6 здравословни причини да не носите сутиен

Подобрен мускулен тонус и по-стегнати гърди
27 ное 2023 23:15, Михаела Лазарова
28
6 здравословни причини да не носите сутиен
Снимка: Istock

Най-спокойно можем да кажем, че носенето на сутиен бележи началото на превръщането на момичето от дете в жена. Ние, дамите, толкова сме свикнали с този вид бельо, че много от нас не биха могли да си представят ежедневието и дори живота си без него. Замисляли ли сте се обаче дали това е най-добрият начин да поддържаме гърдите си във форма? В следващите редове ще ви споделим няколко ползи за тялото, на които можете да се насладите, ако спрете да носите сутиен. А ето ги и тях:

Намалявате шансовете за развитие на гъбични инфекции

Има определени материи, които могат да причинят обилно изпотяване и носенето им през целия ден може и да не е толкова добра идея. Освен това, синтетичните платове могат да ви причинят сериозен дискомфорт през лятото, когато има висока влажност. Когато се потите, гърдите ви и платът, от който е изработен сутиенът ви, са изложени на триене, което може да доведе до сърбеж, както и до зачервяване. Поради задържането и натрупването на пот, съществува възможност да получите гъбична инфекция.

Превенция срещу рак на гърдата

Ако спрете да носите сутиен, можете да сведете до минимум шансовете да развиете рак на гърдата. Това споделя експертът д-р Гандали Пилай. Тя посочва, че това е възможно и защото по този начин избягвате да носите и сутиени с банели, които понякога могат буквално да „разкъсат“ тъканите на гърдите. Тя препоръчва (в случай, че носите предимно сутиени с банели), при всички случаи да избягвате да носите подобни модели, особено за дълги периоди от време.

По-добра циркулация на кръвта

Както всички знаем, носенето на сутиен часове наред може да ви причини пристягане и дискомфорт. Това може да възпрепятства притока на кръв към мускулите на гърба и гръдната стена и да доведе до болки. Ако спрете да носите сутиен, подобрението на кръвообращението може да бъде драстично. Това се отнася особено за дами с по-големи гърди, тъй като сутиените, поддържащи по-големите гърди, прилягат по-плътно и са по-стегнати.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: кожабельосутиен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
19, въобще не е така. Ако имате малък бюст е безсмислено да се пристигате по цял ден.
14
0
 
1
 
! Отговори
Петърчо преди 4 месеца
Като на всеки мъж и на мен ми беше позната само една причина... Не знаех че има и здравословни! :-)
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Глупости на търкалета! Не носете сутиен и след някоя година ще си ги запасвате в чорапите. Добре подбрания модел сутиен е дори полезен, защото при голям бюст облекчава натоварването на гръбнака като го разпределя между раменете и гърба.
12
4
 
10
 
! Отговори
Мин ка преди 4 месеца
До Къде е Минко?!! Тука съм, ама вече съм МинКа, щото онзи ден като валя дъжд и после имаше дъга и минах под нея...и сещаш се ко стана, нали!
11
2
 
17
 
! Отговори
Къде е Минко?!! преди 4 месеца
Признавам си, че в такива статии влизам само заради неговите коментари:-)))Друго си е деня да започне с усмивка:-)
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Усещаме гърдите и всичко друго, плътно прилепнали заедно!
9
3
 
16
 
! Отговори
Илиянци фешън преди 4 месеца
С два пуловера и палто отгоре, няма смисъл.Тя ракията замръзна, а вие се занимавате с кюлоти и сутиени.
8
0
 
42
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 4 месеца
А най-хубавите гърди са свободните гърди! Свобода за женските гърди и техните носителки! Долу сутиените, вън зърната! Свобода за зърната! Свобода за гърдите! Свобода за жените! Венсеремос!
7
2
 
13
 
! Отговори
Сътиен не се носи, преди 4 месеца
когато не се носи слип! А слип не се носи когато отиваш да пиеш по кафе - така му викат! Освен това ако отиваш на quicky също не се носи слип, а извинение сутиен, защото е quicky! А въпроса за гъбичките се решава при кожен лекар или познат уролог! Знаете го вица за уролога? Докторе, къде да си окача панталона? Ей, там до моя!
6
3
 
19
 
! Отговори
прозтаг преди 4 месеца
Баам тситси, баам тситси! С всяка крачка те се лашкат като зрели лобеници!!
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички мъже обичаме цици! Ама много обичаме!
4
3
 
26
 
! Отговори
Върви, че разбери! преди 4 месеца
По списанията от време навреме има статии на тема бельо и там се препоръчва ежедневно носене на сутиен, за да не провисне бюстът. Тук обаче се твърди, че той ще е по-стегнат, ако не се носи сутиен?!
3
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никоя разумна жена не спи със сутиен. Що за съвети?
2
16
 
12
 
! Отговори
42-годишен преди 4 месеца
Аз се опитвам да не нося ни много ми увисват цицkитe и не мога без сутиен. Мама ми каза да не обръщам внимание на подигравките
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Харесвания всякак. Приятни сънища!