Трети украински шофьор е починал на границата с Полша

Границата е блокирана от протест на полски шофьори
17 дек 2023 10:47, Петър Бойчев
39
Трети украински шофьор е починал на границата с Полша
Снимка: БГНЕС

Трети украински шофьор на камион е починал при блокадите на границата с Полша, организирани от полски шофьори на камиони, предаде Ройтерс, като се позовава на местни медии. Шофьорът се е почувствал зле на граничния пункт Краковец-Корчова - един от четирите пункта, засегнати от протестите. Той е починал на път към болницата.

Миналия месец двама шофьори на камиони починаха, след като попаднаха в блокадите.

Протестиращите шофьори твърдят, че украинските шофьори подбиват цените им. Киев твърди, че обемът на трафика на фона на войната прави системата за разрешителни за камиони неприложима. От 6 ноември полските шофьори блокират граничните пунктове с искане ЕС да възстанови системата, която изисква от украинските компании да си осигурят разрешителни за работа в блока, а от европейските шофьори на камиони - за влизане в Украйна.

Един от граничните пунктове, Яходин-Дорохуск, бе отворен за движение тази седмица, но може отново да бъде затворен, след като съдът постанови, че полски кмет не може да забрани на шофьорите на камиони да провеждат протест в неговата община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
4
 
! Отговори
Watch преди 4 месеца
нищо им нема..много са! а чудно като са във война ,какво правят млади укри в банско на ски???? що не бранят страната си !!???? ми харчат нашите пари от помощи на почивки!???
28
0
 
16
 
! Отговори
Рубладжия преди 4 месеца
Къде са евгени дайнов, евгений кънев, манол глишев и подобни "анализатори" да обясняват, че видиш ли щом поляците си търсят правата това е руска пропаганда и протестите са подкрепени от Москва? Или това минава само пред жълтопаветните овце?
27
1
 
12
 
! Отговори
Треньор по бокс преди 4 месеца
Хохлите с лекота намирали 88 западни компонента в "Кинжала""...нноооо не могат да намерят черната саламанка в задн...ка си......!!! ДА СЕ ГОТВИ ОДЕСА.....
26
0
 
8
 
! Отговори
Треньор по бокс преди 4 месеца
На 14.12. при В.В.Путин имаше права линия и при Зефюрера имаше права линия..........нннооооо има един тънък нюанс.........!!!!!!ДА СЕ ГОТВИ ОДЕСА.......
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
виагра с *** и 60г.възраст
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
кой знае с какво се зобат
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами не е ли ясно от какво?Отговорът мисля,че е очеваден.Те карат зърно,което е обогатено с обеднен уран.Облъчват се.И вие искате това нещо да го внасяте и да го ядем?!
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Смятай колко зле е в Улрйана, щом хора с такова разхлабено здраве се хващат на тази работа ....
21
4
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
Всеки ден чакам с нетърпение същата новина за Магарев,който преди 2 дни е превел първия милиард на краварите за ония джипки.
20
3
 
21
 
! Отговори
Коко до 12 преди 4 месеца
Какви русофили бе *** такъв защитават държавата си работата си бизнеса семействата си значи който не е съгласен и не слугува на украинците са русофили
19
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украинците трябва да поумнеят и да се обърнат срещу тоя, дето ги докара дотук. Да *** на фронта, да умират по блокади, да живеят в чужди държави, където не ги долюбват, създаде им някакви лъжливи самочувствие и очаквания, накратко разсипа живота на поколения за нищо. И не, нямам предвид Путин.
18
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Умират евроатлантически и солидарно. Герои на джендърското време!
17
7
 
20
 
! Отговори
Ъээээ преди 4 месеца
До12В много голяма грешка си. Не знам дали има нация, която да мрази руснаците повече от поляците. Просто си гледат интересите за разлика от нашите женски полови органи ,които са на власт.
16
4
 
26
 
! Отговори
Shark преди 4 месеца
Ако това стане в България от брюкселските зелки веднага ще ни размахат пръст и ще се заканят че ще има разни санкции. Поляците не са майцепродавци като нашите. Може да мразят Русия, но не харесват и укрите и с право не желаят на понасят последствията от тази война.
15
9
 
9
 
! Отговори
Гадняр преди 4 месеца
Ако полските шофьори не са доволни, те да поемат доставките на оръжие към Украйна. На връщане от Украйна ще доставят храни. Това са товарите на украинските шофьори в момента. Едва ли украинците зареждат директно Лидл и Билла.
14
2
 
28
 
! Отговори
Закарайте ги тези преди 4 месеца
Негодни укри пред ЛГБТИ БАРДАКА В БРЮКСЕЛ.НАГЛА НАЦИЯ ВРЕДНИ ЗА ДРУГИТЕ!!! ЕС И САЩ СА ЗА БЕСЕНЕ!!!ЯЖТЕ ИМ ОТРОВАТА ВИЕ НАЩАСТНИ ЕСГЕЙЦИ.БА ТИ *** ТОЛКОВА ЛИ СТЕ СЛЕПИ ДА ВИДИТЕ КАК НИ ИЗБИВАТ МАНИПУЛАТИВНО И С ЛЪЖИ НО ПОСЛЕ ОБВИНЯВАТ ПУТИН!!!
13
0
 
5
 
! Отговори
Народна песен преди 4 месеца
Отмиляли ли им мила моя майно льопусти украинци на комшии унгарци,отмиляли им мила моя майно льопусти украинци на комшии поляци.
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Що ве ? Нали сме съюзници и ще бием лошия Путин ? Да пращат глигито да разчисти полските шофьори като паметниците на антифашистите . Хайл Брюксел Хайл Украйна ааа слава Украине .
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всеки ден ще е така (с умрял Бандеровец) до победата.
10
0
 
7
 
! Отговори
Граничар от Полша преди 4 месеца
Откриваме втория фронт...