От "Кока-Кола" увериха, че на българския пазар няма опасни напитки

Няколко души се натровиха в Хърватия от газирани напитки
41
От "Кока-Кола" увериха, че на българския пазар няма опасни напитки
Снимка: Pixabay

Случаят на натровените потребители в Хърватия не засяга напитките, продавани на българския пазар, съобщиха от  "Кока-Кола ХБК" във връзка с информацията, че компанията изтегля определени продукти от пазара в Хърватия.

"Запознати сме с текущата информация от Хърватия, касаеща нашите продукти там, и сме предприели необходимите действия за гарантиране на обществената безопасност. Местните власти получават пълна подкрепа от колегите ни на място в хода на разследването. Ние не осъществяваме внос и продажба на тези продукти в България и случаят не засяга напитките, продавани на нашия пазар", пише в позицията на "Кока-Кола".

Вътрешно разследване е започнало и в "Кока-Кола Австрия", където се намира заводът за бутилиране на напитката, предлагана на хърватския пазар, съобщиха медиите в Загреб.

През последните дни няколко души бяха приети в болници в Хърватия, след като пили газирани напитки, отбелязват медиите там. Те се оплакали от внезапна болка, изгаряне и кървене в устната кухина и съобщили за променен вкус на напитката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Кофти преди 5 месеца
Жалко е че заради постоянното облъчване с реклами, подобни продукти са се наложили в ежедневието ни.
25
1
 
0
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 месеца
Аз Кола не пия, предпочитам Фанта ако ми се припие нещо газирано. АКо ще пия Кола искам да е по рецептата на нейния откривател - д-р Пембъртън. В първоначалната си рецепта имало кокаин и вино, ама после дошъл Сухия режим и сменил рецептата като махнал виното и го заменил с някакъв сироп. То май и до ден днешен никой не знае каква е точната рецепта на Кока Кола-та, ама това дето сега се продава няма нищо общо с оригиналната рецепта от едно време
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма да.. освен Кола..тия луди ли са
23
1
 
8
 
! Отговори
5221 преди 5 месеца
Еми да, че кока колата не е напитка, а ръждопреобразувател.
22
0
 
1
 
! Отговори
Име преди 5 месеца
До Захарин 7. За съжаление няма захар!
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само аз ли си надирам ръката, когато се опитвам да отворя бутилка на Кока-Кола с капачка по новия дизайн? Отварям ги винаги през кърпа, че много болят накъсаните ръбове. Сигурно са икономисали 1 милиграм пластмаса, или си внушават, че няма да откъсна капачката и в яда си да я захвърля с всичка сила настрани.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пак добре, че не са починали натровените. По-добре ли са вече?
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Време е тая фирма да бъде изгонена от България. Да си правят отровите в Америка.
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Спрете да пълните джоба на краварите от Кока Кола. Тя става само за бита но не и за пиене.
17
0
 
17
 
! Отговори
хм преди 5 месеца
Каква е тази цензура? За елементарни коментари. Къде е свободата на словото?
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз с това мога единствено да си измия плочките в банята
15
3
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 месеца
Глюкозо-фруктозния сироп се прави от ГМО царвица. Тази царвица, като я ядат насекомите, коремчетата им стават на пихтия. Като я ядат прасенцата - стомасите им развиват нетипични за здраво прасе образувания и възпалителни процеси. Но, понеже прасчовците не живеят дълго, този проблем не се раздухва. Винаги могат да ги направят на колбаси, преди да се споминат. Но при хората за ефекта от ГМО храните не се говори. Захарта е много по-полезна от този глюкозо-фруктозен сироп, тровещ черния дроб и т.н.
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това, че е вредна не означава че е забранено да се консумира, ами то и кислорода е вреден както се видя по време на короната ако е голяма концентрацията ти изгаря гърлото и пак умираш.
13
4
 
16
 
! Отговори
Аз обичам преди 5 месеца
Пепси
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Над 7 години не съм близвал кола, по това време отказах и цигарите. Двете най умни постъпки в живота ми на тоя етап.
11
2
 
17
 
! Отговори
ххх преди 5 месеца
А защо кока-колата продавана у нас се прави с глюкозо-фруктозен сироп з а разлика от съседните ни държави, този сироп е много по-вреден от захарта???
10
1
 
18
 
! Отговори
В превод: преди 5 месеца
Не пийте Кока-Кола... за всеки случай :D
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колата е супер за краката.Стават като нови.Само поливате и резултата е чисти и здрави крака.Освен това всякаква ръжда пада от нея.Извънземна течност е.
8
1
 
8
 
! Отговори
хм преди 5 месеца
и това е само сега, защото съвсем са огелпили течността за почистване на амабалажа. А смятайте всеки път дали не остават минимални количества, които не дават моментална проява, но се натрупват бутилка след бутилка, докато не избиее един ден. Само чиста вода му е майката.
7
4
 
11
 
! Отговори
Захарин преди 5 месеца
Най-скъпото в колата е бутилката. Течността е захар с вода. Но води до пристрастяване. Заради бойкотите на всички марки, които плащат на Израел, скоро няма да ги има на мюсюлманските пазари. Затова ще ни товарят тук.