Домашната туршия по-скъпа с 30% тази година

Цената на корнишони, патладжани, домати скача до месец
12
Домашната туршия по-скъпа с 30% тази година
Снимка: Pixabay

С около 20% е повишена цената на захарта, оризът – с около 10-15%. С около 30% ще бъде по-скъпа лютеницата тази година.

Още по темата


По думите на Илия Гатев, изпълнителен директор на борсата в с. Първенец, цените на тяхното тържище на традиционните плодове и зеленчуци са с около 30-50 стотинки по-високи от миналата година. Цената на корнишоните е до лев по-скъпа, каза той пред NOVA NEWS.

„Българската продукция обикновено е с по-високи цени. Всеобщата инфлация няма как да не се отрази на цените”, каза Гатев.

По думите му за корнишони, патладжани, консервни домати, ще има по-малко продукция и цените може да бъдат увеличени до месец.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: ценидоматитуршия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
нафърфорий преди 7 месеца
Уфф..., откога не съм вкусвал туршия.... у таз пустъ хАмерикъ!
10
0
 
2
 
! Отговори
Който сее ще бере ! преди 7 месеца
Само че освен да сее трябва и да е наясно със някой неща и ,селянин да си не е лесно -- щом като всички селяни напуснаха селата и сега са граждани и мотика не хващат значи във града е по лесно --- измежду другото много покрай мен насяха домати и краставички но после им почерняха и изсъхнага и нишо не браха ,а Аз си ям още домати и краставички собствено производство отгледани без оранжерия навън ! Та може и да сееш но яденето въобще не е сигурно !
9
1
 
6
 
! Отговори
Нора преди 7 месеца
Днес по-скъпа туршия,утре по-скъпа шия и накрая,няма оправия по тази българска дуния!Уморихте народа от сглобка и неоправия!
8
2
 
0
 
! Отговори
В магазина има АМА.. преди 7 месеца
Не съм си го правил АЗ по мой вкус ! Иначе моето пройзводство някои пъти излиза и по скъпо ,другото е, че някой неща не ги гледам във двора ,а ги купувам и НИЩО не печа на ламарина има си газови горелки и пиростии на газ на който се вари ,сливата не е със окършени клони ,Просто купувам от магазина чушки нешо ми киселят нещо н е екакто трябва ,купувам кисели краставици един път хрупкат друг път не някой-пъти цените са високи ,сега чушките са по 1,70 зимата по6-7 лв (червените ) и т.н.т.
7
0
 
1
 
! Отговори
От руските шпиони преди 7 месеца
Нищо смислено не може да се прочете-- тея от данс сигурно са им фенове щом още не са ги пратили по националните обекти да си плащат греховете ! Да поработят малко и за България !
6
0
 
3
 
! Отговори
Зимчо преди 7 месеца
Че у нас, който прави зимнина си гледа зеленчуците сам... едва ли някой смята, че хора със семейства в диапазона на 30-50 години пазарят багажници със зарзават и бегат в някое забравено от бога село да режат дървета и да пекат чушки на ламарина - минаха тези времена - в магазина всичко има
5
1
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 7 месеца
И сигурно тиквата е виновен че си гей,а асанке???
4
1
 
3
 
! Отговори
да има преди 7 месеца
туршия и лютеница и кисело зеле и само 500 лв и труд . 30 зелки в бидона . 25 буркана с лютеница , 20 големи буркана туршия . 30 или 80 процента няма значение . На пазара като пуснат ще се види 30 . 9 лв. кило кисело миналата зима . Буркан туршия 3 литра 15 лв.
3
3
 
4
 
! Отговори
Virtuozzo преди 7 месеца
яжте атлантизъм и краварска окупация !
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тиквата докара е-врогейското развитие преди 15 години :)))
1
3
 
8
 
! Отговори
абе преди 7 месеца
Това е, понеже инфлацията вече била отрицателна. Ако беше положителна, туршията щеше да е с 60% по-скъпа. Дева молците ви и сглобката ви дева!