От "Кока-Кола" увериха, че на българския пазар няма опасни напитки

Няколко души се натровиха в Хърватия от газирани напитки
41
От "Кока-Кола" увериха, че на българския пазар няма опасни напитки
Снимка: Pixabay

Случаят на натровените потребители в Хърватия не засяга напитките, продавани на българския пазар, съобщиха от  "Кока-Кола ХБК" във връзка с информацията, че компанията изтегля определени продукти от пазара в Хърватия.

"Запознати сме с текущата информация от Хърватия, касаеща нашите продукти там, и сме предприели необходимите действия за гарантиране на обществената безопасност. Местните власти получават пълна подкрепа от колегите ни на място в хода на разследването. Ние не осъществяваме внос и продажба на тези продукти в България и случаят не засяга напитките, продавани на нашия пазар", пише в позицията на "Кока-Кола".

Вътрешно разследване е започнало и в "Кока-Кола Австрия", където се намира заводът за бутилиране на напитката, предлагана на хърватския пазар, съобщиха медиите в Загреб.

През последните дни няколко души бяха приети в болници в Хърватия, след като пили газирани напитки, отбелязват медиите там. Те се оплакали от внезапна болка, изгаряне и кървене в устната кухина и съобщили за променен вкус на напитката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
13
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО преди 6 месеца
Снощи изпих 5 водки с ТРИ Кока Коли, и от Колата ми стана толкова лошо, че даже мисля да пиша до телевизията
5
3
 
15
 
! Отговори
... преди 6 месеца
И да трябва да се забранят да се продават! Много бързо изтрихте коментарите ..... явно пачката е тлъста!
4
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много вкусна и освежаваща напитка.
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ъъъъъ, защо ми изтрихте коментара, че Колата съдържа аспартам и огромно количество захар? Кое не е вярно? И да, опасна е! Или Кока кола си платиха за да триете?
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Тровят ни, остави колата :) Майк наливат децата с "натурални сокове", защото са полезни :) после имали развалени зъби :) Не се хранели :) Не искали вода :) Мистерия някаква :)
1
5
 
22
 
! Отговори
бойкот преди 6 месеца
не им вярвам и на една дума. никой не знае какво се съдържа в колата внасяна от украйна защото има забрана да се прави тест вкл и за радиоактивност ама била слаба и тн и тн.