Руска атака срещу пристанищна инфраструктура на Дунав в Одеска област

Унищожен е хангар със зърно, повредени са цистерни с други товари
24 юли 2023 10:51, Елка Василева
90
Руска атака срещу пристанищна инфраструктура на Дунав в Одеска област
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили извършиха тази нощ атака с дронове камикадзе "Шахед-136" срещу пристанищна инфраструктура на река Дунав в Одеска област, предаде украинската новинарска агенция Укринформ.

Укринформ се позовава на южното военно командване на Украйна.

"Три дрона бяха унищожени от силите за противовъздушна отбрана. В резултат на ударите бе унищожен хангар със зърно и бяха повредени цистерни с други товари. В един от производствените обекти избухна пожар, който бързо беше потушен", се казва в изявление на южното командване.

По непотвърдена информация четирима пристанищни служители са били ранени при атаката. Укринформ отбелязва, че се опитва да се сдобие с потвърждение на тази информация.

В нощта на събота срещу неделя руските сили извършиха разрушителна ракетна атака срещу Одеса.
(БТА, Божидар Захариев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
9
 
! Отговори
Гого преди 9 месеца
Не знаех че Дунав стига до Одеса
59
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Май не са складове със зърно ами с боеприпаси защото цяла нощ взривове...
58
13
 
11
 
! Отговори
До боби преди 9 месеца
Какви приатанища с двойно предназначение?Украйна я снабдяват от сухоземната граница с оръжие. Тези атаки по пристанищата са удар по търговията със зърно (пише го и в статията).
57
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До И защо Ползват и то доста редовно но са от варианта с Червен Фосфор който не е забранен от международни конвенции.
56
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Одеса е стар руски град, предимно населен с руснаци, nо това не пречи на Путин да бомбандира и него" - Мирните граждани на Одеса снимат от прозорците на жилищата си и видимо съвсем не се страхуват. https://focus news.net/***/mejdunarodni/Chudovishten-vzriv-v-Odesa-Kmetut-Tova-be-nai-mashtabnata-ruska-ataka-ot-nachaloto-na-voinata-1758326 - Сигурни са, че високоточните руски крилати ракети ще поразят не тяхните жилища, а укронацистката инфраструктура и складовете с отановски оръжия и техника
55
4
 
11
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До не разбирам Ами заради ГЕОПОЛИТИКАТА - сметни колко пари са потрошили САЩ и Сие(Включително България) и се запитай как така при Война и Снакции РФ има ПРОФИЦИТ В БЮДЖЕТА 88 милиарда $(към 6 месец 2023) и се строят заводи за импортозаместване с темпове на които и Китай завижда...
54
3
 
12
 
! Отговори
И защо преди 9 месеца
И защо руснаците не ползват комбинирани запалително-фугасни боеприпаси? Кого се опитват да щадят? То се видя - укропитеци ум нямат! Разходен материал на НАТО са. Да се свършват и да почва истинстата битка! НАТО-Русия! Аман от тази подгряваща укро-група!
53
1
 
10
 
! Отговори
не разбирам преди 9 месеца
руснаците защо пазят а не карат по правилата на войната? Портовете и мостовета са приоритетни цели от ден едно!
52
6
 
22
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Анонимен "Одеса е стар руски град ,предимно населен с руснаци.Но това не пречи на Путин да бомбандира и него" Нещо грешите Ано Умни! Путин не бомби Одеса а военната инфраструктура на ВСУ и пристанищни съоръжения с двойно предназначение
51
3
 
20
 
! Отговори
Доброволец преди 9 месеца
Много вторични детонации и взривове след подадения по хангари със зърно....Явно е взривоопасно и не е подходящо за храна.хахаххах. Колкото повече оръжие и техника доставя запада на фашизоидите, толкова повече разрушения, бомбардировки и см*ърт ще има за бандеровската пас*мина. Целта на запада е избиването на славяни-християни, както през ВСВ. Русия започна да произвежда огромно количество военна техника, снаряди и дронове, разполагат с неограничени материални ресурси и мощности, това е значимо.
50
4
 
12
 
! Отговори
уса кравичките преди 9 месеца
са пуснати на паша тука.
49
2
 
11
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Ельоменат Дроновете са Иранска разработка а РФ производство - Ползвани са стотици дронове до сега. Има както свалени, както разбили се и като цяло цели така и остатъци след взривяване. Ако имаше някъде един дрон с ирански надписи и след това пребоядисан отдавна щяха да придънят медиите и интернет с тази "информация" Освен това половината от останалите РФ дронове са лицензно производтство само че от Израел(Примерно ФОРПОСТ е Еврейския ХЕРОН)
48
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 48Украйна събра най много войници именно от Одеска област и насила държи рускоезични на фронта)))Като са насила на фронта ,защо не се предадат на свойте кръвни братя руснаците.Полка ,,Азов" е предимно от руснаци командирът им Денис Прокопенко ,даже е роден в Русия, и те ли са насила мобилизирани?
47
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От 100 руснаци 100 ще ви кажат ,че Одеса е стар руски град ,предимно населен с руснаци.Но това не пречи на Путин да бомбандира и него и да настрой срещу Русия и малкото останали одесити симпатизиращи на нея.
46
18
 
7
 
! Отговори
ас преди 9 месеца
пълно е с путински любители тука. хаха
45
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйна събра най много войници именно от Одеска област и насила държи рускоезични на фронта. Всъщност в телеграм се чува само руска реч и от двете страни. Много ми е жал за хората. Световната общественост трябва да се бори за мир а вместо това изпраща оръжия. Странна работа ООН ето и то същото.
44
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това зърно много взривоопасно цяла нощ е гърмяло.
43
16
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 месеца
Тази братоубийствеа война започната от Путин ще завърши ,когато и на двамата братя --- украинци и руснаци им писне да се убиват.Няма да е скоро.Един трябва да отстъпи...Кой ли ще е той?
42
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да поискаш примирие и преговори е достойно а да прросиш оръжие и насила да изпращаш хора на фронта ми се вижда странно меко казано.
41
2
 
9
 
! Отговори
Ал Джазира преди 9 месеца
До Анонимен 27Мразени са американците, от руснаците направо се страхуват.