Нападнаха и биха възрастни украинци в Равда

Агресорите ги обиждали заради произхода им
154
Нападнаха и биха възрастни украинци в Равда
Снимка: БГНЕС

Украинско семейство бежанци, намерило своя нов дом в Равда, е било нападнато и малтретирано в дома си.

Потърпевшите пенсионери обясняват, че са били подложени не само на физическо насилие, но и на национална враждебност, тъй като нападателите крещели думи на омраза. Потърпевшите са подали сигнал в Районната прокуратура в Несебър.

„Двама мъже и две жени са влезли в техния апартамент абсолютно непровокирано, като са ги били и обиждали. Извършено е престъпление от омраза”, поясни адвокатът на пострадалото семейство Теодор Шейков пред Нова телевизия.

„Считам, че това е национална неприязън към гражданите на Украйна. Нападателите никога не са говорили с нас и не са имали никакви претенции досега. Не взеха нищо, просто счупиха телефона ми”, разказа за случилото се потърпевшата Любов Дергачова.

Нападателите са гости на комплекса, в който живее украинското семейство. Когато Любов вика полиция, агресорите посрещат униформените, като се оправдават, че нищо не са направили, а потърпевшите украинци са алкохолици и вдигат шум.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: Равдаукраинци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
4
 
11
 
! Отговори
укри=юдеи по наглост преди 10 месеца
"Двамата мъжи и двете жени", които се опитали да превъзпитат натрапниците заслужават поощрение. Да бъде изразено на националния ни празник 3 март.
110
6
 
17
 
! Отговори
добре де! преди 10 месеца
До До 108::щом толкова обичат родината си,какво правят тук?Да стоят там и да помагат на народа си.Просто тези са най-големите тарикати.Това е.Че в другите части няма война.Защо не отиват там,а тук на първа линия на плажа?Ето,това дразни,другарЕ.
109
7
 
8
 
! Отговори
Биячите са преди 10 месеца
ги помислили за руснаци щото са говорели на руски. Аз лично още не мога да направя разлика между украинци и руснаци - говорят на един език и са еднакво нахални, а жените им продажни.
108
7
 
2
 
! Отговори
така е! преди 10 месеца
До анонименЕвропейци никога не можем да станем.Дори и там да живеем,се познаваме и различаваме.
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 61 - И да изтарва нисите данаци ли уе? ХАХАХА .. лудак!
106
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-вероятно наистина са алкохолици и вдигат шум.
105
6
 
13
 
! Отговори
До 110 преди 10 месеца
"Ако ги нямаше украинците сигурно ли е, че доходите на българите щяха да са по-високи? Малко ме съмнява." ----------------- Не се съмнявай, сигурно е. Виж колко пари се точат от бюджета за социални помощи. Украинците заприличаха на индийците, дето ги отглеждаме, за да ни бият. А Зеленски с помощта на ЕС се опитва да ни вкара в братоубийствена война.
104
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много е интересно как медиите извъртат новините винаги в посока про Украйна. Дали тук не става дума за битови скандали и за поредната наглост на украинците?Отнасяхме се много добре с всички украинци, докато не видяхме колко са нагли и само си мислят, че всичко им се полага.
103
4
 
19
 
! Отговори
Фъ преди 10 месеца
Имам чувството, че украинците възприемат България, като един безкраен увеселителен парк, където на тях някой друг е длъжен постоянно да им плаща сметките.
102
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Миролюбиви възрожденци, сър.
101
6
 
20
 
! Отговори
Ъ преди 10 месеца
Украинците и украинките трябва да са в родината си и да се борят за нея, каквато я искат, а не да се чудят в кой ресторант на морето в България да ядат тази вечер или да хленчат на социалните служби в България за помощи.
100
10
 
4
 
! Отговори
До 108 преди 10 месеца
До До 105 Освен да ти пожелая в нужда и ти да изпиташ на гърба си такова "съчувствие". Тогава ще обърнеш палачинката и друга песен ще пееш.
99
8
 
14
 
! Отговори
така е преди 10 месеца
До До 101::Ние бачкаме в този пек,а те се излежават по плажовете.Е,това нормално ли е?Нали уж щяха да работят?
98
2
 
7
 
! Отговори
Ъ преди 10 месеца
На остров Тасос в Гърция местни хора набили испанкси туристи и ги обиждали на национална основа. Препоръчали им да си почиват в Испания.
97
9
 
11
 
! Отговори
До 104 преди 10 месеца
Ако ги нямаше украинците сигурно ли е, че доходите на българите щяха да са по-високи? Малко ме съмнява.
96
6
 
5
 
! Отговори
Ханц преди 10 месеца
Съобщава се за пребити английски туристи на остров Родос в Гърция. Нападателите ги обиждали на националност им препоръчали да ходят накъде другаде.
95
7
 
19
 
! Отговори
До 105 преди 10 месеца
"Явно все още не си разбрал, че за тяхната "почивка" плаща ЕС." ------------ Плаща ЕС, ама друг път. Дава ни пари на заем, които трябва да връщаме. Айде по-полека със съчувствието!
94
6
 
3
 
! Отговори
колко преди 10 месеца
кинти се плащат на морето незнам, но като ги лекуват за 2-3 хиляди и да платат хулиганите . сигурно са бесарабски богари от македонцки проицход, т.е. призраците на чикатило в тила - разведки
93
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Редовно посещавам Равда и все повече там се говори на руски. В магазини и аптеки работят руснаци или украинци, все тая. Поморие отдавна е руско и там даже искали българите да говорят на руски, това го казаха тази сутрин по телевизията. Отдавна трябваше да спре тази руска инвазия по морето, но уви нищо не се направи от страна на държавата. Не одобрявам отделни българи да се саморазправят, но вече на много хора ум е прикипяло.
92
13
 
7
 
! Отговори
До 104 преди 10 месеца
До До 101 Явно все още не си разбрал, че за тяхната "почивка" плаща ЕС. Ти би ли искал страната ти да е нападната и теб да те изпратят на такава почивка? Само честно!