Папата предупреди: Светът се срива

Това се случва в резултат на глобалното затопляне
4 окт 2023 20:09, Нели Христова
64
Папата предупреди: Светът се срива
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск предупреди, че светът "се срива" заради глобалното затопляне и призова участниците в предстоящите преговори за климата COP28 да се споразумеят за обвързващи политики за постепенно отказване от изкопаемите горива, предаде АФП.

Осем години след като в своята забележителен анализ очерта опустошителните последици от предизвиканото от човека изменение на климата, 86-годишният понтифекс публикува продължение, в което предупреждава, че някои щети вече са "необратими".

"С течение на времето осъзнах, че нашите реакции не са били адекватни, докато светът, в който живеем, се срива и може би се приближава до точката на пречупване", пише главата на римокатолическата църква в писмото от 12 страници.

Той заяви, че следващият кръг от преговорите на ООН за климата, който започва в Дубай на 30 ноември, "може да представлява промяна в посоката", ако участниците сключат обвързващи споразумения за преминаване от изкопаеми горива към чисти енергийни източници като вятър и слънце.

Само реален ангажимент за промяна "може да позволи на международната политика да възстанови доверието си", пише папата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Лъже рогатата твар, която се опитва да скрие рогата си с тази висока капела.
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Половината мизерии в световната история, идват от Ватикана!
36
1
 
8
 
! Отговори
До46 преди 6 месеца
Ако на тия"загрижени"лицемери управляващите им пукаше,щяха да субсидират покупката на фотоволтаици за битови нужди,щяха да субсидират покупката на електромобили,щяха да премахнат митата на при внос същите от Китай,Да ама Не!
35
2
 
4
 
! Отговори
456 преди 6 месеца
А добър ден!
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
а нещо за оръжията и войната в Европа,или снарядите с обеднен уран са екологични?
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе важното е да има протекционизъм и да налагаме санкции на държавите които са на светлинни години преди нас в производството на фотоволтаици, електромобили и батерии за тях,а иначе лицемерно и цинично заявяваме,че проблемът на човечеството бил-глобалното затопляне!
32
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И като си помислиш, че в България стачкуват именно за да се запази индустрията с изкопаемите горива!? На почти тук никой не му пука какво се случва с климата и със света .
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Имаше як скандал с масово оплакване от около 200 момченца, от 50-те години насам. За сексуално насилие от кардинали и чиновници от Ватикана. Потули се. Сметай какъв боклуук живее там!!!
30
5
 
8
 
! Отговори
до 34 преди 6 месеца
Няма рептили. Поколението на възрастните осъзнава, че това, което е било, никога няма да бъде. Има млади дихатели с мляко около устата, които си мислят, че ги плашат с приказки. Де да беше така! Светът може да бъде спаасен само с радикална промяна на всичко.
29
1
 
5
 
! Отговори
Нов преди 6 месеца
Какви труженички? те вероятно търгуват с дуу пенцата на момченцата, пеещи в хора в църквата и тези, които им носят свещите и т.н. сценични аксесоари за представленията, които организират за вярмащи и не до там вярващи, но заинтересовани от момченцата клиенти.
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А вие защо ни занимавате с него? По-добре беше да пуснете някоя информация за Аржентина, например. А не да зацикляте на 4-5 теми.
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Срива се заради разни рептили,които си мислят,че ще живеят завинаги.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
У ватикана само анално_податливи и педофилес. Тук там по некоя карачка.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не си е пил хапчетата затва така приказва.Утре ще хапне няколко и ще каже че е време да се приберат още афро-арабски изнасилвачи .Може да им целуне краката.Всъщност не е най-пропадналият папа в историята.Имаше няколко които са били сводници и са прибирали процент от всяка употребена труженичка.
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Божи човек!, - Папа Франциск: Може да има начини да се благословят еднополовите бракове. - Сега светът се срива, що така бе папа франциск. Ааа, трябва да няма изкопаеми горива, апелира за вятърни мелници и слънчеви панели. Хубаво, но дали хората ще могат да имат светло и топло, светът не е с климат на Африка. Я една зима да изкара папата при -20 до -50 градуса и после да говори за изкопаемите горива, които са без алтернатива. Божи човек бил, служещ за доброто на хорара.
23
1
 
27
 
! Отговори
999 преди 6 месеца
Светът се срива заради лакомията и психопатията на няколко неприлично богати фамилии.Папата би трябвало да знае кои са седемте смъртни гряха.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само признаването на еднополовите бракове може да спаси планетата.
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Представяте ли си каква организация трябва да си за да плашиш бедните изтормозени хора да си късат от залъка и да ти плащат индулгенции за да не отидат в ада?
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е то тоя свят е най-добре да се срине, а дано, ама надали. Поне не по наше време. Да му мислят тия, дето са били толкова зле умствено, че да се размножат. Ние дето сме живи сега ще си доизкараме живота що годе нормално.
19
1
 
19
 
! Отговори
Майстора преди 6 месеца
Когато няколкостотин милиардери се събират с няколкостотин частни самолета, да ви кажат как прецаквате климата като карате коли, и как океанът ще залее крайбрежните градове - и как трябва да спрем да ядем месо, за да спрем клаймътченч - докато се угощават с докарани от другия край на планетата пържолки, преди да се върнат в именията си на брега на океана - ако им вярвате - вие не сте дори овццци, вие сте пллужжеци.