Нападнаха и биха възрастни украинци в Равда

Агресорите ги обиждали заради произхода им
154
Нападнаха и биха възрастни украинци в Равда
Снимка: БГНЕС

Украинско семейство бежанци, намерило своя нов дом в Равда, е било нападнато и малтретирано в дома си.

Потърпевшите пенсионери обясняват, че са били подложени не само на физическо насилие, но и на национална враждебност, тъй като нападателите крещели думи на омраза. Потърпевшите са подали сигнал в Районната прокуратура в Несебър.

„Двама мъже и две жени са влезли в техния апартамент абсолютно непровокирано, като са ги били и обиждали. Извършено е престъпление от омраза”, поясни адвокатът на пострадалото семейство Теодор Шейков пред Нова телевизия.

„Считам, че това е национална неприязън към гражданите на Украйна. Нападателите никога не са говорили с нас и не са имали никакви претенции досега. Не взеха нищо, просто счупиха телефона ми”, разказа за случилото се потърпевшата Любов Дергачова.

Нападателите са гости на комплекса, в който живее украинското семейство. Когато Любов вика полиция, агресорите посрещат униформените, като се оправдават, че нищо не са направили, а потърпевшите украинци са алкохолици и вдигат шум.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: Равдаукраинци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
9
 
20
 
! Отговори
До 101 преди 10 месеца
"Съчувствам на всички, които са потърсили убежище в България" ---------- Аз пък съчувствам на работещите бедни българи и на пенсионерите, с чиито доходи изхранваме навлеците от Украйна и им плащаме безсрочната почивка на първа линия на морето.
90
16
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Като четеш немалка част от коментарите тук и виждаш как нагледно се разбива митът за толерантността и гостоприемството на българина. Злобата, дребнавността и абсолютна липса на емпатия са водещи. Напълно вярна е поговорката - Не е важно аз да съм добре, важното Вуте да е зле. Уж европейци, ама не съвсем.
89
17
 
13
 
! Отговори
Срамота преди 10 месеца
Ако бяха роми щяха ли да им скочат на бой? Защо скачат на беззащитни старци? Биячите са за доживотна присъда без право на обжалване.
88
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съчувствам на всички, които са потърсили убежище в България.
87
13
 
10
 
! Отговори
първо преди 10 месеца
руснаците не питат кой е украинец кой българин трепят наред особено деца
86
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Почна се,всички урки които са на държавна хранилка вън от България
85
6
 
4
 
! Отговори
в списака преди 10 месеца
на миротворец са сигурно като белослава и галв . нищо им няма . на морето има хулигани и дроги - вчера хванаха толкова много - бравоо .
84
14
 
20
 
! Отговори
Ами да, национална преди 10 месеца
неприязън е. Вие направихте така, че да ви мразим. Когато започна войната ви съчувствахме и ви посрещнахме с отворени сърца, но после видяхме що за стока сте.
83
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато дойдат руснаците с войската на Путин и почнат да ги пердашат е такива като тия биячи-бабаити,ще се чудят какво става и защо ги бият,като са ги защитавали!?!Е така се чудеха и украинците и не вярваха,че Русия ще ги нападне.Ама то трябва да дойдеш на мера,за да хванеш завера!
82
13
 
15
 
! Отговори
Ибъ руски сфине преди 10 месеца
Те руcоробите могат да скачат само на възрастни и беззащитни хора, то е ясно това иначе аз се разкарвам нон стоп с анти-рашистански тениски цяла година вече, само гледат злобно и жалко като помери дори гък не могат да кажат. Тотални *** са тия направо ги съжалявам и мястото им е на полето като рoби или в Белене. Скоро ще си избират. Защото да са роби отдавна са си го избрали.
81
6
 
27
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 10 месеца
То реално нашето черноморие стана част от украинското черноморие.навсякъде са по брега,но не искат навътре в страната
80
19
 
4
 
! Отговори
Стига Фейкове преди 10 месеца
Ние с приятели бихме едни руснаци наскоро в София - Руснаците не идват в София нито в България като държава... Няма какво да правят в границите на територията.
79
25
 
9
 
! Отговори
Лейтенант от запаса преди 10 месеца
Най-вероятно агресорите са били от феновете на фашистката, прокремълска, античовешка уродлива партийка на кафевия фюрер от Максуда!
78
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сигурно без да искат са попаднали в изпълнителния списъка на сайта Миротворец.
77
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ееее, ама и тия българи, как може да не са разбрали, че щом са украинци всичко им е позволено. Включително и да крещят и вилнеят посред нощ.
76
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дано има повече такива случаи, та наглеците да разберат, не че не го знаят и сега де, че са нежелани тук.
75
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Малко са ги били.
74
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато росия изгуби войната, форумните плъхове първи ще се отрекат от нея, запомнете. Деня, в който росия приключи в БГ няма да има нито един русофил.
73
6
 
13
 
! Отговори
до 84 преди 10 месеца
Били сте ама не руснаци, а украинци. Те също говорят на руски. В България руснаци не идват от поне 2 години.
72
4
 
18
 
! Отговори
Стига Глупости преди 10 месеца
Болшинството Българи не мразят хората по етнически признак. Ако е имало некакви скандали те са на битова основа... Колкото до "езика на омразата" тази дефениция се използва с цел да се наложи политкоректното говорене и да се премълчат някои очевидни истини. === Тази новина е фейк. Ако е имало побой щеше да има и медицински удостоверения и прочие...