Обрат на фронта: Украйна не дава Авдеевка

Праща мощно подкрепление там
13 фев 2024 14:45, Петър Бойчев
148
Обрат на фронта: Украйна не дава Авдеевка
Снимка БГНЕС

За първи път от началото на войната част от подразделенията на 110-та отделна механизирана бригада са изведени за ротация от района на Авдеевка. Това обяви говорителят й Иван Секач в ефира на Радио "Свобода“, предава УНИАН.

"Нашата бригада е на това направление вече две години. Защитата ни започна на 40 километра от Авдеевка. Това е от Ню Йорк до Опитное. С течение на времето руснаците струпаха сили, за да превземат Авдеевка. И затова нашата линия намаля, сега е няколко пъти по-малка“, обясни Секач.

По думите му сега бригадата няма възможностите да удържи Авдеевка - на помощ са изпратени подкрепления. "За първи път от почти две години части от подразделенията на 110-а отделна механизирана бригада бяха напълно изведени от боевете за почивка и ротация. Наистина пристигнаха подкрепления. Няма да казвам какво е подразделението. Но става въпрос за мощна подкрепа, малко по-спокойни сме сега“, призна говорителят на 110-та отделна бригада.

Според Секач основната задача на Руската федерация на това направление е прекъсването на линията за доставки.
"Въпреки че има и други варианти (за логистика – бел. ред.). Т.е., те се опитват да превземат Авдеевка. Имат ясна задача, всички разбираме, че изборите в Русия са през март и в Москва се нуждаят от победа. Затова те използват всички възможности и всички налични ресурси за изпълнение на задачата, независимо от загубите“, твърди Секач.

Той също така добави, че за някои цели Руската федерация използва професионални военни. Но по-често биват мобилизирани военни на договор или наемници от други страни. Но в много отношения, уверен е Секач, Русия има много предимства.

"Те имат пълно предимство в авиацията, ние не можем по никакъв начин да повлияем на въздушните нападения, бомбардировките на града и нашите позиции. Имат и огромен брой персонал, с който не се съобразяват и непрекъснато експериментират с различни групировки, използвайки бронирана техника. Имат задача и се опитват да я изпълнят по всякакъв начин“, заключи говорителят на 110-та механизирана бригада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
37
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не разбирам,как нискочели и *** комунисти успяха за 45г.да промият мозъка на българина,че Русия ни е някакъв "брат".Окупатора да ти е брат? Че и "братушки"ги наричат някакви неграмотни русофили.
69
40
 
14
 
! Отговори
Страшно е преди 3 месеца
Да нападнеш 25 пъти по-малка като територия държава и да те счупят от бой! 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка! Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга! Флагманът по дъното да лази! Да крещиш Европа ще замръзне,докато ти тракат зъбите! За Лондон да тръгнеш,в Авдиевка да попаднеш! Страшно е!
68
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Такава държава вече няма !
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нямаме тв. Бг он еър от началото на мезеца.
66
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И Авдеевка ще падне още доста Укри ще умрът до последното Украинче и тогава ще свърши войната.
65
14
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 3 месеца
Вова Шаломович Путин и неговите друзя Дерипаска,Милер,Авен,Ротенберг ,Микелсон и Фридман харесват това.
64
8
 
34
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
"Украйна не дава Авдеевка"- ама Русия ни пита ,ни разпитва ,дават ли ,не дават ли ,а направо си взимат Каквото и се полага разбира се хе хе Смешковци, не давали те ,много бой ще ядете, докато си избиете фатасмагориите с които запада ви напълни главите
63
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никой не ги пита укрите !
62
6
 
7
 
! Отговори
ХМ преди 3 месеца
В УКРАЙНА ИМА ОЩЕ 450 ГРАДЧЕТА,ГОЛЕМИ КОЛКОТО АВДЕЕВКА.
61
6
 
24
 
! Отговори
Коко преди 3 месеца
Тази статия от Тагарев ли е писана? Или просто работи при вас като консултант.
60
24
 
12
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 месеца
До АнонимнияПросто е че българите не си знаят историята (комунистите я промениха) и им е втълпено че Русия е "братска "страна,само че истинската история ,показва че всъщност те са ни вековни врагове (примери доста,насъскването на Сърбия срещу нас,подкрепа за Румъния по време на ПСВ,окупацията на Червената армия през 44-та без изобщо да сме воювали срещу тях и още много)...никаква милост за русофила-комунист ,айде бегом при Сталин и Ленин!!!
59
14
 
5
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 3 месеца
До Слава на героите!Генерал Вазов, в Добруджа през 1915г??? Четете и учете историята, бе мозъчно дефицитни.
58
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украинците сега имат възможност да си го върнат на Кремъл за гладомора и убийствата и мъченията които са изтърпели целия украински народ от агресора Кремъл! Чудя се само кога ли българите ще си го върнат на Кремъл за убийствата и страданията причинени от тях в България?
57
29
 
8
 
! Отговори
Българка преди 3 месеца
Господ сили да дава на братския,славянския,украински народ в борбата с жестокия и вероломен завоевател!
56
5
 
24
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 3 месеца
Още по добре. Да струпат всичките Укронацисти край Авдеевка.Така хем по лесно се трепат , хем Руснаците ще настъпват по бързо на отслабените северни и южни фронтове! Това е напълно очаквано от Сирски. Искаше да струпа цялот ВСУ и в Бахмут но Залужни нему позволи.Сега той е шефа. Взимайте пуканките и се наслаждавайте на грандиозния му провал !
55
25
 
7
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 месеца
Украйна дори и да падне,Рассия няма да може да продължи напред,просто защото ще остане без войска(до момента 400 хиляди минус)!Да припомним на хората,че тази държава винаги е била агресивна и войнски настроена (Чечня,Грузия,Афганистан,Молдова,Япония,Китай)...но и Османската империя беше велика и накрая рухна позорно!Сега е ред на Путинова Русия да отиде в историята!
54
13
 
10
 
! Отговори
Слава на героите! преди 3 месеца
Генерал Сирски чисти блатния планктон като Генерал Вазов в Добруджа през 1915 година!
53
10
 
20
 
! Отговори
Мандо преди 3 месеца
Бароне ходи се пецкай от зад. Българите сме с Русия
52
4
 
16
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 3 месеца
Това подкрепление от около 1500човека, дето беше изпарено в Селидово преди 3 часа?
51
14
 
7
 
! Отговори
РУСКО ПОЗОРИЩЕ преди 3 месеца
НЕОБЯТНО