Кристалина Георгиева зове правителствата да не поддават пред фермерите

Научихме важен урок от Ковид и дните, когато започна войната в Украйна
8 фев 2024 21:16, Нели Христова
75
Кристалина Георгиева зове правителствата да не поддават пред фермерите
Снимка: БГНЕС

Правителствата в Европа не трябва да се поддават на призивите за повече финансова подкрепа за протестиращите фермери. Това заяви управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, съобщи Франс 24.

"Виждаме, че фермерите протестират. На човешко ниво разбирам, че те срещат по-големи трудности и не им е лесно да си вършат работата. Но ако тези чувства продължат и това постави правителствата в трудната позиция да не са в състояние да направят необходимото за укрепване на икономиките, тогава в един момент може да съжаляват", каза Георгиева.

Тя е разговаряла с политици от финансовите министерства на страните, които са разбрали колко е сложно да се оттегли вече дадена подкрепа.

Георгиева призова правителствата по света да работят за възстановяване на фискалните буфери, изчерпани от пандемията от Ковид-19, натрупването на дългове, високите лихви и увеличените разходи за обслужване на дълга.

"Не знаем какво ще донесе бъдещето. Научихме важен урок от Ковид и дните, когато започна войната в Украйна - че страните със силни основи могат да издържат по-лесно на сътресения", добави Кристалина Георгиева.

Нейният съвет към правителствата е да затворят вратичките в данъчните системи и да оценят качеството на съществуващите публични разходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е Бг няма нужда от фермери, Бг ще яде внос, ако и него го има, поне построиха заводи за ин-се-кти, с малко оризче, чудно чине меню.:))
56
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Родена Сталинка зове по капиталистически.
55
0
 
22
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Нямаше смелост да каже, че не трябва да се мисли за земеделци, а всички са длъжни да дават на украйна, но това се подразбира. Много е нагла.
54
0
 
12
 
! Отговори
справедливост преди 2 месеца
ДА, тя не е права защото е *** оФца и не разбира нищо нито от икономика, нито от земеделие. Но факт е че сегашната политика е абсолютно грешна и пагубна. От цялата работа стана че отгледаха едни рантутници на дъжавна хранилка които копуват само земя за да може да взимат по-големи субсидии. Подхода е грешен, колкото и да ви е тъжно комунистическия наложен от академик Хинковски е правилен, трябва да се получава судсидия на отгледана еденица и килограм продукция. Всичко останало е перачка на пари
53
0
 
19
 
! Отговори
Мая преди 2 месеца
Таа яврейка един домат не скъсала и един картоф не е засяла.Знае ли какво е това нещо труд ? че да плямпа.
52
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На масата на дебеланата нищо не липсва, затова лесно зове против финансовата помощ за земеделците.
51
4
 
41
 
! Отговори
тогава спри да ядеш! преди 2 месеца
Да! Да не даваме пари за земеделие и качествени храни, а за оръжия и войни! Гъска! Да ме извиняват гъските, които са полезни животинки.
50
0
 
14
 
! Отговори
Чуйте преди 2 месеца
проф.Нина Дюлгерова, видеото от снощи и много неща ще ви станат ясни!
49
2
 
27
 
! Отговори
Рендету преди 2 месеца
Другарката Сталинка призовава за Сталинистки методи и подходи??? Ейй..., верно е, "Кръвта вода не става"! -))))))))
48
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жената елеченца ни накити на цената на една кола, казва на правителстватя, да бе слушат собствения си народ ... Сталинкеее!
47
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Другарката Сталина - на прасетата!!!
46
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никаква помощ за фермерите, каза Сталинка и седна да плюска.
45
2
 
32
 
! Отговори
От Франс преди 2 месеца
Фермерите тук се заробват за 5 поколения напред, бачкат по 15 часа на ден и накрая нямат и какво да сложат на масата!!! Постоянно се обновяват машините, нормите също, застраховките струват пари. А Сталинка е платена да бълва глупости и да прецаква хората :)
44
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бай Танас целият е в мас. За МВФ става дума.
43
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сталинка иска фермерите да взимат кредити от банките за да може тя да пълни гушката ....а то гуша като на пеликан....
42
19
 
16
 
! Отговори
дедо ви преди 2 месеца
и аз съм на това мнение . за чуждите фермерите не знам и не ме интересува но за наше съм сигурен че са далавераджии , мошенници и наглеци опитващи се да изнудват държавата ни . нека им гние продукцията по складовете пък да видим какво ше правят .
41
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Научихте ги зърнарите да им давате много пари. Сега трудно ще ти отучите.
40
1
 
23
 
! Отговори
ИМФ преди 2 месеца
До 44: Справка Нова Зеландия. Ако не знаеш, попрочети какво се случва на хората, които дръзнат да боднат какъвто и да било стрък полезна култура в дворовете си. Ще се изумиш. Криминално престъпление, наказуемо със затвор. Така е, когато населението е толкова тъпо. Винаги съм си мислел, че ние сме най-тъпите парчетия, пръквали се някога под слънцето. Докато не разбрах, че там са по-***. От всички крайно неприятни глобалисти, които са управлявали държави напоследък, Джасинда ми е в топ 3.
39
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 26 Не става. Вече в САЩ излизат първите платени статии, че дребните ферми и отглеждането на зеленчуци в градина изпускали 5 пъти повече СО2 емисии от промишленото селскостопанско производство. Т.е. следващата стъпка след фалирането на фермерите е тотална забрана да се сади по дворовете. Целта е ясна- да сме зависими от корпорациите, които ще са изкупили земите на фалиралите фермери на безценица.
38
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая трябва да се остави да живее с 800 лв минимум година у нас.