Медведев се закани на "извечните врагове - наглите британци"

Британски войски в Украйна ще се смята за обявяване на война
12 яну 2024 18:00, Александър Попов
116
Медведев се закани на "извечните врагове - наглите британци"
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди, че Москва ще смята всеки ход на Великобритания, свързан с разполагане на войски в Украйна, за обявяване на война срещу Русия, предаде Ройтерс.

Медведев, който в момента е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, направи изявлението си в отговор на посещението на британския министър-председател Риши Сунак в Киев, по време на което Сунак съобщи, че финансовата подкрепа за Украйна ще бъде увеличена, за да ѝ се помогне в закупуването на нови военни дронове.

"Надявам се, че нашите извечни врагове - наглите британци, разбират, че разполагането на техен официален военен контингент в Украйна ще бъде равносилно на обявяване на война срещу страната ни", написа Медведев в социалната мрежа "Телеграм".

Медведев често прави остри публични изказвания, които според дипломати са признак за наличието на ястребски нагласи сред управляващите кръгове в Кремъл, отбелязва Ройтерс. Освен това, бившият руски президент попита как западната общественост би се почувствала, ако делегация на Сунак бъде обстрелвана от касетъчни боеприпаси в центъра на Киев, както според Медведев се е случило наскоро с мирни руски граждани в Белгород.

Белгород, разположен в Южна Русия, се намира близо до украинската граница и в последните месеци е под прицела на украински ракети и дронове. При случая от 30 декември, за който говори Медведев, Русия заяви, че най-малко 20 души са били убити, сред които и две деца, а 111 души са били ранени при "безразборни" украински удари с касетъчни боеприпаси.

Украинският новинарски портал "РБК-Украйна" цитира неназовани източници, според които украински сили са поразили военни цели в Белгород в отговор на масирана руска бомбардировка на украински градове предишния ден.

При управлението си като президент в периода 2008 - 2012 г. Медведев се представяше за либерален модернизатор, но сега е един от най-големите антизападни ястреби в Кремъл, отбелязва Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато Чехите се опитват да поискат помощ от Сталин срещу Хитлер за Судетите, великобританците, като защитник на целостта на чехите, им забранават. После Чембърлейн узаконява анексацията като "Мирът на нашето време". Факт.
93
2
 
0
 
! Отговори
@ преди 3 месеца
Ами вероятно целия свят ще се почувства облекчен ако делегацията на Сунак бъде обстрелвана от руснаците. После ще зазвучи fife and drum и *** ще бягат към сибир, а съседите им ще си поделят необходимите територии.
92
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руската Федерация се пръкна на този свят 1991 година.Оттогава нападна два пъти Чечня,войни с Молдова,Грузия,Украйна.Докато не се унищожи това котило на зло и човешко страдание,мир няма да има.Права беше Ванга,като каза,че Антихриста ще дойде от Изток.
91
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 96 Точно Англия е помогнала на Русия през ВСВ,да знаеш. С какво бе левак,след като на пробития остров няма нищо? Англия е внасяла абсолютно всичко от краварите които на спокойствие зад океана си произвеждат на воля не притеснявани от никой. Англия е най големи1 консуматор по Ленд лийз,и гара разпределителна,нищо повече. Ама така е нали си писател не читател.
90
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Откак Сунак замина от Киев, руските ракети отново яко щавят укровермахта. Тази сутрин особено ефективно.
89
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия нападна Украйна и казва на Британия оставете ни да си водим кървавата война да покорим Украйнците това е наша земя не им помагайте това ще означава война Велика Руска Шизофрения
88
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От пингвин : Не Англия е спечелила силен съюзник през втората св. война, а Германия е спечелила за Англия този силен съюзник! Руснаците до този момент са били приятелчета с Гитлep и си е гледала сеира отстрани! Впоследствие силният съюзник така млати Германия, че дава 25 милиона жертви (както винаги)! И не, САЩ и Англия изобщо не са помогнали на Русия да не бъде ликвидирана според някои тук писатели!
87
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Водката в русия е на почит защото прави хората велики оратори и ги пренася в един велик паралелен друг свят където има само руснаци и нищо друго
86
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много е смешен този пияндурник и жълт ламтурник.))) Поради напреднала деменция от 20 г. повтаря едни и същи заплахи. Да си слуша старите записи. Алкохолът и транквилантите не помагат... Гледа като натровен с Новичок
85
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Накаккъв пингвин обяснява как британците обявили война на Германия. В резултат на което обаче германците навряха в морето наглите британци,та се наложило Чърчил да прати всички цивилни кораби, корабчета,лодки, надуваеми дюшеци.. да ги спасяват. Впоследствие когат8 Германия напада СССР Чърчил се радва и казва,, Англия вече не е сама, спечелихме могъщ съюзник'' Ама човек трябва да чете а не да пише глупости как Великобритания погнала на Русия.
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Медведев попита как западната общественост би се почувствала, ако делегацията на Сунак бъде обстрелвана от касетъчни боеприпаси в центъра на Киев, както се случи наскоро с мирни руски граждани в Белгород.
83
3
 
8
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 3 месеца
само дето не може да се разбере, тия британци ли са, от факултето ли са..
82
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много са нагли англичаните! Докато Русия се прегръщаше с хитлеристка Германия, Англия и обяви война! А когато германците подпукаха руснаците, англичаните не си оставиха мaгapeнцето в калта! Без тях сега майчиният език в Русия щеше да е немския!
81
6
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Моето хоби е да съм дежурна копейка и да пипам деца. Харесват ми малки момченца и малки магаренца да ги пипам.
80
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ей британски мишо и. Не ядосвайте РУСИЯ че ще превземат Бахмут и после още няколко села еййй.
79
5
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Жалко че бабите на островните фенове не са си играли с играчките-бомби, пускани от самолетите им 1944г.
78
5
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Па прав е!
77
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Той не бил Димитър, ами ми бил Дмитрий! Даже някой му викат на галено като по женски "Дима"! "Димитър" е името! Ми кво е туй нещо "Григорий" или "Миша" наместо Григор и Михаил? Не ми бил "Васил", ами ми бил "Василий"! Ами"Путин"? На тея им дадохме език и азбука да могат да говорят и да се изказват, и ги учихме да четат и пишат, накрай, пак ненаучени!
76
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Спокойно братя, Тръмп ги мрази повече от вас, ще ги оправи
75
9
 
2
 
! Отговори
паси преди 3 месеца
първо ще опипат почвата ако Русия не реагира- мисля,че няма да реагира-- ще го направят. Руските потопени кораби бяха ударени с Английски ракети сега ще им дадат по нови и усъвършенствени и далекобойни накрая мисля и атомна бомба ще им предоставят.