Песков: Акцията в Белгород показва участието на Запада

Използването на западна военна техника било показателно
24 май 2023 16:15, Александър Попов
80
Песков: Акцията в Белгород показва участието на Запада
Снимка: БГНЕС/EPA

Кремъл заяви днес, че използването на западна военна техника от проукраинските бойци, които извършиха набег в руската Белгородска област тази седмица, е в съответствие с нарастващото участие на Запада в конфликта в Украйна, съобщи Ройтерс.

Вчера руското министерство на отбраната обяви, че въоръжените сили на страната са разгромили бойците, които предишния ден нападнаха с бронирани машини руския пограничен регион, като са убили повече от 70 "украински националисти" и са изтласкали останалите обратно в Украйна. Руски държавни медии показаха снимки на някои от унищожените превозни средства, за които твърдят, че са били използвани от проукраинските бойци. Сред тях са американски машини, включително "Хъмви", отбелязва Ройтерс.

"За нас не е тайна, че на въоръжените сили на Украйна се доставя все повече техника. За никого не е тайна, че това оборудване се използва срещу нашите военни. И за нас не е тайна, че прякото и непрякото участие на западните държави в този конфликт се засилва с всеки изминал ден", каза пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Ние си правим съответните изводи", добави той.

Русия ще реагира "изключително остро" на по-нататъшни нападения на бойци, навлизащи на нейна територия от Украйна, заяви днес министърът на отбраната Сергей Шойгу.

По-рано Песков каза, че т. нар. специална военна операция в Украйна ще продължи, докато постигне своите цели. В момента няма изгледи за мирно решение, добави той, цитиран от ДПА и БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Акцията показа, че 150 фашисти с танкове и бронетранспортьори могат да нахлуят на 5 километра в територията на Русия да убият беззащитни мирни жители и да избягат след половин час като бити пед-сти, това показа тази акция, но ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ ВЪЗМЕЗДИЕТО ОТ РУСИЯ, а то е неизбежно като изгрева на Слънцето!
38
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако беше Запада сега диверсантите да са пид стените на Кремъл
37
10
 
12
 
! Отговори
Украински лъжи преди 11 месеца
това е акция на доброволно въстанали руснаци - които влизат в Русия от територията на Украйна, с украинска бронирана техника и украински знамена. Има Руски доброволчески корпус от 30 - тридесет - предатели руснаци, заедно с които влязоха над 100 украински нацисти. Братушките скоро ще ги натопят в тоалетната всичките. Руските предатели изобщо ще съжаляват, че са се родили!
36
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия нищо не е
35
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Акцията показа че Русия е гола вода.
34
6
 
4
 
! Отговори
кратко и ясно преди 11 месеца
их там нет блатари това е месно властание срещу московския крадлив режим
33
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Белгородска и Воронежка народни републики гласуват за излизане от руската федерация
32
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украинските фашисти скоро ще реват като магарета. Русия никога няма да остави такова нагло ТЕРОРИСТИЧНО НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ МИРНИ ЖИТЕЛИ без последствия.
31
9
 
2
 
! Отговори
Нато преди 11 месеца
нас там нет.. това е акция на доброволно властанали руснаци и минюори срещу мизерния крадвц путин и хунтата му
30
1
 
4
 
! Отговори
Kek преди 11 месеца
2014 Путин каза относно Крим. Тия не са наши войници, такива униформи всеки може да си купи дори от местния магазин ! Сега казват, че показвал участието на Запада. Да правят хората един бърз демократичен референдум там и да решат дали да са Болгородска Народна Република или Русия.
29
5
 
0
 
! Отговори
Anus shepti преди 11 месеца
ПУТИН Е ПРИТЕСНЕН КАТО.НАШИЯ ФУТБОЛИСТ ББ.ОЧИТЕ ИМ СА ШИРОКО ОТВОРЕНИ..ВСЕ ЕДНО ЧЕ БАЙ СТАВРИ ГИ Е ПОТУПАЛ ПО ГЬРБА
28
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
да уточним, въпрсната западна техника се оказаха мотопеди, с тях са влезли, превзели са руска военна база, от нея са си взели каквото им трябва и са си тръгнали, а рашшистите решили да бомбардират своята си база, резултата доста могилизирани руснаци от приятелски огън
27
19
 
9
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 11 месеца
КОЙ НАПАДНА УКРАЙНА ПО ВАРВАРСКИ.КОЙ? ПУТИН...ПЕСКОВ..МЕДВЕДЕВ..*** ОКИЧЕНИ САС МЕДАЛИ КАТО БРОНЕЖИЛЕТКИ ГЕНЕРАЛИ...АКО ГЕРМАНИЯ БЕШЕ ВОЮВАЛА САМО СРЕЩУ ТЯХ...СЕГА ЩЯХА ДА СИ ВАВ ЗЕМЛЯНКИТЕ ОТ КЬДЕТО СА ДОШЛИ.
26
11
 
9
 
! Отговори
Мен преди 11 месеца
Ще продължи докато не съсипят Русия тотално. Болни ненормалници. Колкото по бързо руснаците обесят шайката окупирала страната им толкова по добре. А изглежда, че това време в доста близо. Интересно родните *** какво ще плачат тогава?
25
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Войната отдавна щеше да е приключила ако не бяха три половите кравари. А сега ни грози да видим хиляди слънца в ноща. Както през ВСВ пак сме на грешната страна. И кога ли сме били на правилната?
24
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Погледнете държавата ФАЩ!! Погледнете им улиците и въргалящите се там беззъби наркомани бездомници." - все едно ми описа като бях в Русия.
23
8
 
22
 
! Отговори
БАНко преди 11 месеца
НАТООООВЧИЦИ , СПРЕТЕ СЕ !!! ЦЯЛАТА СКАПАНА ЕВРОПА ЩЕ СТРАДА !!!
22
11
 
23
 
! Отговори
То във ФАЩ и без да преди 11 месеца
ги нападат положението е като след нападение на Укро нацистки партизани. Погледнете държавата ФАЩ!! Погледнете им улиците и въргалящите се там беззъби наркомани бездомници. Това ли са нашите идоли? Това ли са хората, които искаме да ни казват как да си живеем живота. Вижте ги и сами преценете; https://youtu.be/mCfzaiY6rpw
21
11
 
22
 
! Отговори
Зелен кокаинов нарко преди 11 месеца
махай се от Украйна! Не си никакъв Украинец! Предател и унищожител на народа си. За 30 сребърника ги хвърли като съчки в огъня разпален от САЩ! Отивай си във виката в Маями или в Швейцария и не се показвай повече, псе?
20
12
 
5
 
! Отговори
До Споко евроатланти преди 11 месеца
Кво да купим! Йодът свърши! таблетки ходих да купя до аптеката! Изкупени са. Свършили! Народът подивЕл! Маже, капе, пие! Както дойде тъй! Като метнат АТОМА да сме готови!