Със 100 км/ч лети тротинетка, полицията я гони

Случаят е от Австралия
16 ное 2023 22:00, Нели Христова
17
Със 100 км/ч лети тротинетка, полицията я гони
Снимка: БГНЕС

Полицаи с мотори преследват мъж, движещ се със 100 км/ч на електрически скутер по магистрала в Австралия. Кадри от камерата на един от служителите на реда са запечатали зрелищната гонка, предава Daily Mail.

38-годишният Джеймс Коул е бил забелязан от полицията да се движи с висока скорост със своята електрическа тротинетка по скоростен път в източната част на Канбера на 23 декември миналата година.

Полицаите с мотори се приближават до мъжа, като му подават звуков сигнал да спре. Той на няколко пъти се обръща и вижда полицаите. Вместо да спре, мъжът свива във велоалея и ускорява, като на косъм се разминава от удар с колоездачи.

Преследването продължава няколко минути по тясната алея. Неколкократно полицаите на мотори карат успоредно с Коул. Гонката спира, след като тротинетката закача тревата и мъжът губи равновесие и пада. Веднага се изправя отново се опитва да избяга от полицаите, но успяват да го задържат, предаде bTV.

Той се извинява и казва, че е закъснявал за работа. След като е бил тестван, се оказва, че е употребил наркотици. След месеци в съда се признава за виновен по повдигнатите седем обвинения.

Според правилата подобно превозно средство може да се движи най-много с 25 км/ч., като едното му обвинение е за превишената скорост. Електрическата му тротинетка не е била регистрирана, не е имала застраховка и не е спрял след подадения сигнал от полицаите. Тротинетката му е била конфискувана, посочват от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Австралияполициягонка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Австралиец преди 5 месеца
До Леля чичоТи и един ден си бил тук в Австралия ,но коментираш като местен ! Никога и никой не е бил затварян в лагери , но вие в България бяхте яко заключени от Бойко , и още сте !
11
0
 
1
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 5 месеца
Образцова операция...
10
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Водят пропагандна война против тротинетките, а те са достъпен, екологичен и бърз транспорт, ако ще забранявате нещо в центъра започнете от колите. Разбира се който не се съобразява с останалите и нарушава без значение дали е пеша, с колело или тротинетка трябва да се глобява.
9
4
 
0
 
! Отговори
преди 5 месеца
А още по забавно от тази "новина" е т0земци да коментират места и общества далеч от техния бит и култура. Пакистанците на Европа обсъждат с Новия Свят. Всеки ден Гааня 6алкански мисли за международното положение и международното положение мисли за Гааня. Най много 6ългарята разбират от тва дет не са виждали, и знаят там дет не са стъпвали. Поздрави от СиднейАав$тралия
8
0
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 5 месеца
Тоя от нашия Емил(и) се е научил !
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма какво да пишат днес. че пишат статий от преди 5 месеца назад. Това е от преди 5 месеца, абре днес бг , вие освен жълти новини , как украйна напредва , и тея стари новини друго не моете ли ?
6
10
 
5
 
! Отговори
Леля чичо преди 5 месеца
Тоя клип е още от времето на пандемията и тогава ...ако сте забравили да ви припомня, че хората в австралия задължително ходеха с маски на вън, ходеха по определени от властите стрелки , наложиха им брутален фашизъм , полицията ги арестуваше ако не носят маски и нямаха право на свободно предвижване, тези със съмнение за ковид ги затваряха в лагери
5
5
 
4
 
! Отговори
Скендъл нюз преди 5 месеца
Това е бил Емилиян Тротинетката, онея са го настигали щото са мислели, че ще ощипят маце по дупето, ама Емилиян си извадил патлака и те се на-с-ра-ли хахаха хахахаха
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
хаха,тоя клип е от доста стар мисирчетата от днеса чак сега се селили да я публикуват.Аз като ви казвам че са простш вие не ми вярвахте
3
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 5 месеца
Пуснете някоя новина за случай от 2001 година. Все пак сте сайт за актуални новини.
2
2
 
5
 
! Отговори
В Австралия и у нас преди 5 месеца
Повдигнали му 7 обвинения, конфискували му тротинетката, макар че бързал за работа. А тук никой нищо не прави на ЕмилитУ, не му конфискуват возилото, то се шляйка и не работи, но му организират срещи с деца по МОЛ-овете. На бас, че повечето от вас не знаят за тази последната подробност. Последната подобна среща е била преди няколко дена в София, а кой знае още колко такива са били проведени вече и колко предстоят. Кой какво цели, като пробутва ЕмилитУ като положителен герой в очите на децата?
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В сравнение с Емилито, този е слаба ракия с лоша салата.