Орбан: Ако искате корупция, да преговаряме с Украйна за ЕС

Франция иска ли да плаща още 3,5 милиарда евро, пита той
Обновена: 8 дек 2023 17:42 | 8 дек 2023 16:44, Петър Бойчев
66
Орбан: Ако искате корупция, да преговаряме с Украйна за ЕС
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгарският премиер Виктор Орбан продължава да е твърдо против преговорите за присъединяване на Украйна към Европейския съюз, като твърди, че тази страна е засегна от корупция и представлява заплаха за европейското селско стопанство, предаде АФП.

"Известно е, че Украйна е една от най-корумпираните държави в света. Не можем да вземем решение да започнем процес на преговори за присъединяване", подчерта Орбан в интервю за френския седмичник "Поан", публикувано днес,  няколко дни преди Европейския съвет, на който трябва да се  разгледа темата.
Освен това Орбан предупреди французите за това "какво би означавало това присъединяване в икономически план за Франция". "Всяка година ще трябва да плащате повече от 3,5 милиарда евро допълнително в общия бюджет на Съюза", казва той.

И за да подчертае значението на селското стопанство на Украйна, той посочи: "Ако позволите на това селско стопанство да влезе в европейската селскостопанска система, то ще я унищожи на следващия ден".
Орбан, който вчера се срещна в Париж с френския президент Еманюел Макрон, обяснява също в интервюто, че позицията му не е гъвкава, защото "повече от две трети от унгарското обществено мнение е против започването на каквито и да било преговори".

Но "Украйна е в затруднение", признава той, защото "страда от руската инвазия" и е "легитимно целият Европейски съвет да изпраща добри сигнали", като например "стратегическо партньорство " с ЕС, а не преговори за членство.
"Когато успеем (...) да приближим Украйна към Европа, след няколко години, тогава ще видим", каза Орбан още преди срещата си с Еманюел Макрон вчера вечерта.

Виктор Орбан също така се спря и на обсъжданата в момента в ЕС реформа в областта на миграцията и предоставянето на убежище, предаде БТА. Тя "може би е по-добра от предишната, но не е решение", каза той. "Крайното решение е никой да не може да влиза на европейска територия, без да получи разрешение от орган, който съблюдава съответните процедури". "Аз съм единственият, който е построил ограда", похвали се унгарският премиер. "В Унгария няма мигранти и аз се гордея с това", добави той.

И допълни: "Ако смятате, че приемането на мигранти ще доведе до нещо приятно, до ново общество, до нещо морално по-високо от традиционното общество, направете го. Това е ваш избор. Но ние, унгарците, смятаме, че това е твърде рисковано."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
Верно ли ве преди 2 месеца
А то в ЕС нямало корупция. Никой не краде.
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Възхищавам се на личността на Виктор Орбан и мисля че всички го уважават заради смелостта да казва каквото мисли и да се опълчва на либералната псевдо демокрация.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Орбан е привърженик на Ердоган, учасват заедно в организацията на тюркските държави.
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много, ама много е прав Орбан. Който не е имал контакт с украинци не го разбира.
53
13
 
3
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 месеца
Този папуняк не става за нищо, отдавна трябваше да ги натирят от ЕС!
52
13
 
3
 
! Отговори
Сигурно преди 2 месеца
В Унгария няма корупция лично съм я изпитвал по Унгарските пътища това си е норма и наследство от съветската "освободителка" проблем на всичките бивши соц държави
51
12
 
3
 
! Отговори
Корупция преди 2 месеца
За нея говори човек,който в родното си малко селце направи стадион за 100 000 град.....мислех унгарците за по умни.
50
3
 
21
 
! Отговори
Шopoшoиg-чeлниk преди 2 месеца
Eвpo-aтлaнтичeckaтa kopynция e npaвилнaтa kopynция, noнeжe nokpивa eвpo-aтлaнтичeckитe kpитepии зa kopynция!
49
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нидерландия също е под руската пропаганда и затова не ни пуска в Шенген.
48
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От всички проруски политици които руснаците насадиха в бившите соцстрани Орбан е доайен. И когато руската пропагандна машина е зад гърба ти и европейските фондове са в джоба ти ,нямаш проблеми да печелиш избори след избори.
47
13
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Разменяме Унгария за Украйна в ЕС.
46
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Евала Орби!
45
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Унгария е истинска демокрация! Ром, Премиер!
44
4
 
16
 
! Отговори
Шорош Денк0ФФ : преди 2 месеца
"Не е вярно! Нашта сглобка на Посолството е най-корумпирана!!! Слава Кокаине!"
43
24
 
7
 
! Отговори
Евала преди 2 месеца
Унгарците са може би най-неприятния и възгордян народ в Европа. Всички са им длъжни. Даже през ВСВ, когато са воювали на страната на Германия в Русия , са показали такива жестокости към местното население, че руснаците са издали заповед да не се вземат унгарци в плен, а направо да се разстрелват.
42
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КГБ кадър!
41
4
 
20
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 2 месеца
До Анонимен 42 Мда нашият намагнитен гилиган пеевски е ангел...нали тъй, алтав. Козяци с епилирани мозъци..Живи да ви ожалят.
40
23
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ОБРАН ЯВНО Е ОТЖИВЕЛИЦА! ДОРИ НЕ ИЗПИТАХ ЖЕЛАНИЕ ДА ГО КОМЕНТИРАМ - ВСЕ ЕДНО Е НИКОЙ - РЕЙТИНГА МУ Е 0.001%, ЗАХАРОВА Е С 10 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ РЕЙТИНГ ОТ НЕГО
39
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И това го казва най-маститото КОРУМПЕ на Източния блок!
38
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това унгарско корумпе още ли не са го изгонили от ЕС?