взети под внимание негови предишни престъпления. По време на делото Георги Семерджиев представяше тезата, че не той е шофирал автомобила.

"Вещите лица опровергаха това и заявиха, че ако е имало човек на задната седалка или пасажерската, то те да са мъртви. Той като подсъдим може да откаже да дава показания. Съдът не може да държи сметка за неговите думи. Аз се учудих, че той смени тезата и реши да дава обяснение", добави той.

Семейството на Хариет приема присъдата. Надяваме се на следващите две инстанции да бъде потвърдена, каза още адв. Димитров.

Според него Семерджиев може да бъде предсрочно освободен.

"Той може да започне да работи в затвора. За три дни работа - два се приспадат от присъдата, както и за добро поведение. Трябва да излежи две трети от присъдата, за да поиска предсрочно освобождение", уточни Пламен Димитров.

"Аз мисля, че трябва да се промени законодателството и този вид престъпления да са умишлени. Законът казва, че една присъда е превенция за другите участници в обществото", подчерта адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заслужаваме си съдбата. Няма справедливост в България. За куп нарушения и незаконни деяния, две убийства и опит за бягство. На Милен убиеца 9 години и едва ли ще види затвор, а този *** на обществото до последна инстанция присъдата колко ще му стане? Максимум 10 години и едва ли ще лежи повече от 5-ет. Няма общество. Слепи и глухи сме за всичко и всеки докато не блъснат твоето дете!
37
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Каквото са изкопали и да им се оставя нещо в замяна ( дърва за огрев, инструменти и тн.)! Това е справедлива присъда! А не 10 години в почивна база за убийство! Той с 100 присъди и нарушения на закона, на всички е ясно, че никога няма да е част от обществото или човешко същество годно да живее стщред нормални граждани!
36
0
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Проста промяна в закона. Ако убиеш човек, взима се средната продължителност на живота в страната, приспада се възрастта му и разликата е присъдата ти. Без право на помилване, без предсрочно освобождаване, без отработване на присъдата! И вместо затвор където роднините на загиналите да изхранват убиеца, да се пращат в трудова колония на Антарктика. Да копаят ценни ресурси там. Нали имаме база там, всички *** да се пращат там и да се самоиздържат. Един път в годината да се ходи там да се взима
35
0
 
5
 
! Отговори
БЕЗПАРТИЙНА преди 1 година
До АнонимеННапротив! тази присъда е много малка! за две убити млади жени, умишлено, след като е шофирал под въздействие на дрога, значи е умишлено убийство! Ако е в Америка, за двама души по 50 години за едната смърт, 100 годинки не му мърдат! Нема лабаво! ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ!
34
0
 
0
 
! Отговори
5 max преди 1 година
Maksimum 5 shte leji shte vidite MAXIMUM.
33
0
 
7
 
! Отговори
БЕЗПАРТИЙНА преди 1 година
ЗА ДВЕ УМИШЛЕНИ УБИЙСТВА НА МЛАДИ ЖЕНИ, НЕ ПО-МАЛКО ОТ 50 ГОДИНИ ЗАТВОР, БЕЗ ПРАВО НА ПОМИЛВАНЕ И ПРЕДСРОЧНО ОСВОБОЖДАВАНЕ, УЖ, ЗА ДОБРО ПОВЕДЕНИЕ! ЩОМ КАТО СЕ Е КАЧИЛ НА МОЩНИЯ СИ АВТОМОБИЛ ДРОГИРАН, ЗНАЧИ Е ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО!
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека всички, които разтакават делото и го защитават тоя, скоро да им сгази техните деца!
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако има добро поведение в затвора и ако работи по 200 дни годишно ще излезе след 12 години и 4 месеца. Наистина не е много, но според мен е достатъчно, за да респектира всички отреппки, които се качват пияни и дрогирани в колата. 12 години ефективно в затвора не е малко време.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като е спарведлива присъдата и няма да върне Хариет, тогава в следващия съд по обжалването я намалете на 10 години присъдата му и след още 5 години го освободете за прилежно поведение и го върнете да вкара още някого там, от където никога няма да се върне... Въртете системата напразно, важно е данъкоплатеца да плаща прилежно цото съдебно шоу и разходи.
29
2
 
0
 
! Отговори
Тото преди 1 година
До 52:Не след 13-15, а след 12г има право на комисия за преждевременно освобождаване.
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е кво е справедлива бе ? Уби 2 млади момичета ... и му дадохте със зор 20г. За добро поведение и работа ще излезе след 13-15г. Вие сте ненормални в тоя съд. Ако бяха вашите деца ?
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ТАТУСИ ПО ЛИЦЕТО..... Това се лекува със системен тормоз и принудителен труд. Едно време са му викали каторга.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тия заявления на вещите лица, че ако еди кво си, то щяло н'ам кво си, присъдата ще падне още на втора инстанция. Това не може да е доказателство за нещо.
25
0
 
19
 
! Отговори
велин преди 1 година
Не не е! Дано на втора инстанция да постановят доживотен затвор. Това ще е справедлива присъда, за такъв арогантен убиец.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18 - Има доста по-лоши неща от това, да си геъ
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
20 години е добре да лежи в затвора тоя. Да, жертвите няма да се върнат, но по-важното е да няма нови жертви. Този е опасен за и обществото и е добре да лежи в затвора.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ТАТУСИ ПО ЛИЦЕТО - Някои хора са далеч по-податвливи на такива неща. А като смесиш лоша семейна среда, липса на добри ментори в живоата, общество, което е материалистично и алчно, издигайки в култ парите, простащина и хедонизма - Нищо чудно, че Семерджиев е на навсякъде.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо не ми се вярва, че се стигна до тук! Но има още - има много народ, които са му помали и трябва да се направи нещо и за тях!
20
0
 
12
 
! Отговори
ТАТУСИ ПО ЛИЦЕТО преди 1 година
Само като му видя татуираната физиономия, пръсти и т.н. ми става ясно, че има сериозни проблеми СЪС СЕБЕ СИ, КОМПЛЕКСИ, ТРАВМИ, които се е опитал да подтисне правейки се на велик и недосегаем...много жалко, МНОГО ТЪЖНО ЗА ПОГУБЕНИТЕ МЛАДИ ЖИВОТИ.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо трябва да се потвърждава на още две инстанции,още пари да се харчат и още време да се губи...