Обрат на фронта: Украйна не дава Авдеевка

Праща мощно подкрепление там
13 фев 2024 14:45, Петър Бойчев
148
Обрат на фронта: Украйна не дава Авдеевка
Снимка БГНЕС

За първи път от началото на войната част от подразделенията на 110-та отделна механизирана бригада са изведени за ротация от района на Авдеевка. Това обяви говорителят й Иван Секач в ефира на Радио "Свобода“, предава УНИАН.

"Нашата бригада е на това направление вече две години. Защитата ни започна на 40 километра от Авдеевка. Това е от Ню Йорк до Опитное. С течение на времето руснаците струпаха сили, за да превземат Авдеевка. И затова нашата линия намаля, сега е няколко пъти по-малка“, обясни Секач.

По думите му сега бригадата няма възможностите да удържи Авдеевка - на помощ са изпратени подкрепления. "За първи път от почти две години части от подразделенията на 110-а отделна механизирана бригада бяха напълно изведени от боевете за почивка и ротация. Наистина пристигнаха подкрепления. Няма да казвам какво е подразделението. Но става въпрос за мощна подкрепа, малко по-спокойни сме сега“, призна говорителят на 110-та отделна бригада.

Според Секач основната задача на Руската федерация на това направление е прекъсването на линията за доставки.
"Въпреки че има и други варианти (за логистика – бел. ред.). Т.е., те се опитват да превземат Авдеевка. Имат ясна задача, всички разбираме, че изборите в Русия са през март и в Москва се нуждаят от победа. Затова те използват всички възможности и всички налични ресурси за изпълнение на задачата, независимо от загубите“, твърди Секач.

Той също така добави, че за някои цели Руската федерация използва професионални военни. Но по-често биват мобилизирани военни на договор или наемници от други страни. Но в много отношения, уверен е Секач, Русия има много предимства.

"Те имат пълно предимство в авиацията, ние не можем по никакъв начин да повлияем на въздушните нападения, бомбардировките на града и нашите позиции. Имат и огромен брой персонал, с който не се съобразяват и непрекъснато експериментират с различни групировки, използвайки бронирана техника. Имат задача и се опитват да я изпълнят по всякакъв начин“, заключи говорителят на 110-та механизирана бригада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
20
 
6
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 месеца
Как се радват ,русофилите-комунисти че се избиват хора в Украйна(навремето техните дядовци го правеха това)!И вместо 89-та да искат прошка за злините и убийствата над мирното население,те станаха още по-нагли!Скоро ще дойде един Пиночет и ще се разправи с тези терористи(ЧвК Вагнер ,които подкрепят са обявени за терористи)!!!
49
10
 
8
 
! Отговори
Да си припомним преди 3 месеца
Първата атака на рускофашистките панцердивизии към Авдеевка е август 2014 година.
48
7
 
4
 
! Отговори
Сергей преди 3 месеца
Току що Авдеевка падна! :)) Шегувам се!
47
0
 
0
 
! Отговори
Ze nigmar преди 3 месеца
Този турски Хаган се оказа много рецесивен:)))
46
2
 
4
 
! Отговори
Бойкот на ОЛХ преди 3 месеца
Тя можа да не дава, но ще ѝ я вземат...
45
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знам за какъв обрат се говори, след като Авдеевка е разрязана на две и южната част е почти напълно в обкръжение... Наистина вземете малко да се запознаете със сводките от фронта, дори самите украинци, като Бутусов примерно, говорят за обкръжение.Да не говорим, че част от подкреплението което се готвеше така и не стигна до фронта, след като беше бомбардирано от руските сили край Павлоград.
44
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КАК ВЪРВИ ТРИДНЕВНАТА СПЕЦОБОСРАЦИЯ НА ПУТИН? МИЕ ЛИ ВЕЧЕ КЪЛКИТЕ В ЛАМАНША?
43
9
 
11
 
! Отговори
Миле преди 3 месеца
Некой питали ги укрите изобщо. Раша в период! Пой по украйнските канчета
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Доообре ,важно е Бг да е добре !Нито Украйна нито Русия ще милее за нас, ако ние бяхме в капан.
41
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
минус 2 иляди човека....ЕБAXTИ ОБРАТА....
40
6
 
9
 
! Отговори
Лукчо преди 3 месеца
Ха,ха,ха!Обрат?Ха,ха,ха!
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Новобранците елате че ни трябвате.
38
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
няма обрат никакъв. днес по обяд подкрепленията които щяха да тръгват към Авдеевка и бяха концентрирани в гр. Селидово отидоха при бандера. Изпариха се яко дим след среща с искандер и торнадо Ц.
37
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма да спра да хейтя НАТО не защото съм русофил, а защото го вадим голям, а на практика с бедна Русия не можем да се справим. Откак започна войната в Украйна вече изобщо не се чувствам толкова сигурен под чадъра на НАТО. Представям си когато дойде време Китай да се изрепчи на НАТО и какво ще се случи. По време на Ковид стана ясно, че 70% от антибиотиците за ЕС се произвеждат в Китай. Ми те само хапчетата да ни спрат и без *** пушка ще ни съсипят. Ама на приказки сме ГОЛЕМИ!!!
36
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хахахаха, нямало да казва коя бригада, но била мощна подкрепа....от два дена в каналите се знае коя бригада е изтеглена от Запорожие и изпратена в авдеевка. Нацитата от азов! Същите тия които бяха смляни в бахмут, сега остатъка от тях руснаците ще закопаят в авдеевка. Веднъж завинаги ще сложат край на тоя нацистки батальон.
35
6
 
30
 
! Отговори
хи хи хи преди 3 месеца
Нещо за Селидово. Руснаците са ударили полигон с 1500 души новопушечно месо за Авдеевка. Стотици са отишли на гости при Бандера. Слава kоkaинe
34
5
 
20
 
! Отговори
OZZY преди 3 месеца
То хубаво са ги извели,ама заместниците им днес дадоха фира на полигона в Селидово!Имало е 1500 души,подготвяни за Авдеевка,ама.... в 11:30 дошли "Искандер"-и с касетъчни бойни глави! А вторичните детонации още продължавали!
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като прочета статията и като погледна заглавието имам чувството, че до вчера руснаците са имали проблеми в Авдеевка, а от днес това вече са украинците. Иначе какъв обрат точно вижда авторът не мога да разбера.
32
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснаците искат да вкарат ред в този град както стана в Мариопул където построиха болници, училища , жилища на населението , магазини и други.Като падне и Авдеевка а това вече е наближило остава само Киев да се предаде и Кличко да се изнесе от кметството.
31
6
 
24
 
! Отговори
груз 200 преди 3 месеца
Вчера в Селидиво дълбоко в Украйна руски ракети са ударили украински полигон по време на учения с натовски военни.