Ботьо Ботев: Къро и Таки бяха приятели, сега са във война

Криминалистът не изключи вариантът Къро да се е замесил в конфликти и в РЮА
26 май 2023 09:55, Нели Христова
34
Ботьо Ботев: Къро и Таки бяха приятели, сега са във война
Снимка: БГНЕС

Къро и Таки са били ученици на Мето Илиенски, а после - под ръководството на Георги Илиев. Двамата са влезли заедно в престъпния свят, но сега са във вражда. Това разказа криминалистът Ботьо Ботев.

Според него е нормално да няма много изнесена информация за четворното убийство, а местният журналист, бил в района на мястото, не е казал нищо съществено. Ботев обаче обърна внимание, че на разпространените кадри няма твърде много хора, за разлика от взрива край кортежа край автомобила на главния прокурор.

"Там са само хора, които съществено осъществяват дадената дейност", коментира той.

Това е една от известните фигури още от юношеските си години. Прекалено богата информация има за него в България. Това момче, даже бих могъл да кажа две момчета, които излязоха в престъпния свят с дребни престъпления в Люлин. Тръгнаха по този път с дребни неща - кражби, каза криминалистът. Другото момче е Таки. Започнали с кражби, после с коли, а после са работили под ръководството на известния бос Мето Илиенски.

"Те бяха негови ученици дълго време, приемайте го, че работеха за него, под негово ръководство, придобиваха доста богат опит, познавайки личността на Илиенския", обясни Ботев.

"След Илиенския, даже преди неговото отвличане, те вече бяха под ръководството на Жоро Илиев. Съответно продължиха по този път. След убийството на Жоро Илиев вече бяха придобили опита, имаха връзките", коментира той.

Между двамата приятели възникнаха съществени противоречия, те се разделиха, в момента са в една война бих казал, вражда, обясни той.

Ами е фигура, възникнала покрай Къро и е под него. Той имал съучастие в казино в Свиленград, но всъщност било на Къро. Имал и бизнеси в София, но реалният им собственик отново бил Каменов.

Той е влязъл в прекалено груби неща в наркотрафика. Например случая в "Слатина" - кашоните с банани. Не мислите ли, че това е случаен факт? Банани, които влязоха в негова база, коментира той и припомни за случая с бананите, пълни с наркотици.

"Знаете ли, че Таки имаше обвинение? Не искам да говоря за какво. Скоро беше прекратено от главния прокурор", каза Ботев.

По моя информация има хора замесени в определени бизнес-политически среди, свързани с въпросния Ами, каза още той. Не трябва да се изключва версията Къро да се е замесил в конфликти и в РЮА.


34
Още от Ако щете - вярвайте
10 знака, че партньорът ви е емоционално дистанциран
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дуелът "Гешев - Къро" завърши с победа на прокуратурата.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Конфискувайте всички имоти и фирми в България, малките къровчета да работят честен труд. Намерихте го вече, конфискация на незаконно имущество, придобито по престъпен начин. Това имущество скоро ще изчезне, ще се прехвърли в други офшорки, собствениците пак няма да можете да ги намерите и пак няма да има доказателства. Не заблуждавайте отново населението. Конфискация незабавна. След седмица ще кажете: Ами, всичко е прехвърлено на други лица, които не ги знаем. Адвокатите ще скрият всичко.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичко се знае, но няма доказателства. Всеки е информиран, но няма свидетели. Службите знаят всичко, но нищо не казват. Никога няма достатъчно доказателства, всяко доказателство е незаконно добито, всеки запис е празни приказки от 1001 нощ.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къро, Таки, Боко, Мето - най-много ни навреди Боко, с влизането на една мутра във властта.
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За всичките айдуци се знае всичко кой какъв бил,с какво се занимавал, за кой работел ама...всичките са на свобода пръснати из света. Че на тяя полиция тогава каква и е функцията,да бъде информационна агенция ли? Май всички власт и бандити бая са се оплели и сега почват да си пречат едни други.
22
2
 
2
 
! Отговори
SS преди 1 седмица
Къро хвана ,че отиде под къра ...
21
2
 
11
 
! Отговори
Та преди 1 седмица
Къро бързо го намериха и ни го пращат.
20
1
 
4
 
! Отговори
W преди 1 седмица
Тояспец по сигурност или суперченге както го лансираха повечето журналисти е спец колкото Иван Костов е борил корупцията. По негово време няма нито едно разкрито убийство от прехода. Нито едно. Само констатираше като бившия ни премиер. Всеки знае каква р причината за убийството на къро.
19
1
 
6
 
! Отговори
Факир преди 1 седмица
Нашите какво си мислят, че цял свят ще наема професионални преводачи, за да се занимават с бандюги.
18
2
 
8
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 седмица
В ЪНДЪРГРАУНДА няма приятели, а и над земята де. Има само вечни интереси, както казва един наш депутат и е прав. Когато интересите са коренно различни и не е възможно да носят финансова изгода на всички играчи, съюзът приключва. Започва войната за власт и пари. Най силните печелят, другите изчезват - естествен подбор.
17
2
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 седмица
Ако си мислите,че с партии и гласуване нещо ще се промени ,значи сте големи наивници?
16
3
 
7
 
! Отговори
SS преди 1 седмица
Въоръжавайте се ! Нищо хубаво не ни чака !
15
1
 
14
 
! Отговори
SS преди 1 седмица
В резултат на ,,нежната " революция през 90-те год имаме една овладяна от задкулисие държава от бивши ДС служители !
14
1
 
11
 
! Отговори
Осман Октай преди 1 седмица
Убиеца на Луканов е Поли Пантев. Но Доган нареди убийството на Пантев за да прикрие следите към себе си. После Доган нареди да убият Илия Павлов защото последния стана по-богат от него. Ето така действа ДС с хората които работят за нея - убива ги за благодарност.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чакайте сега. Този същият застрелян ли беше заплашвал някакъв прокурор, да не му казвам името? Ами някаквият прокурор ако иска да бъде опазен и след като вече не е прокурор?
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Длъжници са си. И така е "който вади нож, от нож умира".
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
To и Баце и Трактора бяха съдружници, ама ей го на.
10
1
 
16
 
! Отговори
абе преди 1 седмица
по интересното е как всички тия доказани престъпници успяха да напуснат България а не са в затвора с доживотни присъди ? една бивша *** харчи незаконно придобити от мъжът и милиони по света , друг в Дубай , друг в Сърбия а някои са си тук непритеснявани . политици ли , прокурори ли ги предупреждават и пазят ?
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Две момчета почнали с кражби в Люлин и вербувани от службите да работят за тях. Очевидно са имали качества.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До абе - Защото работта е следната - след каот мафиотите се изпозастрелят, остава една малка група, дето ще ти направи живота черен.