Арестуваха кримка от Перник за изнудване и заплахи

Той заплашвал мъж в София, че "ще го вкара в инвалидна количка"
28 сеп 2023 10:38, Красимир Ангелов
5
Арестуваха кримка от Перник за изнудване и заплахи
Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 46-годишен мъж за изнудване, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

От 8 август до 20 септември т.г. обвиняемият е принудил друг мъж да поеме имуществено задължение и да му даде парична сума в размер на 20 хил. лева, като за целта пострадалият е бил заплашен с насилие. Обвиняемият е заплашвал мъжа, че „ще го вкара в инвалидна количка“, ако не му даде парите, казват от прокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването е изяснена самоличността на извършителя – 46-годишен от Перник, криминално проявен.

Служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ са арестували мъжа на столично кръстовище, непосредствено след като е получил сумата от 11 800 лева, уточняват от МВР. Последвали са процесуално-следствени действия, при които паричната сума е иззета от управлявания от задържания автомобил, а при претърсвания на четири адреса са намерени и иззети веществени доказателства, съотносими към престъпната му дейност.

Перничанинът е привлечен в качеството на обвиняем. Мярката му за задържане до 72 часа впоследствие е потвърдена от съда и на обвиняемия е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 6 месеца
Кухата кратуна още не е разбрала,че мутренските години отлетяха.При Бай Ставри и да се приключва.
4
0
 
2
 
! Отговори
Филолог преди 6 месеца
Кримка и криминален са различни неща.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българинът е време, да се научи да притежава, борави и позлва оръжие ... Какви са тея мутрички! Вече не ви пазат от полцията, каот едно време!!!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За 20 000 лева, мога да намер кой него да го вкара, ама на 2 метра.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То е прекарана хурка, а на бай Ставри му омръзна.