Възможен ли е личен мотив за смъртта на Пламен Пенев?

Дъщерите на починалия след гонка със съмнения
70
Възможен ли е личен мотив за смъртта на Пламен Пенев?
Борислава Пенева. Кадър: bTV

Двама висши служители на МВР са уволнени заради случая с гонката, при която почина Пламен Пенев. Мъжът е починал след задушаване, сочат данните от предварителната експертиза. Полицията напускат заместник-директора на полицията в Стара Загора Пламен Петков и началника на охранителна полиция Илиян Илиев.

Според близките на починалия 58-годишен мъж истината ще излезе, когато бъдат събрани всички доказателства.

„За нас действията на полицаите в онази въпрос на вечер след подаването на сигнала - засилват нашите притеснения за личен мотив. Всички събрани доказателства от нас, които са по случая, ще бъдат предадени на следователите“, каза пред bTV Борислава Пенева, дъщеря на Пенев.

Адвокатът на семейството обясни, че не е запознат с експертизата, макар и неокончателна, защото законът у нас не го позволява.

„Няма и как да ги видим. По принцип нашият наказателен процес е създаден така, че пострадалите от престъплението имат възможност да се запознаят с доказателствата едва когато досъдебното производство приключи. Практиката в МВР е такава, че когато има образувано досъдебно производство, обикновено служителя срещу когото е образувано, той е уволнен на основание на нарушаване на етичния кодекс, довело до уронване престижа на министерството“, каза адвокатът на семейството на Пенев – Емануил Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Пламен Пенев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нищо лично, но ЗАЩО този човек бяга от полицаите??? Логично е полицаите да го проснат на земята и да го натиснат. Само престъпници бягат от полицията. И ЗАЩО всички телевизионни *** не коментират кой е той, че да бяга?
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 11 До този момент нямаме отговор защо полицаите са го нападнали. Защо е бягал вече всички разбрахме. Бягал е от смъртта. Това е предумишлено убийство. Сигурно са го заплашили и са били така агресивни от самото начало.
14
1
 
16
 
! Отговори
до 11 преди 5 месеца
Присъдата вече е факт и е 21 години! Тоест прав си случва се и да ги гърмят и да ги задушават по улиците , но после се случва и да лежат 21 години в затвора! Във всяко стадо има мъpша, но важното е да се идентифицира и да се вади от стадото! А не да ни пазят полицаи убийци, които знаят, че безнаказано могат да си избиват комплеските върхъ нас, докато им плащаме с нашите данъци!!!
13
9
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 5 месеца
Според официалната аутопсия Флойд не е починал директно от задушаване, а от комбинацията от неговото задържане, съпътстващи заболявания, сред които Исхемична болест на сърцето и интоксикация от скорошна употреба на фентанил и метамфетамин.[7][8]
12
4
 
12
 
! Отговори
до 11 преди 5 месеца
Малко факти до анонимния умник който разправя как ги гърмели такива в САЩ:Четиримата полицаи, които участват в ареста са уволнени на следващия ден. ФБР започва да разследва случая по молба на полицейското управление на Минеаполис. На 29 май Дерек Шовин е арестуван и обвинен в убийство, като се очаква да се повдигнат обвинения и на останалите полицаи.[5]
11
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Докога ще се занимаваме с тоя престъпник, който бягал уж без причина от полицията?! В САЩ щеше да е приключил на секундата с един куршум в главата.
10
2
 
23
 
! Отговори
Ми се струва преди 5 месеца
Все ми се струва,че пишлеметата подали сигнала яко са изманипулирали полицията. Ако са хвърляли пиратки на бензиностанцията те са причина за скандала. Умрялият сигурно е реагирал бурно, но да хвърляш пиратки на бензиностанция е престъпление.
9
1
 
23
 
! Отговори
Независим преди 5 месеца
Убийците полицаи на Джордж Флойд по подобен начин в Минеаполис на 7. юли 2022г. получиха по 21 години затвор в САЩ, въпреки че Флойд е бил агресивен и под въздействието на наркотици! У нас има ли съд или само продажници?!? Полицията полиция ли е или мутри които пазят престъпниците от хората?
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво означава двама уволнени?Трябва да хвърчат глави чак до ниво министър,с преките участници в убийството,седемте джелати трябва да бъдат окошарени!
7
1
 
28
 
! Отговори
до itso преди 5 месеца
В коя нормална държава протокола при задържане на оказващ съпротива е да бъде жестоко убит! Подобни убийства се класифицират с особена жестокост от съда! Също нормалните полицаи ако не са мутри трябва да са онучавани за всякакви състояния , включително работа с психично болни! Не показаха НОЖ, даже и сигнала изчезна! Нормален човек не може да каже такава нагла колосална глупост, освен вмирисан пагон шестак като теб! И колегите ти убийци и ти сте за затвора!
6
27
 
13
 
! Отговори
Itso преди 5 месеца
На практика мутрата сама се е задушила, ако не беше оказвал съпротива нямаше да има прилагане на сила от органите на реда при задържането.
5
4
 
31
 
! Отговори
МВР МУТРИ преди 5 месеца
Казаха, че заплашвал с нож - НОЖ НЯМА! Казаха, че имало сигнал - сигнала не се разгласява! Казаха, че нямало агресия при задържането - оказа се че е задушен от 5 полицая! Масови уволнения и съд за всички участници и за прикриващите ги в ръководството. Иначе държавата обявява война на гражданите чрез безнаказан полицейски произвол по улиците, под колоните на МС и навсякъде другаде!
4
4
 
24
 
! Отговори
Cpt. William Lynch преди 5 месеца
Ченгетата убийци в затвора!!! За аналогичен случай американците подпалиха половината държава преди няколко години! Докога ще търпим ени4арите да се гаврят с хората, а вече и да убиват безнаказано?!?!
3
22
 
13
 
! Отговори
Не преди 5 месеца
Не е възможен.Психото е откачило просто. Трябваше да убие невинни хора, че да спрете да пишете точно в тоя гнусен саит статия след статия.
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А оня който твърдеше,че няма насилие и агресия при задържането а именно шефът на ОДМВР Стара Загора Лазар Христов защо не е уволнен?
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Още нещо, което трябвя да бъде променено в нашия "закон".