Песков: Акцията в Белгород показва участието на Запада

Използването на западна военна техника било показателно
24 май 2023 16:15, Александър Попов
80
Песков: Акцията в Белгород показва участието на Запада
Снимка: БГНЕС/EPA

Кремъл заяви днес, че използването на западна военна техника от проукраинските бойци, които извършиха набег в руската Белгородска област тази седмица, е в съответствие с нарастващото участие на Запада в конфликта в Украйна, съобщи Ройтерс.

Вчера руското министерство на отбраната обяви, че въоръжените сили на страната са разгромили бойците, които предишния ден нападнаха с бронирани машини руския пограничен регион, като са убили повече от 70 "украински националисти" и са изтласкали останалите обратно в Украйна. Руски държавни медии показаха снимки на някои от унищожените превозни средства, за които твърдят, че са били използвани от проукраинските бойци. Сред тях са американски машини, включително "Хъмви", отбелязва Ройтерс.

"За нас не е тайна, че на въоръжените сили на Украйна се доставя все повече техника. За никого не е тайна, че това оборудване се използва срещу нашите военни. И за нас не е тайна, че прякото и непрякото участие на западните държави в този конфликт се засилва с всеки изминал ден", каза пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Ние си правим съответните изводи", добави той.

Русия ще реагира "изключително остро" на по-нататъшни нападения на бойци, навлизащи на нейна територия от Украйна, заяви днес министърът на отбраната Сергей Шойгу.

По-рано Песков каза, че т. нар. специална военна операция в Украйна ще продължи, докато постигне своите цели. В момента няма изгледи за мирно решение, добави той, цитиран от ДПА и БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
9
 
16
 
! Отговори
Споко евроатлантици преди 11 месеца
Успокойте се хора! Нищо кой знае какво не е станало! Виртуална реалност е това! И ВСЕ ПАК НАМАЖЕТЕ СИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ДУПЕТА С ЙОД ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ!
18
13
 
15
 
! Отговори
Затупва атомен юмрук преди 11 месеца
Свистят кинжалите и носят свобода в ковчег метален. Стотици мегатони атомен юмрук ще изтрещи по масата във Брюксел, и Европейци ще размахат сърп и чук.
17
11
 
19
 
! Отговори
За Зеленогнома преди 11 месеца
Зелка, минавам да ти напомня, че ако не беха лицемерните ти приятелчета от ЕС и САЩ да помпат милиарди евро/долари под формата на помощи и оръжие, сега щеше да висиш на некой стълб или да си съден за военни престъпления срещу гражданите на Донецка и Луганска области. Обаче ЕС решиха да са лицемерни на поразия и от държава с рекорна престъпност, корупция и шуробаджанащина ви направиха да изглеждате светци, каквито всъщност не сте.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То и за комyнистите нямаше газ.
15
12
 
20
 
! Отговори
А Русия агресор била преди 11 месеца
И как по-точно е агресивна Русия? Всичко което се случва тази година Русия предупреждава за него още от 2008 насам. Няма нито един западен анализатор или политик, на когото да не му беше ясно какво ще стане ако се направи преврат в Украйна и се спонсорират и раздуят тези анти руски паравоенни организации и се спонсорира клането срещу рускоезичното население. За капак Лунатиците в Киев заговориха за сдобиване с ядрено оръжие. И накрая Русия била агресивна.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Конго има намеса! Това е най-вероятно! Те дърпат конците!
13
18
 
14
 
! Отговори
Като дойде тая Зима преди 11 месеца
Ще се молите на колене, ще ридаете и ще умолявате Вова за капчица нефт, за молекулка газ. Но Вова няма да даде!
12
6
 
7
 
! Отговори
блицкриг преди 11 месеца
Бланките за референдума в БНР са готови и съдържат само едно квадратче с ''ДА'', резултатът ще е 100%.
11
12
 
10
 
! Отговори
Евроатлантик съм преди 11 месеца
Евроатлантик съм. Бях в Карлуково. Излезнах. Гласувах за Кирчо. Пак ме приеха в Карлуково. Но тоя път нямаше ГАЗ. Студеничко си беше
10
8
 
15
 
! Отговори
Важното е че преди 11 месеца
В Павловка експлозия разтресе из основи града и се равняваше на 4 килотонна атомна бомба! На Укрите им заминаха муницийките от НАТО. Останалото е прах в очите.
9
11
 
15
 
! Отговори
Останалото е прах преди 11 месеца
В Хмелницки замина Укро-Натовска-техника и снаряди на стойност 1 милиард долара. А взривът предизвика земетресение с магнутуд 3.4 по рихтер. Останалото е прах в очите!
8
12
 
20
 
! Отговори
А границите на ФАЩ преди 11 месеца
Всеки месец в сащ влизат по 100 хил нови емигранти. Там на улиците живеят над 60 млн клошове и бездомници. Улиците им са пълни с колабирали наркомани. Постоянни престрелки между бандитските групировки, в които под 30 застреляни на ден даже не се съобщават. Пълно е с тлъстяци, хора изпаднали в дълбока депресия, gендъри, сатанисти и сектанти. Там сменят половете на деца и има еднополови бракове. Това ли искате? Ако искате значи сте болни. Споменатото по-горе е невъзможно да стане в Русия!
7
8
 
16
 
! Отговори
Смачкйте ги братушки преди 11 месеца
Мачкай Вова! Заравяй нацягите!
6
7
 
12
 
! Отговори
Чоко преди 11 месеца
Педераша трябва да се унищожи
5
7
 
16
 
! Отговори
блицкриг преди 11 месеца
По повод започналият граждански конфликт в Белгород, Украина заявява че няма да се меси във вътрешните работи на Россия, но внимателно ще наблюдава ситуацията, а относно военната техника - както каза президентът Путин през 2014г., ''тя може да се купи от всеки военторг'', заяви Михаил Подоляк - говорител на МВнР на Украина.
4
12
 
14
 
! Отговори
Men преди 11 месеца
Ще продължи докато не съсипят Русия тотално. Болни ненормалници. Колкото по бързо руснаците обесят шайката окупира страната им толкова по добре
3
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Уркопитецкия тероризъм беше разбит както подобава. Пълен срам и резил за Уркопитеците!!!!
2
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
за уркотерористите не трябва да има прошка само бой
1
2
 
5
 
! Отговори
пришълецът преди 11 месеца
Кой тойо запада?:))) бръканали са под полата на баба ти ли?:)))