Летният сезон е период за забавления на открито. Излагаме се на слънце, трупаме слънчев загар... Кожата ни обаче се нуждае от специални грижи, ако не искаме в края на сезона да се сдобием с куп пигментни петна, спомени за неприятни изгаряния и нови бръчки. Правилната козметична грижа е на първо място. След това обръщаме внимание на менюто си, което през летните месеци изобилства от свежи и леки храни.
Вижте кои летни плодове, освен праскови, кайсии, пъпеш, череши и папая да хапвате за сияйна кожа.
Диня
Любим освежаващ плод, който консумираме с удоволствие. Динята съдържа витамин С и ликопен, които са естествени антиоксиданти, предпазващи кожата ни от вредното въздействие на свободните радикали. Именно свободните радикали причиняват окисляване на кожата и ускоряват процесите на стареене, смятат учени.
Освен антиоксидантните си свойства, витамин С насърчава синтеза на колаген, който е от съществено значение за поддържане на еластичността и хидратацията на кожата. Ликопенът и бета-каротинът помагат за предпазване от слънчево изгаряне, но това не означава, че не бива да нанасяте редовно слънцезащита върху кожата си.
Витамин А, който също присъства в динята, спомага за възстановяване и обновяване на кожата, помагайки ѝ я да изглежда по-здрава и сияйна. Динята ни хидратира, а добрата хидратация е важна за здравето и красотата на кожата.
Източник: Плодове за блестяща кожа през лятото
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.